Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takže to, že kraje listů usychají a mají takový tečky na listech může být nedostatek živin? Jako jsou světlejší listy, takže asi něco na tom bude pravdy ale zároveň vím, že jsem je hnojil...
1+1=2 : za mě, také málo živin, horší případ něco s kořeny,ale to bys tam musel nalít něco špatného,nebo hlína... ale jak píšou nahoře - odpovědět neuškodí.. moc si toho nenspsal. co světlo? Jaký máš
30-03-2020 v 17:42 PM
Xxturner Nový Člen
Mám problem s listy a zastavení růstu prosím muzete mi poradit děkuji
Už cca 10 dni mám problem s listy mám na nich bílý poprasek na některých listech obavám se ze to je plíseň ale nevím jak na ni od spoda kytky mi se kroutí listy nahoru a hnědnou vypada to potom jako kdyby uhnivali muže mi někdo poradit co tomu je a co s tím teď na to strikam 2 den PUROLYT zastavil se mi růst a kytky nechtějí pít
Původní příspěvek od Xxturner Balon a nevím jak se toho mam zbavit ?
Pravděpodobně tak, že si koupíš postřik na padlí. Hledej, je tady toho hafo a těch přípravků na to taky není málo. Na tobě je už jen to, co si vybereš ;-)
Ahoj, u pár kytek se mi objevily tyto vady na listech u dvou kytek (první dva obrázky) je to už docela špatný a u zbytku začíná lehce žloutnout (třetí obrázek). Dneska začaly druhý týden a zatím dávám jen biobizz grow 2ml/l. Teplota při světle je cca 27°C bez 22°C. S ph jsem nikdy problém neměl, takže nevím. Ph metr mám, takže jen musím koupit baterky a dám hned vědět. EC metr ani nemám. Od včerejška jsem jim přidal calmag, ale u těch 2-3 nejhorších se to stejně ještě trochu zhoršilo. Celkově mi přijdou docela malinký na 2 týdny. Vždycky jsem jel se zvlhčovačkou, ale ta se mi teď se mi rozbila, tak možná proto se jim tolik nechce. Nevíte co s nima?
EDIT: tak mě napadlo, že všechny tyhle 3 jsou přímo pod lampou, tak jestli to nemá vliv, ale lampa je tak 50-60cm nad nima je to jen 250w sodik.
Naposledy upravil Adamina420 04-04-2020 v 11:29 AM
Původní příspěvek od Adamina420 Ahoj, u pár kytek se mi objevily tyto vady na listech u dvou kytek (první dva obrázky) je to už docela špatný a u zbytku začíná lehce žloutnout (třetí obrázek). Dneska začaly druhý týden a zatím dávám jen biobizz grow 2ml/l. Teplota při světle je cca 27°C bez 22°C. S ph jsem nikdy problém neměl, takže nevím. Ph metr mám, takže jen musím koupit baterky a dám hned vědět. EC metr ani nemám. Od včerejška jsem jim přidal calmag, ale u těch 2-3 nejhorších se to stejně ještě trochu zhoršilo. Celkově mi přijdou docela malinký na 2 týdny. Vždycky jsem jel se zvlhčovačkou, ale ta se mi teď se mi rozbila, tak možná proto se jim tolik nechce. Nevíte co s nima?
EDIT: tak mě napadlo, že všechny tyhle 3 jsou přímo pod lampou, tak jestli to nemá vliv, ale lampa je tak 50-60cm nad nima je to jen 250w sodik.
Zdar, v jake hline mas kytky...light mix od Biobizzu? Jestli mas predhnojeny substrat a v druhem tydnu rustu davas kytkam tolik grow slozky plus cal mag (kde bude nejspise taky dusik), pak budou kytky prehnojene...
Používám biobizz light mix. Já jsem právě zvyklej, že když jsou přehnojený, tak mám tmavě zelený listy a zařnou žloutnout až špičky a já měl listy světlý, tak o to spíš jsem jim tam nahostil. Mám to teda trošku propláchnout myslíš?
V light mixu zacinam hnojit az nekdy behem ctvrteho tydne rustu, do te doby max cal mag (vetsina ma totiz nejaky dusik v sobe taky). Daval bych jim ted jen vodu a max pridal trochu Biohaeven nebo korenaku. Muzes zkusit i pruplach cistou vodou, ale pozor zase na preliti... Jestli se neproberou, radeji ty kytky vyhod a nasad nova semena. 2 tydny na rustu, to jeste neni takova rana.
Ahoj, jedu poprve NFT .. budu zacitan od znova s jinejma klonama
ale stejne by me zajimalo kde muze bejt problem... zezačatku dostali docela čočku takze uz z toho nevstanou .. nechal jsem si je jeste par tejdnu na pozorovani at si to osaham a chvili se lepšili a ted jdou stejne do hoven
Roztok sem držel 20-21 stupnu , 0,7-0,8 ec , 5,5-6,0 ph
občas jsem na noc střikal cal mag od an (muze se davat i do rezervoaru?) a taky sem pouzival od plagronu vita race
čerpadlo jelo zezacatku furt pak mi nekdo rekl ze jsou prechcany tak jsem dal 1x 30min kazde 6h a ted jede čerpadlo furt protoze mi prijdou spis uplne seschly a uplne jak kdyby plesniveli kořeny .. pritom nejsou vylozene plesnive jen nekde trochu hnede .. jinak hezky bile .. nesmrdi vana .. vcera jsem vymyl vanu .. novou vodu jen s enzymem 5,8ph ec 0,3 ..
chci rozjet nove kolo do dvou dnu tak bych se rad vyvaroval chybam a uz to neposral
Cau bando mam takovej mensi problem s listy. Zacinaji zloutnout a schnout. Kytka je mesic stara ,hlina je batmix od plagronu. Bohuzel na fotkach to neni moc videt. Blbej fotak😀. Nevite cim to je?