Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od DrGrinspoon Alesh dík za laické vysvetlenie - zjavne som to domotal. V každom prípade zastávam názor, že rastlinám rôznorodé spektrum môže pomôcť rozvinúť rôznu skladbu kanaboidov.
Btw skúšal tu niekto z vás doplniť svetlo o UVB spektrum? Zvažujem to otestovať, čosi málo tohto spektra by mali obsahovať aj Citizen Royal Blue, ale narazil som aj na špeciálne LED čipy: https://www.lumitronix.com/en_gb/ni...-pcb-14314.html - asi jediné čo sú v tomto spektre dostupné na našom trhu a fakt ma láka ich do svojho svetla doplniť
K UV ti moc nepovím, sám jem to nikdy netestoval a moc dobrých informací se mi nepovedlo najít. Každopádně široký výběr U̶V̶B̶ UVA LED má i Philips a jiní výrobci na Mouseru.
Původní příspěvek od alesh
K UV ti moc nepovím, sám jem to nikdy netestoval a moc dobrých informací se mi nepovedlo najít. Každopádně široký výběr UVB LED má i Philips a jiní výrobci na Mouseru.
a.
Vedel by si mi poslať link? Nech pozerám čo pozerám, tak na mouseri vidím len od 355nm čo je UVA spektrum, hľadám však niečo v rozsahu 280-315nm a nič také som neobjavil.
Našiel som už niekoľko zmienok, dokonca aj jeden test, kde to otestovali a výsledky boli pozitívne, no jeden test na nejaké plnohodnotnejšie závery nestačí a rád by som sa s tým pohral.
Zmienka o tom napr:
citace:
There are experts who suspect ultraviolet light, especially a high exposure to UVB wave lengths (280-315nm), to be responsible for an increased THC production. The theory is based on the fact that a high elevation means lesser atmosphere between cannabis plants and the sun, leading to a higher exposure to UV rays. These ultraviolet wave lenghts knowingly damage our skin, and the human body reacts by producing melanin as protection – a cannabis plant assumingly does something similar – it produces more resin and THC as a form of natural sunscreen. It is too early to say if we are dealing with a theory or a cost-effective method to grow better cannabis but the concept seems plausible enough for hands-on experiments.
Aleshi, je fajn, ze jsi jeste tady :] .. A k tomu UVx, cetl jsem par vlaken na RIU asi pred rokem, vysledek pro me byl takovy, ze to v zadnem pripade za tu praci a penize nestoji, muj zaver je, ze tudy cesta asi nevede ..
Prosim Vas. Neviete mi poradit kde na Slovensku zozeniem 2x spider vero 29 gen 7 ? Pripadne. Nahradu ?
Zatial som nasiel iba cesky portal ledideal.cz.
Dakujem.
EDIT: Už som našiel slov. E-shop.
Tak už iba, či nepoznáte účinnejšiu náhradu v podobnej cenovej relácii. Ďakujem
Původní příspěvek od spachal Aleshi, je fajn, ze jsi jeste tady :] .. A k tomu UVx, cetl jsem par vlaken na RIU asi pred rokem, vysledek pro me byl takovy, ze to v zadnem pripade za tu praci a penize nestoji, muj zaver je, ze tudy cesta asi nevede ..
Každý ma nejaký koníček a koníčky čosi stoja. Silno zvažujem investovať a kúpiť zopár
UVB lediek, predbežne rozmýšľam o 12ks, čo by malo vyjsť cca 600€, ako doplnkové svetlo by to malo stačiť na otestovanie :-)
Ahoj pánové,vím že je to trošku mimo téma, ale nikde nic podobného jsem nenašel. Jde mi o vyčištění roomu po sklizni,myslím tím nějaké germicidní svělo co zabije vše živé ve stanu a pak stačí jen stan umýt vodou aby byl připraven na další kolo.Chtěl bych něco co zabije svilušky,roztoče a podobnou havěť. Vzhůru ke sterilitě ))))))děkujuuuu
Zdar. Sirny knoty ,nebo svice.
Ja to ted budu palit az dojedu larryho ,litaj mi tam nejaky mrdky a je treba to vydesinfikovat.
Kazdopadne sira se dostane vsude a vse co neutece, tak zdechne vcetne tebe .
Ahoj mam moznost koupit jiz hotove svetlo ktere obsahuje chipy Vero gen7 2700K (D). Je nejaky rozdil oproti verzi Bridgelux® Gen 7 Vero 29 3000K CRI90? Chapu, ze to svetlo je teplejsi o 300K, ale jaky to ma v praxi vliv na kytky? Diky
flyfish215 - kúp si germicidnú trubicu UV-C Používa sa to na dezinfekciu. Či to zabije lietajúce mrdky, to neviem, ale na patogeny to určite zaberá. Určite sa do toho nepozeraj, keď to je zapnuté. :-)
Jaký příkon kvalitních LED (tzv nejnovější čipy Bridgelux v dobře udělané sestavě atp) je potřeba na efektivní osvícení plochy 1m2?
Každý z dodavatelů mi doporučuje něco trochu jiného.
Někdo tvrdí, že by na 1m2 stačilo i necelých cca 280w, jiný doporučuje 350w. Moje plocha by měla více metrů a čipy vhodně rozložené do plochy, osvitné plochy se tedy budou překrývat. Stěny zdobí Orca...
Přemýšlím tak, že na 1m2 je ideál aspoň 400w výbojka. LEDka by tedy měla stačit 300w max.?
Zdar, muzes tam dat treba i 200w.
V prepoctu z me plochy mi to vychazi cca necelych 300w /m2.
Kvalitne osvicena 1m2 plocha by mela byt s 400w led.
Pokud ale rad experimentujes, udelej si to na stmivani a zkousej efektivnost ,ale asi bych zacal na 400w s moznym stlumovanim do budoucna.
Mam vero 350w od ledideal a na 1m2 je to akorat, na 120x120 uz je to malo.
Respektive ne malo ,ale poskladal bych jinak cipy.
Good luck.