Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
za 1. chci poděkovat MagiCmanovi za odpověď a teď k věci.
Mam takovej problém na kytkách, tvoří se nesouměrně a na každé kytce je jeden list takhle poškozenej.
Kytky jsou v 11 litrech, jedná se o 3x Special Kush 1 a 2x WW
Před 5 dny jsem kytky prolil proplantem.
Ph výtok +-6,4 Zalívám Ph +-6,5
Substrát Plagron growmix
Světlo 400w cca 45cm od vrcholů
Box Homelab 80x80x180
Hnojiva Top grow box Terra - zalívám od květu 5ml bloom a od začátku 1ml power roots a pure zym ještě jeden týden a pak místo zymu a rootu - green sensation.
Původní příspěvek od Muminex Ahoj, mám trochu problém s listy na dvou nebo třech kytkách, ostatní jsou mi přijde úplňě v klidu. Je to Critical 2.0+ aero a hnojím AH podle schématu. Teplota 22-26 v růstu a vlhkost byla první dva týdny tak 30-40%, teď je to kolem 60% už. Kořeny rostou krásně a jsou srvonatelné s ostatními, ale byly ze začátku takové slabší a na listech to jde pořád vidět, trochu i na rozsahu horní části kytky.
Kdyby někoho věděl co by kytce prospělo, tak prosím dejte vědět.
Případně kdyby měl někdo cokoli jako postřeh na celkové fotce co by se dalo zlepšit, nebo udělat lépe, rád si nechám poradit.
Díky
rekl bych ze je to nesostatek dusiku muzes mi napsat ec jake mas
pH je ok, ale v hline se casto objevujou ruzny deficity, je to dano tim, ze hlina je jedna velka neznama, kdyz je dobra tak to roste bez problemu ale s tim jsem se setkal v zivote jen parkrat, aby sem mel kytky v hline uplne bez problemu, ale kokos nebo hydro, to je jiny kafe....ja osobne v hline uz nikdy nepojedu
Původní příspěvek od Kazimír pH je ok, ale v hline se casto objevujou ruzny deficity, je to dano tim, ze hlina je jedna velka neznama, kdyz je dobra a s tim jsem se setkal v zivote jen parkrat, aby sem mel kytky v hline uplne bez problemu, ale kokos nebo hydro, to je jiny kafe....ja osobne v hline uz nikdy nepojedu
Takže ph nemam řešit? Jen tak pro zajímavost, kokos je taky hydro, že? Takže, kdybych jel příští kolo kokos, mam udržovat pH na 5,8?
Kolego,mohl by jsi definovat ty ruzny deficity? Ona,hlina je hrozny slovo,pokud si sam pripravis substrat,nejsou zadny problemy,jedu leta svuj substrat a pouze jednou,moji hlouposti, jsem holky trochu pripalil. A pro "Twinko",pripada mi to jako prehnojeny,spaleny,zalivej pod PH- 6,klidne PH-5.5,ono se to stejne zvedne. Tot muj nazor. At se dari.
mel si stesti, nebo mas zlaty ruce, ale pro mne je hlina/soil passe......
jinak jo pro koks je nejlepsi pH 5,8, ale muzes jet i 5,5 az 6,2
jo a ty deficity.. napr. deficit vapniku, horciku a nebo drasliku
schvalne sem nezminil dusik, protoze ten se sice objevuje casto, ale da se taky snadno napravit....
Původní příspěvek od Kazimír pH je ok, ale v hline se casto objevujou ruzny deficity, je to dano tim, ze hlina je jedna velka neznama, kdyz je dobra tak to roste bez problemu ale s tim jsem se setkal v zivote jen parkrat, aby sem mel kytky v hline uplne bez problemu, ale kokos nebo hydro, to je jiny kafe....ja osobne v hline uz nikdy nepojedu
ph je ok? to nevim no na vstupu lit ph 6.5 je docela hodne proste ph na vstupu se lije 5.5-6.1 ale spise bych lil pod 6 ne vice
Dobře, moc děkuju všem, ph na vstupu dam 5,9 a uvidim co se bude dít A dlouhodobě bych měl mít na výstupu jaký ph? Okolo 6?
Ale, když se ještě kouknete nahoru na ty odkazy, neni logicky lepší pro květ nejít pod 6? Fosfor se podle všech tabulek vstřebává od 6 výš. Podle 1. odkazu dokonce od 6,5
caf,
ideš hlinu, takže pH je OK. Vidím to na nedostatok, alebo nevyváženosť hnojky. Predpokladám, že to chce Ca, možno P a aj N Akú máš vodu na vstupe? Kukni v návode, že aké parametre má mať voda na vstupe a porovnaj s tým, čo tam používaš.
to zmijak : jo pH 6,5 pro soil je v pohode, muze bejt i 6, ale 5,5?? to si delas asi srandu, az vypestujes neco v hline s pH 5,5 dej mi vedet, budu te pak uznavat....a klanet se ti....
Původní příspěvek od odo caf,
ideš hlinu, takže pH je OK. Vidím to na nedostatok, alebo nevyváženosť hnojky. Predpokladám, že to chce Ca, možno P a aj N Akú máš vodu na vstupe? Kukni v návode, že aké parametre má mať voda na vstupe a porovnaj s tým, čo tam používaš.
Hnojku používam od plagronu Alga bloom podle tabulek který sem si sám přizpůsobil, maj na netu konfigurátor kde si nastavíš květináče, substrát kterej používáš (u mě growmix), jak dlouho máš růst, květ a vyjde ti kolik máš dávat, takže říkáš že mam přidat? teď dávam 5ml alga bloom na litr a k tomu po 1ml power roots a pure zym.
Přikládam tabulku z plagronu
To:Kazimír A z tvýho pohledu mam snížit ph na vstupu aspoň na těch 6?