Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nechat si sodík je rozumný, ten pojezd nevim. Nikde jsem neviděl s pojezdem nějak extra lepší výsledky než bez něj. Ale je to samozřejmě na tobě.
Jen tak na okraj. Daj se sehnat i LEDky, který budou lepší než sodík, ale zřejmě by sis ho musel sám sestavit a komponenty stojí okolo $200 za 100W (v malým množství).
no snad to bude fungovat ten pojezd bych to nechal na krajích chvilku stát ať maj nějaké světlo taky teda jestli to jde nastavit :-) chtělo by to poradit jak to udělat od někoho kdo má stim zkušenosti :-) co najde se někdo ?
jo a jak si to mám sestavit sám ten led panel kde to najdu na netu ????
To není dobrý nápad. Cena za watt je hodně velká a účinnost, z principu bílé LED, mizerná. A navíc ani neuváděj světelný tok, což svědčí o tom, že to nebudou úplně nejlepší LEDky.
Pod tímhle by to rostlo o dost hůř než pod sodíkem stejný wattáže a za cca 10x vyšší cenu.
pro blykatka: zřejmě jsme se špatně pochopili, skutečně nesvítí lampa na půl modře a napůl červeně
citace z mailové komunikace:
Dobrý den
Ano svítidlo REK 100W-3G má také spektrum vhodné pro růst i květ. Svítidla mají dva přepínače které spínají vždy polovinu ledek. V jedné polovině je převážně modré spektrum na růst. Pro růstovou fázi lze využít jen polovinu svítidla.
S pozdravem ....
Případně zájemcům můžu zaslat diagram rozložení diod.
Ledky mě už nějaký ten pátek zajímaj, jen cena byla dost vysoká, ale dneska už je poměrně dobrá hlavně vzhledem k skoro nulovému vyzařování tepla (což se hodí hlavně v létě) a uspora je taky nemalá (kdo platí za elektriku takový rance tak ví o čem mluvím )
Objevil jsem zajímavou alternativu za 400w sodík, jak našetřím tak do toho jdu.
Kdyby někdo hledal tak tady je odkaz http://www.led-prodej.cz/cs/led-pro...4-grow-led.html
Původní příspěvek od cannagon Ledky mě už nějaký ten pátek zajímaj, jen cena byla dost vysoká, ale dneska už je poměrně dobrá hlavně vzhledem k skoro nulovému vyzařování tepla (což se hodí hlavně v létě) a uspora je taky nemalá (kdo platí za elektriku takový rance tak ví o čem mluvím )
Objevil jsem zajímavou alternativu za 400w sodík, jak našetřím tak do toho jdu.
Kdyby někdo hledal tak tady je odkaz http://www.led-prodej.cz/cs/led-pro...4-grow-led.html
Až si to pořídím tak sem dam výsledky
Ok, výsledek mě zajímá, ale prosím nedesinformovat.
Skoro nulové vyzařování tepla? Tak vyzařovaného teplo (šířeného opravdu zářením) nemají LED oproti HPS skoro žádné to ano, ale to je imho spíš naškodu a hlavní důvod proč jsme ještě pod LED neviděli zajímavé výsledky. Zbytkové teplo (šířeno vedením nebo proudění, které je opravdu téměř vždy nežádoucí) je hodně podobné jako u HPS. Umístění balastu mimo room u HPS není zanedbatelnou výhodou. 400W ti to rozhodně nenahradí, výsledky u výkonů 1:1 jsou možná srovnatelné. To já jen abys nebyl překvapen, proč pod tím nedáš 2.5g/W, ale max 1.
Jasný, to chápu, myslel jsem hlavně v létě, každý má problém s teplotou...., taky jsem na výsledky zvědavej. Zatím jsem od kamaráda, který má 80w už rok a platil za ní tenkrát jak za tuhle 150ku, dostal info 2g/w i v létě kdy má většina se sodikem problem....,
Každopádně mám od něj radu, že se musí dodržovat vzdálenost, bez toho tepelnýho vyzařování měl tendenci to dávat hodně nízko a napoprvé to dost spálil
Původní příspěvek od cannagon Jasný, to chápu, myslel jsem hlavně v létě, každý má problém s teplotou...., taky jsem na výsledky zvědavej. Zatím jsem od kamaráda, který má 80w už rok a platil za ní tenkrát jak za tuhle 150ku, dostal info 2g/w i v létě kdy má většina se sodikem problem....,
Každopádně mám od něj radu, že se musí dodržovat vzdálenost, bez toho tepelnýho vyzařování měl tendenci to dávat hodně nízko a napoprvé to dost spálil
moc pekny, jak daleko to daval? ja to mam 10-15cm od nejvyssiho vrcholku..