Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nazdar!
Tak konečně jsem se dokopal k změření pH, jak jste mi poradili. Zalil jsem kytku vodou s pH přibližně 7,4 a zezdola z odkapaný vody mi po změření BEN-TESTem vylezlo pH okolo 6,5. Problém stále přetrvává... Prosím moc o rady, co dalšího mám udělat, aby byly zase krásný...Tady fotka
Rascal: To vypadá napadený nějakým hmyzem... Trochu mi to taky připomíná nedostatek draslíku, ale to bývá vidět i na konečcích listů. Mám několik doporučení:
1) Pořádně zkontrolovat, jestli to nežere nějakej brouk (rostlina, pod listy, ve vrcholku i v hlíně)
2) Dostat do toho draslík (kup si KCl v zahradnictví nebo klasická NPK by taky mohlo pomoct. Ještě mě napadá, nedával jsi do toho něco se sodíkem? Třeba jedlou sodu na snížení PH? Jestli jo, tak je to jistej nedostatek K.
3) Bez ohledu na to, co jim je je přesaď do většího, máš hrozně malej kyblík. Uvidíš, že se jim pak bude dařit líp.
Hej dnes som presadzoval a našiel som tam takych mensich bielozltych pavukov. Ale iba 2-3 co tam behali po hline ked som presadzoval. A nemoze to byt uhlim? lebo na vrch hlini som mal uhlie proti slimakom a zaberalo.
Skusim nieco blaznive ze dam 20ml vody a 50ml octu do postrekovaca alebo na servitku a potriem tym iba 2 listy a uvidime co sa stane.
hoď voko do hlíny, jestli tam nejsou takový červíci. pokud jo, pouzij chemicky pripravek a presad. Pokud ne a nebude se to šířit neřeš. Pokud se to bude šířit, napiš.
♔▣▢▣▢▣♜▣ šach mat
▣▢▣▢▣♜▣▢
„The sun gives spirit and life to plants and the earth nourishes them with moisture.“
→→→→Leonardo da Vinci
Kam čert nemůže, tam svlačec nastrčí.
Čau! Našel jsem podobný problém zde a uživatel "zemi" to označil jako nedostatek hořčíku. Myslíte si, že tedy jen stačí začít hnojit a zalejvat neperlivou Magnéskou? Kytku jsem od přesazení do většího květníku nehnojil kvůli nové hlíně (přibližně od 5.6.). Jinak ještě jednou odkazuju na fotky mých listů zde
Původní příspěvek od Hardy Čau! Našel jsem podobný problém zde a uživatel "zemi" to označil jako nedostatek hořčíku. Myslíte si, že tedy jen stačí začít hnojit a zalejvat neperlivou Magnéskou? Kytku jsem od přesazení do většího květníku nehnojil kvůli nové hlíně (přibližně od 5.6.). Jinak ještě jednou odkazuju na fotky mých listů zde
..jedna důlezita vec , dela se to na novejch listech nebo na starejch ? Podle toho to bude Boron nebo Magnesium , cau Hlava
Původní příspěvek od Hlava
..jedna důlezita vec , dela se to na novejch listech nebo na starejch ? Podle toho to bude Boron nebo Magnesium , cau Hlava [/B]
Čau Hlavo, nejdřív ty flíčky začly trápit starý listy, potom to přešlo na všechny (starší/mladší), ale nemoch sem dál čekat, tak sem koupil Magnésku - moc sem jí nevěřil, ale co jinýho udělat... Zalejvám to s ní a hnojkama do dneška a zatím si daly flíčky pokoj a ty napadený sem otrhal, protože se prý stejně neuzdravěj... Tak snad doufám, že už bude klid... Trápí mě ale jinej problém, a to pH hlíny - nevim, jak ho pořádně změřit. Dělal sem to tak, že sem kytku pořádně prolil čistou vodou a vodu, co odtékala zezdola z květníku sem změřil BEN-TESTem, ale jednou to ukazuje 6.4, podruhý 7.1, tak nevim, jak přesnějc na to. Hledal sem tady na Groweru, ale našel sem jen dred "Jak změřit pH - Zem i hydro!", ale tam sem se toho moc nedozvěděl, a proto bych hrozně moc chtěl poradit, jak na to...
No jak zmerit pH půdy je v FAQ , http://grower.cz/pestovani/navody/...traty/8.html#58 , tam je toho i více , Ale docetl sem se za mas jen substrat na pelargonie od AGRA , no nic moc volba , to nevytuníš ani tím perlitem a pokud jsi to jeste nezahnojil tak to bys uz mel udelat a počkat , co bude . Jinak ten ben test ber hodne orientačně .
Zdravim,
Uz som tu nasiel podobny problem, no riesenie som sa nedocital tak by ma zaujimalo ci niekto nema skusenost ako jednoznacne zakrocit voci tejto "chorobe".
Slecny su Himalaya Gold, rastu na juznom balkone. Prve dva mesiace nic podobne nebolo a este som ich nehnojil. Takze prehnojenim to byt nemoze. Neviete niekto komu sa to podarilo porazit, poradit konkretne co to je ?
to Hlava: No mna najprv zmiatlo to ze mnohi ludia to tu pripisuju prehnojeniu, popripade niakej plesni alebo zivocichom. Tak asi je cas zahnojit, skusim drzte palce.
...Inak mam to v hline, uz neviem jak sa vola ale. Pouzivam ju uz par rokov a nic podobne sa mi zatial nestalo.