Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Berryman zdarec, tak jak čtu kdo co jak mixuje tak to asi dělám celé špatně .... já jsem minulej rok musel přestěhovat kytky na zahradě na místěčko kde rostla čistě tráva a nikdy tam nic nerostlo.. tak sem vykopal jámu cca skoro metr do hloubky obvod nevím... na spodek jsem granulované kravské hnojivo, hlínu jsem promíchal s obyčejným agro zahradnickým substrátem,perlitem + kuřincama a byl jsem nadmíru spokojenej ještě kolem každé kytky jsem udělal takovou prohloubeninu aby se to hnojivo když jsem zalíval drželo co nejvíc u teho a neteklo to jinam pak to mělo ještě o něco víc grádů. Kdybych měl pár peněz navíc tak tam místo klasického substrátu koupím např, biobizz ale i tak si myslím že za málo peněz hodně muziky.. co myslíte mám to dobře udělané ? přemýšlel jsem že bych dodal ještě rašelinu nebo něco na odlehčení / provzdušnění půdy ale zapomněl jsem na název kdyžtak mě doplnte díky a přeju všem uspěšnou sklizen 2016
Rašelina nic moc. Ta je kyselá a konopí moc kyselé prostředí nemá. Já pro letošek pro pěst v přírodě, mám nachystány 2 kýble:
10 litrů kde je 5dl litru hydrogelu, 3 dl Cereritu a 9litrů běžného substrátu (to pečlivě promícháno)
30 litrů, kde mám běžný substrát 20 litrů a 10 litrů perlitu
A pro pěst vykopu díru cca 20 litrů, na dno půjde 5 litrů z prvního kýble s hydrogelem a na to 15 litrů z druhého kýble. Tu hlínu pak navrstvím okolo (udělám takový val) to mi pomáhá proti slimákům a také to zadrží rychlé deště, které se pak mohou vsáknout.
Takže jdu s 2 kýblema a rýčem v ruce, na zádech krosnu 2 sazenicema a 5 litrovým kanystrem s vodou.
Původní příspěvek od TheLittleOne mám pár kytek, když jsem je dostala, tak byly maličký řízečky a koupila jsem jim hlínu pro předpěstovávání a řízkování rostlin (prostě předhnojená, hodně jemná bez hrudek a kamínků nebo kusů dřeva, aby se kytka dobře chytla a dostala co potřebuje k růstu pro začátek). Teď mají kytky kolem 30cm. Můžu je nechat tak (s tím že hodlám používat přírodní hnojivo s guánem) nebo je mám přesadit do jiný? Připadá mi že by to chtělo trochu provzdušnit, ale teoreticky by mohlo být v pohodě když to trochu prosypu kamínkama ne? Trošku povadají, po pročtení vláken tady jsem došla k názoru že jsem je buď přelila nebo měly málo světla.
Hlína pro řízkování je obvykle BEZ hnojiva. A pokud jde o těžkou hlínu tak vřele doporučuji perlit aby byla vzdušnější. A zalévej až když bude hlína suchá do hloubky 3 cm.
Původní příspěvek od breakstra mám asi 40 l kýbl do něho dávám mix zahr. substratu, pak kokosový substrat - to je ta krychle co se namočí do vody a nabobtná, a pak jeste rašelinu...
No to já mám jen pro sázení zakořeněných prcků v rockwoolu. Ale abych dával hlínu+kokos do velkých květináčů, to mi přijde jako drahá legrace. Kupuji 125 litrový pytel agroperlitu a to mi stačí na míchání s tím nejobyčejnějším substrátem do kýblů na celý rok.
V prvním kole jsem jel Plagron Royal Mix a až na malé problémy spokojenost. Teď jsem se rozhodl zkusit namíchat vlastní substrát. Mám doma připraveno 100 litrů keramzitu, perlitu, kokosu ale problém je v tom, že nevim jaký poměr namíchat a proto bych chtěl poradit od VÁS !
Četl jsem různé topicky zde na groweru i obecně na googlu, ale rád bych zjistil Vaše zkušenosti s různým poměrem těchto tří složek + vysvětlení pro/proti a na co si dát pozor.
Rozhodl jsem se trošku vylepšit box a aktuální složení:
Box - Dark Street II 120x120x185
Předřadník - Grow předřadník 600W HPS/MH
Světlo - Sunmaster 600W Dual spectrum HPS
Ventilátor - Hurricane klipsnový ó18cm
Odtah - Odtahový ventilátor TT150
Stínidlo - WAVEflector XXL
Ocenil bych každou radu, jak zlepšit tento setup. Nemám zkušenosti s pěstováním v létě, ale předpokládám že budu must dokoupit heatshield na stínidlo a nějáký spodní "ofuk" v podobě počítačovejch větráčků.
Když už sem se takhle rozepsal, tak bych ocenil i doporučení nějákého akcelátoru na kořeny. Ve popisů, jsou všechny úžasný, báječný a nejlepší - normální člověk těžko pozná co vybrat.
A chceš jet hlínu nebo hydro? Plagron Royal Mix je hlína, ale u tebe nikde hlínu nebo rašelinu mezi prvky ze kterých to chceš míchat nevidím...
Já používám hlínu a to tak, že na dno kýblu dám 2-3 cm keramzitu (neproplachuji) a na něj substrát smíchaný a běžný substrát na pokojové květiny (70%) a agro perlit (30%). Na indoor matky používám ten výše uvedený substrát (60%) perlit (30%) a kokos s trichodermou (10%). Jen před mícháním ten substrát na květiny proseju, aby v to nebyly kusy klacků a tak. Tahle směs mi vyhovuje, protože svítím lineárníma zářivkama, co moc netopí a běžné substráty mi moc neprosychaly. A ten kokos tam dávám jednak kvůli trichodermě a jednak že je pak mnohem lépe vidět, kdy substrát v květníku proschne. Kokos je po proschnutí mnohem světlejší.
Já osobně na podporu růstu kořenů používám cokoliv co obsahuje výtažek z hnědých mořských řas.
Ať ti to roste!
Poměr záleží na tobě všechny 3 media (keramzit, perlit, kokos) ovlivňují vzdušnost a držení vláhy, ale ani jedno z nich nemá živiny. Takže semínko ti vyklíčí kytička zežloutne a umře.
Takže dokoupit hnojiva, ec a ph metr nebo přimíchat kokos a perlit ke koupenému substrátu nebo vlastnímu substrátu. Každopádně koupené substráty jsou již připravené k pěstování....
Každopádně skříň bych na poprvé nejel. Dá se toho hodně pokazit. Být tebou nejdřív bych dal out a až později indoor.
Původní příspěvek od FenixStorm Poměr záleží na tobě všechny 3 media (keramzit, perlit, kokos) ovlivňují vzdušnost a držení vláhy, ale ani jedno z nich nemá živiny. Takže semínko ti vyklíčí kytička zežloutne a umře.
Takže dokoupit hnojiva, ec a ph metr nebo přimíchat kokos a perlit ke koupenému substrátu nebo vlastnímu substrátu. Každopádně koupené substráty jsou již připravené k pěstování....
Každopádně skříň bych na poprvé nejel. Dá se toho hodně pokazit. Být tebou nejdřív bych dal out a až později indoor.
Zdravim a děkuju za odpověď. Bude to moje druhé kolo. Povedlo se mi úspěšně vypěstovat 9 rostlinek v předhnojeném substrátu, ale vadilo mi, že nemůžu dávat hnojky už od začátku, přesně podle toho jak já chci. Namíchal jsem to tak, že jsem dal pár centimetrů na spod keramzit a zhruba 40/60 perlit/koko, tak uvidíme.
Zdravim s tym zbavovanim sa hnojiv alebo respektive zasolenim hliny mam problem aj ja viac nasobny miesam hlinu 30 perc kokos 20 perc perlit 30 substrat a 20 keramzit hnojim biobizom podla tabulky raz tyzdenne a vysledok je scvrknute sisky slaby stav a maly vynos ostatne parametre ventilacie osvetlenia su vyladene svietim 600 w ec aj ph som sa snazil drzat v priatelnych hodnotach takze marne hladam chybu ....otazka ma sa biobiz grow pridavat aj v kvete ako je v tabulke dakujem za kazdu radu
Počítal jsem si pro svý potřeby jednolivý substráty podle návodu ve FAQu, kde jsou asi nejznámější mixy z doby, kdy ještě nebylo tak rozšířený pěstovat v substrátech z growshopů.
Srovnal jsem následující substroše:
Rašeliňák:6,5 l rašeliny
2,3 l drceného
keramzitu
4,5 l perlitu
0,1 kg kost.mouč
0,1 kg bílý písek
0,1 kg drc. vápen
0,1 kg fosf. hnoj