Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdarec, už dlouho mě lákalo Led osvětlení, ale pořád se mi to zdálo drahé a neefektivni, nicméně jsem teď na
netu narazil na velmi zajímavou věc a tou je Led
reflektor. Odkaz www.alfacomp.cz/php/
product.php?eid=10512208V8C30001F0W
Uvažuji nad koupi pro růst. Žere pouze 50w a
svítí jako 250w. Teplota je ideální 6500k. Jen ty
lumeny mi nějak nesedí, pouze 3500lm? Co si o
tom myslíte? Podle mě to musí svítit brutálně.
Teď jedu 2x38w usporka 6500k a ten led
reflektor přece musí svítit více i když papírově ma
méně lm než ty 2 usporky...
Tak by mě tedy zajímal odborný názor.
slovis: 660nm vykonne LEDky maj treba na farnell.com, den po objednani to budes mit doma, tusim ale, ze platit musis online pres kreditni kartu, taky jsem tam tak nakupoval
Ja jsem se rozhodnul pro 3W ledky a bral jsem 6xchladna bila, 20x 660nm, 20x630nm 15x470nm, 10x440nm na kvet bych chtel jeste pridat na 660nm a IR+UV, ale nemam na to prostor ani chladic
ledky z ebay a zdroje z dealextreme.
Původní příspěvek od Mašťák Ja jsem se rozhodnul pro 3W ledky a bral jsem 6xchladna bila, 20x 660nm, 20x630nm 15x470nm, 10x440nm na kvet bych chtel jeste pridat na 660nm a IR+UV, ale nemam na to prostor ani chladic
ledky z ebay a zdroje z dealextreme.
Tak to jsem zvědavej... až to budeš mít hotový tak ukaž fotky... ;-)
Zdravim , cital som vacsinu clanku a myslim , ze by som vam vedel pomôcť. Led Grow Systemy vyrobili a predavaju jedna lampa cize kus za 1000 eur a ma vykon 1000w sodikovej vybojky , ale je lepsia v pripade spotreby a vyzarujuceho tepla sodikove vyjoky musia byt chladene velmi zatial co LEd panel nevyzaruje take ,, BRUTALNE TEplo! ako sodikova vb.
Led diody su vyrobene z polovodicoveho materialu cez ktory ked prechadzaju elektrony emituje energiu v podobe svetla cize frekvencie - ktoru maju rastliny radi hlavne cervenu a modru -- na tie su najcitlivejsie-- btw v LED grow systemoch pouzivaju tak 70 cerv 80 modr a88 oranzovych --- mam 2 panely z Ledkami -- odtestovane - Rastlo to velmi dobre no na komplet grow som nemal cas -- to co ma Supersvietiva ledka nema ziadna usporka -- Som Elektrotechnik --- nato aby si porozumel diodam nemusis byt Jack herrer
Původní příspěvek od ShivasLight Led diody su vyrobene z polovodicoveho materialu cez ktory ked prechadzaju elektrony emituje energiu v podobe svetla cize frekvencie - ktoru maju rastliny radi hlavne cervenu a modru -- na tie su najcitlivejsie-- btw v LED grow systemoch pouzivaju tak 70 cerv 80 modr a88 oranzovych --- mam 2 panely z Ledkami -- odtestovane - Rastlo to velmi dobre no na komplet grow som nemal cas -- to co ma Supersvietiva ledka nema ziadna usporka -- Som Elektrotechnik --- nato aby si porozumel diodam nemusis byt Jack herrer
zdarec
sorry ze to tu pisu, ale spousta slov a opet zadna fakta ...
btw. cim vice o LED grow svetlech vim, tim mene si je chci poridit. A chyba je to hlavne prodejcu/vyrobcu a jejich neuveritelnemu (a tvrdohlavemu) srovnavani s HPS.
a jeste k tomu rustu: no to je pekne, ze to roste, ale jak to kvete nas hlavne zajima, no a pod LEDkama to vlastne poradne nekvete. Bohuzel nas nemuzes presvedcit o opaku, kdyz jsi na komplet grow nemel cas.
viesco vsetko co som pisal az na ten vykon ktory sa neda porovnavat v lumenoch lebo lumen mas plochu svietenia -- ale ucinnost diod sa meria v electro flux abo take nieco -- ak si cital tak -- takto -- Rastliny prijimaju frekvenciu svetla ( energiu ) ako ziviny hlavne modre a cervene -- Rast Kvet -- ostatne frekvencie ako zelena biela a take nepotrebne farby nemaju taky ucinok -- toto su fakty -- ak niesi elektrikar alebo nejaky mechanik nepochopis co ti tu hovorim . To ze to nesvieti ako tvoja vybojka a nevyzaruje take teplo neznamena ze budes mat malicku urodu ,pretoze ta rastlina dostava ziviny od cerveneho svetla -- a ked si das ze takych 400 diod ma spotrebu max 50 wattov tak je to super vec-- ako nemusis mi verit , ale vela ludi uz ma doma Led grow system a vyrovna sa 1000 watovej vybojke
To už tu zaznělo mnohokrát.. ale my chceme důkazy nebo nějáký názorný příklad.. A né jen parametry CFL HPS a LED.. to si můžu přečíst kdekoliv.. kupte odzkoušejte a pak to bude přínosná debata.. Jinak taky bych byl nadšenej kdyby ty ledky byly nakonec takové jak píše výrobce..
Díky
nj skuska teda bude vykonana , 48 modrych a 48 cervenych na jednom dpsku v krabici pozinkovanej - vykon bude mat velmi dobry
ale spotrebu velmi malu zas ,, nemate manual jak dat na galeriu foto ? aby som ukazal vysledny stav lediek ?
Původní příspěvek od ShivasLight viesco vsetko co som pisal az na ten vykon ktory sa neda porovnavat v lumenoch lebo lumen mas plochu svietenia -- ale ucinnost diod sa meria v electro flux abo take nieco -- ak si cital tak -- takto -- Rastliny prijimaju frekvenciu svetla ( energiu ) ako ziviny hlavne modre a cervene -- Rast Kvet -- ostatne frekvencie ako zelena biela a take nepotrebne farby nemaju taky ucinok -- toto su fakty -- ak niesi elektrikar alebo nejaky mechanik nepochopis co ti tu hovorim . To ze to nesvieti ako tvoja vybojka a nevyzaruje take teplo neznamena ze budes mat malicku urodu ,pretoze ta rastlina dostava ziviny od cerveneho svetla -- a ked si das ze takych 400 diod ma spotrebu max 50 wattov tak je to super vec-- ako nemusis mi verit , ale vela ludi uz ma doma Led grow system a vyrovna sa 1000 watovej vybojke
ver mi ze na toto tema jsem si precetl hodne zajimaveho cteni, ikdyz stale jsou zde mezery. Ale to co tu pises je mi docela znamo.
Me by spise zajimalo, jestli znas tady docela trefne heslo ''teoreticky je teorie a praxe stejná , v praxi nikoliv'' ? Pestu pod LED osvetlenim jsem uz videl dost, od prvni generace po nejnovejsi na trhu a ikdyz musim uznat, ze to ma sve plusy, tak vykon se mezi ty plusy nepocita. Klidne si tu dale muzes psat vyjadreni vykonu na n-tou a vykladat, jak jsou jednotlive spektra nalazene na ten a ten chlolofyl, ale ve vysledku to ma stejnou ucinost jako HPS ktera svym masivnim proudem fotonu dostatecne prosvetli kytku
Ok.. předem díky Taky nad tím dost často přemýšlím.. A budeš skládat z klasickejch diod nebo z výkonových? Myslím že do nových panelů instalujou už jedině diody výkonové.. na vkládání fotek jsem tu někde viděl návod..
Teoretické limity u diod jsou zajímavé (až 260.0–300.0 lm/W) ale to je hudba budoucnosti http://phys.org/news202453100.html když mrknu na současné hodnoty např u 3W diod (cca 60 lm/W) tak je to proti 600W sodíku (cca 150 lm/W) stále slabá omáčka. A náskok diod ve "vhodnějším spektru" není tak žhavý, když se podívám na pěsty pod tím. Sodík si svoje spektrum obhájil již v nejedné pěstírně.
Původní příspěvek od ShivasLight nj skuska teda bude vykonana , 48 modrych a 48 cervenych na jednom dpsku v krabici pozinkovanej - vykon bude mat velmi dobry
ale spotrebu velmi malu zas ,, nemate manual jak dat na galeriu foto ? aby som ukazal vysledny stav lediek ?
Udělej test na květu a ten ukaž. Sami prodejci zde napsali, že jsou stále ve vývoji, takže jsi akorád další prodejce něčeho, co funguje jen teoreticky. http://grower.cz/forum/showthread.p...6&pagenumber=49
Pokud by to fungovalo, tak tady uvidíš pěsty s pěkným výsledkem, za ty roky co to prodávají, tak to už má určitě dost lidí, ale jak je vidět, tak se nemá nikdo čím chlubit.
Už mě fakt vadí, jak každý blbý prodejce píše o náhradě za HPS a Ty napíšeš, že 50W led panel nahradí 1000W HPS.