Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Browser Zdravim co poviete na tieto svetla mars hydro
Item:MH-240-48LED
Power Consumtion 96w
Flux:3277Lm
Dakujem pekne
je to takovej dražší ekvivalent 70w sodíku.
Nevýhody všech MarsHydro a podobných panelů:
- nízkej výkon
- nízká životnost
- nízká efektivita
- téměř nemožný servis
- ve finále i špatné spektrum
- dlouhá dodací doba z číny
- zbytečně vysoká cena u českých přeprodejců
- klamavé označení výkonu (dokud nezměříš tak ani nevíš kolik to má W)
Mez i hlavní výhody patří:
- možnost chlubit se že máte doma LEDku na pěstování
- na první pohled velmi dobře vypadající spektrum
Pokud by někoho napadla ještě nějáká výhoda nebo nevýhoda tak to sem dejte, až příště bude někdo tak usilovně hledat reference na panel MarsHydro, tak mu to zcela jistě pomůže :-)
Zdravím
jsem uplnej začátečník chci si udělat led svetlo do stanu rozměr 120x120x200 chtěl bych použít vero 29 7g c čipy byl by tu někdo tak laskav a poradil jaké přesné typy kolik na daný rozmer plus napajení a vše co k tomu je potřeba.
Díky předem za odpověd
Původní příspěvek od nucal Zdravím
jsem uplnej začátečník chci si udělat led svetlo do stanu rozměr 120x120x200 chtěl bych použít vero 29 7g c čipy byl by tu někdo tak laskav a poradil jaké přesné typy kolik na daný rozmer plus napajení a vše co k tomu je potřeba.
Díky předem za odpověd
Zdarec, už delší dobu mám v plánu stavbu led světla. V podstatě vše jsem si vyčetl zde na groweru a už mám návrh konstrukce i vybrané komponenty. Jen mě zajímá kde koupit led čipy? Mám zájem o vero 29 gen 7 3000k cri90 c.
Nikde jsem nenašel shop kde by je prodávali. Díky za rady a tipy.
Původní příspěvek od Bazito Zdarec, už delší dobu mám v plánu stavbu led světla. V podstatě vše jsem si vyčetl zde na groweru a už mám návrh konstrukce i vybrané komponenty. Jen mě zajímá kde koupit led čipy? Mám zájem o vero 29 gen 7 3000k cri90 c.
Nikde jsem nenašel shop kde by je prodávali. Díky za rady a tipy.
Ledideal ponuka tiez aj samotne cipy ale 3000k 90cri nemaju a ani mat nebudu lebo podla nich maju tie cipy malu efektivitu...napis do alucraftu ohladom dostupnosti
čuuz nějakou dobu už si taky jedu v Ledkach mam několik typu ale VERO se ke mě zatim nedostalo ale pokud bych ho bral a vidím že někteří nevi kde ho sehnat tak co třebas použit EBAY?bral jsem si nějaky čipy+zdroj(chlazeni mam z procaku z kompu) a došlo vše vpořádku a uchladit to taky jde.
Pokud si někdo neví rady jak to postavit a z jakych komponentů tak neni nic jednoduššího než to okopirovat od toho Alucraftu ty součástky tam maji rozepsane a šmitec ne?
Nevýhody všech MarsHydro a podobných panelů:
- nízkej výkon
- nízká životnost
- nízká efektivita
- téměř nemožný servis
- ve finále i špatné spektrum
- dlouhá dodací doba z číny
- zbytečně vysoká cena u českých přeprodejců
- klamavé označení výkonu (dokud nezměříš tak ani nevíš kolik to má W)
Mez i hlavní výhody patří:
- možnost chlubit se že máte doma LEDku na pěstování
- na první pohled velmi dobře vypadající spektrum
Pokud by někoho napadla ještě nějáká výhoda nebo nevýhoda tak to sem dejte, až příště bude někdo tak usilovně hledat reference na panel MarsHydro, tak mu to zcela jistě pomůže :-)
Mám doma Marshydro 480 ( 120W veg 210FLow.)
ani jedno kolo sem pod tím nekvetl .. ale
ideální panel k předpěstovaní do matkárny apod.
já používam panel na celou vegetační Fázi....( na květ mam Vero 29 )
+ nízká teplota v boxu
+nízká spotřeba (pro mě ideální )
v pohodě utáhne plochu 120*60 ( Vegetační fáze )
+ Dlouhá životnost... ( mám ho sice jen 9 měsíců ) ale pokud s tím zacházíš jak máš tak by to mělo sloužit ještě hodně dlouho
+ my inteligenti z IT oborů si jeden rozbitý Led čip dokážeme vyměnit ..
bohužel jsem za něj dal 8k protože jsem byl amatér a bylo to moje první světlo do boxu než jsem nastudoval že na květ je to šít..
každopádně tyhle malé ledky nejsou uplně k píči ... 1g/w s tím uděláš
akurát nečekej salámy palice no
Zdravím, dostal se mi pod ruky regulacni autotransformátor 0-250V 2A. (Mění opravdu napětí, ne křivku). Mohl bych ho použít jako driver? Pokud ano, tak jaké a kolik čipy použít? Pro.mistnost 90x90cm
Původní příspěvek od Bazito Na alucraft není dostupný a na ledidela vidím pouze komplet světlo
Děkuji za zájem,
již jsme naskladnili větši množství.
Koho by zajímalo, tak máme skladem (zatím ne na webu) chladiče PIN heatsink o průměru 120mm (uchladí cca 50w) a 150mm (ten uchladí poměrně dobře 70w...
do vánoc budou tišťáky s LED čipy Samsung LM561c a doufám že budou k dostní i dosud jedny z nejvýkonějších LM301b - koho by zajímalo zde je odkaz na datasheet výrobce: http://www.samsung.com/global/busin...flet_170421.pdf vypadá to velmi dobře, budeme je určitě testovat :-)
Dále pro vás připravujeme srovnávací test osvětlení COB led čipů a SMD led čipů, oboje má výhody i nevýhody o kterých se zde ještě možná tolik neví, ani jedno není lepší ani horší :-)
Oplatí sa kúpiť Roleadro HYG05-2X200W-W COB LED za 230 dolárov ? Alebo radšej 250w hps do boxu 60x60x150? Premýšľam medzi hps a led. Tiež neviem aký výkon nejde mi o Max g/w ale zábavu tiež som premýšľal aj menší box ale to už sa asi neoplatí nech je tam miesto