Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani II.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 54 55 56 57 58 »

Jaký typ osvětlení používáš?
This poll is closed.
HPS 55 60.44%
LED 29 31.87%
CFL 7 7.69%
Total: 91 votes 100%
  [Edit Poll (moderators only)]

Autor
Téma 
flyfish215
Stálý Člen

Karma uživatele flyfish215 - 70% Pěstitelská

Příspěvek č. 881

Zdar všem,našel jsem něco hezkého na netu,co vy na to? http://is.muni.cz/th/211557/prif_m/...omova_prace.pdf Mě to přijde docela zajímavé.

Old Post 31-05-2016 v 18:10 PM
flyfish215 je offline   Profil uživatele flyfish215   Find more posts by flyfish215   Foto galerie člena flyfish215   Click here to Send flyfish215 a Private Message   Add flyfish215 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Micheri
Nový Člen

Karma uživatele Micheri - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 882

Ahojte borci, chcel by som poradiť set up na box rozmerov 60x60 a výška 100cm. Chcel by som nejaku lacnejšiu variantu takže cxb 3590 by som asi vynechal
Ďakujem za všetky rady.

Snažme sa neodsudzovať, ale chápať

Old Post 11-06-2016 v 21:52 PM
Micheri je offline   Profil uživatele Micheri   Find more posts by Micheri   Foto galerie člena Micheri   Click here to Send Micheri a Private Message   Add Micheri to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wonis
Stálý Člen

Karma uživatele wonis - 87% PěstitelskáKarma uživatele wonis - 87% Pěstitelská

Příspěvek č. 883

Zdarec..taky bych rad přispěl maličkostí,ktera muze usetrit nejaky ten cas pri rozhodovani a dopocitavani planovane stavby DIY LED panelu..bohuzel jsem nezahrnul CreeCXB2530,pac mi vzhledem k cene neprislo tohle COB prilis zajimave..ale menim nazor..na Cutter.com.au je za skvely peniz predevsim ve verzi high 3000k 90CRI..myslim ze vyborna volba ..s jeste lepsim spektrem a tezky konkurent pro vero 18..dopocitani vlastniho setu pro svuj prostor bude pro vas snad jednoduche .. mam to v anglictine a pro prostor 2 x cca 1m2.. Nyni velice zajimava volba jsou cipy od Citizen ver.5 ..chtelo by to dopocitat..ale nejak se mi nechce :-)
https://ulozto.cz/xETMnKHG/rozpocet-cob-docx

Old Post 12-06-2016 v 07:35 AM
wonis je offline   Profil uživatele wonis   Find more posts by wonis   Foto galerie člena wonis   Click here to Send wonis a Private Message   Add wonis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wonis
Stálý Člen

Příspěvek č. 884

Jinak co se tyce znacky zdroju Delta electronics..tak zkusenosti v oblasti prumyslove PC a serverů jsou s nimi skvele..jedny z nejlepsich a nejkvalitnejsich zdroju na trhu .. Dovolil bych si odhadovat , ze led zdroje od nich budou na tom stejne ;-) .. akorat s cenou a dostupnosti to je horsi

Old Post 12-06-2016 v 07:39 AM
wonis je offline   Profil uživatele wonis   Find more posts by wonis   Foto galerie člena wonis   Click here to Send wonis a Private Message   Add wonis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wonis
Stálý Člen

Příspěvek č. 885

otázka na Aleshe nebo někoho znalého...
Stále mi není příliš jasný rozdíl mezi TJ a TC v porovnání světelného výkonu mezi různými COB různých výrobců.. Cree,Bridgelux ,Citizen
..v datasheetech Bridgeluxu je uvedeno ,že TJ=TC a uvedeny jsou výstupy lm pro 25°C a 85°C .. jak dosáhnou shodného TJ=TC? Tc je teplota rozprostřeného tepla na podložce COB , zatímco TJ by měla být teplota přímo na čipech(spojení diod s podložkou?) je to tím,že měřící bod je u VERO v těsné blízkosti od čipu, narozdíl od Citizen,kde je měřící bod v jiném ,vzdálenějším místě?..mám v tom pěknej bordel..U Citizen je vidět lineární teplotní posun mezi TC a TJ .. TJ se vždy lineárně zvyšuje se zvyšující se TC
Z čeho tedy vycházet,jak porovnávat? u Bridgelux je to jedno,ale u Citizen je pro porovnání určující TC nebo Tj .. u Cree jsem se dočetl , že sjednotili TJ na 85°C pro všechny modely,přičemž by se mělo jednat o max. provozní TC,takže i u Cree je TJ=TC?Přeci každý model COB má jiné teplotní vlastnosti(tepelný odpor atd) a na světelný výkon by měla být určující teplota na čipu TJ .. proč je tedy u Cree,Bridgelux TJ=TC?..to je jako v reálu teplo tak dokonale rozprostřeno po podložce,že jsou stejné teploty na čipu jako na podložce?.. nebo to celé chápu špatně?
Díky za odpověď

Old Post 13-06-2016 v 11:22 AM
wonis
Stálý Člen

Příspěvek č. 886

Pokud bych totiž v konfigurátoru od Citizen chtěl dosáhnout teploty TJ 25°C pro CLU48_1212- 3500k 80Cri @1050mA ,musela by být teplota TC 5°C ! a dosáhnul by na účinnost 138lm/W
při TJ 50 °C (TC 31°C) =134lm/W
TJ 85°C(TC 66°C) = pouze 126 lm/W ..stejná hodnota jako u VERO18(gen6) ,které by se tím tudíž stalo účinnější a výhodnější pro nákup ! A to se bavíme o světelném výkonu při tepltoě 85°C u VERO18 .. kdy reálných může být klidně i 45-50°C a tudíž ještě vyšší a lepší hodnoty 129,8 lm/W ,nehledě na volbu 4000K,tam ten rozdíl bude ještě o něco málo patrnější 131,4 lm/W ..

Old Post 13-06-2016 v 11:42 AM
wonis
Stálý Člen

Příspěvek č. 887

citace:
Původní příspěvek od wonis
Pokud bych totiž v konfigurátoru od Citizen chtěl dosáhnout teploty TJ 25°C pro CLU48_1212- 3500k 80Cri @1050mA ,musela by být teplota TC 5°C ! a dosáhnul by na účinnost 138lm/W
při TJ 50 °C (TC 31°C) =134lm/W
TJ 85°C(TC 66°C) = pouze 126 lm/W ..stejná hodnota jako u VERO18(gen6) ,které by se tím tudíž stalo účinnější a výhodnější pro nákup ! A to se bavíme o světelném výkonu při tepltoě 85°C u VERO18 .. kdy reálných může být klidně i 45-50°C a tudíž ještě vyšší a lepší hodnoty 129,8 lm/W ,nehledě na volbu 4000K,tam ten rozdíl bude ještě o něco málo patrnější 131,4 lm/W ..

Ohh...moje chyba prosím smazat tento příspěvek .. omylem jsem počítal v konfigurátoru pro COB ver.3 .. COB ver.5 vychází mnohem, lépe

Old Post 13-06-2016 v 12:38 PM
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 888

citace:
Původní příspěvek od wonis
otázka na Aleshe nebo někoho znalého...
Stále mi není příliš jasný rozdíl mezi TJ a TC v porovnání světelného výkonu mezi různými COB různých výrobců.. Cree,Bridgelux ,Citizen
..v datasheetech Bridgeluxu je uvedeno ,že TJ=TC a uvedeny jsou výstupy lm pro 25°C a 85°C .. jak dosáhnou shodného TJ=TC? Tc je teplota rozprostřeného tepla na podložce COB , zatímco TJ by měla být teplota přímo na čipech(spojení diod s podložkou?) je to tím,že měřící bod je u VERO v těsné blízkosti od čipu, narozdíl od Citizen,kde je měřící bod v jiném ,vzdálenějším místě?..mám v tom pěknej bordel..U Citizen je vidět lineární teplotní posun mezi TC a TJ .. TJ se vždy lineárně zvyšuje se zvyšující se TC
Z čeho tedy vycházet,jak porovnávat? u Bridgelux je to jedno,ale u Citizen je pro porovnání určující TC nebo Tj .. u Cree jsem se dočetl , že sjednotili TJ na 85°C pro všechny modely,přičemž by se mělo jednat o max. provozní TC,takže i u Cree je TJ=TC?Přeci každý model COB má jiné teplotní vlastnosti(tepelný odpor atd) a na světelný výkon by měla být určující teplota na čipu TJ .. proč je tedy u Cree,Bridgelux TJ=TC?..to je jako v reálu teplo tak dokonale rozprostřeno po podložce,že jsou stejné teploty na čipu jako na podložce?.. nebo to celé chápu špatně?
Díky za odpověď

Shodné Tc a Tj dosáhneš pouze při výrobním testování, kdy se celé pouzdro zahřeje na požadovanou teplotu a měří se krátkým pulzem (pár [desítek] ms), kdy se čip nestihne zahřát na vyšší teplotu.

Jinak Tj = Tc + P_heat * Rth_j-c
tzn. teplota Tj je vyšší než teplota pouzdra o součin tepla vyzářeného na čipu a tepelného odporu mezi čipem a pouzdrem - někdo ho uvádí, někdo ne, někdo tam zahrnuje i vyzářené světlo, někdo ne... dá se přibližně dopočítat z ostatních údajů

Pokud budeš držet teplotu Tc konstatní (např. škálováním chladiče) bude teplota Tj růst s proudem. S vyšší teplotou se bude snižovat účinnost, což povede k uvolňování většího tepla, což povede k vyšší teplotě, což...to už se pomalu dostáváme ze středoškolské matematiky

Co z toho vyplývá:
Je v tom bordel, protože různí výrobci používají různé teploty. Chce to dávat pozor.
Pro účely pěstování se dost často používá nižší než maximální proud. Teplota Tj je často poměrně blízká Tc, v praxi často cca 50°C resp. 60°C, a s tím přibližně počítám.

a.

Old Post 15-06-2016 v 09:57 AM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fruddy
Stálý Člen

Karma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 889

Tak vážení, nová generace Vero 7 už vyšla a brzo budou na skladě a máme se na co těšit :-D Datasheety na jejich stránkách jsem ještě nenašel, dnes mi to přistálo do e-mailu tak kdo by chtěl tak napiště na můj e-mail ledalucraft@gmail.com a přepošlu mu to, komu se nechce psát tak sem vypíšu pár údajů:
v 3500k proud 1710ma, napětí 69,6v má 119w a efektivitu 149lm/w
v 3500k proud 1710ma, napětí 69,6v má 119w a efektivitu 164lm/w
v 5000k proud 1710ma, napětí 69,6v má 119w a efektivitu 178lm/w

toto jsou všechno nominální proudy, zatím nevydali informace kolik to ma na nižší ale myslím si že vzhledem k porovnání předchozí generace se určitě dostaneme na velmi zajímavé čísla, hned jak mi to příjde tak dám sem report, těším se jak malej kluk :-D

Můj život je světlo
.
.
světlo je můj život
.
.

==>Kompletní měření veškerých světelných zdrojů PAR metrem<==

Old Post 24-06-2016 v 12:50 PM
Fruddy je offline   Profil uživatele Fruddy   Find more posts by Fruddy   Foto galerie člena Fruddy   Click here to Send Fruddy a Private Message   Add Fruddy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Fruddy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fikus37
Banned

Karma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 890

Kdyby jsi chtěl datashety k Veru gen 7, tak ti je pošlu. Mám je asi měsíc. Jsou tam docela zajímavé čísla. Udávají ( pro naše potřeby 3500 Kelvina) 20,000 lm při 1,7A 69,9V 119watt cri 80. 161 lm/Watt. Samozřejmě že se zvyšující teplotou to klesá.
Od 94W až po 119 W je pořád účinnost 161lm/W.
Určitě jsou lepší,protože při vyšších proudech mají účinnost nad 160lm/watt a ta účinnost by se neměla snižovat. Alespoň podle výrobce. 20,000 lm při 119 watt je pěkně číslo.

Naposledy upravil fikus37 24-06-2016 v 18:41 PM

Old Post 24-06-2016 v 18:26 PM
fikus37 je offline   Profil uživatele fikus37   Find more posts by fikus37   Foto galerie člena fikus37   Click here to Send fikus37 a Private Message   Add fikus37 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fruddy
Stálý Člen

Karma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% PěstitelskáKarma uživatele Fruddy - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 891

Fikusy, datesheety mám, ale díky :-)

EDIT: předtím se mi to na jejich stránkách nezobrazilo sry, ale zde je odkaz na datasheet: http://www.bridgelux.com/sites/defa...%2020160622.pdf

uvidíme jak to bude s dostupností a cenou v evropě, ale z 3500k vytáhnout při 900ma a výkonu 60w vytýhnout cca 185lm/w je dost cool :-D, budu informovat :-)

Můj život je světlo
.
.
světlo je můj život
.
.

==>Kompletní měření veškerých světelných zdrojů PAR metrem<==

Naposledy upravil Fruddy 24-06-2016 v 19:48 PM

Old Post 24-06-2016 v 19:35 PM
Fruddy je offline   Profil uživatele Fruddy   Find more posts by Fruddy   Foto galerie člena Fruddy   Click here to Send Fruddy a Private Message   Add Fruddy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Fruddy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fikus37
Banned

Karma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 892

Můžu mít dvě balení po 50 čipech.Jedno je 3500K řada C za 40USD + pošta a druhé balení 3000K řada C za 38USD+ pošta.
Ta cena je za čip

Old Post 25-06-2016 v 08:38 AM
fikus37 je offline   Profil uživatele fikus37   Find more posts by fikus37   Foto galerie člena fikus37   Click here to Send fikus37 a Private Message   Add fikus37 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GarrethBlake
Nový Člen

Karma uživatele GarrethBlake - 0% Pěstitelská

Obecné Led Příspěvek č. 893

Zdravím, nevím, možná špatně hledám, nevidím tu moc nových témat na téma Led osvětlení a ani na netu toho moc není. Zajímalo by mě jestli pod Roleadro Hydroponic 270W UFO LED Plant Grow Light,High Efficiency 9 Band Indoor Greenhouse Lamp for Seeding Veg & Flower něco vypěstuju, jestli to bude podobné jako CFL 250 dual. - vím nic moc ale sodík nechci. Edit: pěstuju normálně v substrátu, né hydro

Old Post 28-06-2016 v 16:39 PM
GarrethBlake je offline   Profil uživatele GarrethBlake   Find more posts by GarrethBlake   Foto galerie člena GarrethBlake   Click here to Send GarrethBlake a Private Message   Add GarrethBlake to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
masuro
Stálý Člen

Karma uživatele masuro - 10% PěstitelskáKarma uživatele masuro - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 894

podle mne to je vyhozených 100USD. jinak tady je led thread

http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=73119

tam je vsechno pekne rozepsany. otazka kolik mas penez ale to co si psal bych rozhodne nekupoval. dneska maji smysl cipy bud cree 3590 nebo vero 29
tam nato radsi zapomen

Old Post 28-06-2016 v 16:48 PM
masuro je offline   Profil uživatele masuro   Find more posts by masuro   Foto galerie člena masuro   Click here to Send masuro a Private Message   Add masuro to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fill1989
Stálý Člen

Karma uživatele Fill1989 - 94% PěstitelskáKarma uživatele Fill1989 - 94% PěstitelskáKarma uživatele Fill1989 - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 895

Když už ledky, tak jedině Cree-cxb-3590,900w vyjde na 40 tisíc, ale uděláš s tím lepší výsledky jak pod 1000w hps.. co sem koukal takhle po videich, tak GE index 1,8 není problém..až 142,000 Lumenů..
http://www.bcblondes.com/Cree-cxb-3...p/bcb-900rw.htm

https://www.youtube.com/watch?v=iT5ivLc3ZFY

Old Post 28-06-2016 v 16:54 PM
Fill1989 je offline   Profil uživatele Fill1989   Find more posts by Fill1989   Foto galerie člena Fill1989   Click here to Send Fill1989 a Private Message   Add Fill1989 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GarrethBlake
Nový Člen

Karma uživatele GarrethBlake - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 896

Tak já nevim, já snad koupim ten sodík když to tak čtu, všichni si ho chválej a při sazbě D45d mě to vyjde i dobře cenově.

Old Post 28-06-2016 v 17:37 PM
GarrethBlake je offline   Profil uživatele GarrethBlake   Find more posts by GarrethBlake   Foto galerie člena GarrethBlake   Click here to Send GarrethBlake a Private Message   Add GarrethBlake to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:48 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 54 55 56 57 58 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
21-11-2023 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani IV. - 648 odpovědí
17-02-2018 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani III. - 1011 odpovědí
21-04-2014 - Světla LED a jiné druhy LED světel parametry LED diod pro pestovani I. - 1016 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás