Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj mám problém s PH které se odráží na kytce? Zálivka PH 6,2 výtok PH 5,4 kytky jsem prolil 10litry PH 6,2 ale na výtoku je stejně stále 5,4-5,6. Hnojím 1x týdně EC 150-160. Zhruba před týdnem jsem byl na týden pryč a manželka hnojila každý den, což se samozřejmě projevilo. Kytky jsem prolil čistou vodou (výtok EC >2 -mám EC mert jen do 2). Po prolití jsem ustálil EC u výtoku na 140-150. Dřív jsem PH neměřil ani neupravoval a nebyl problém (neupravená voda PH 7,2). Listy jsou čím dál horší. Dík za rady.
REPOST Moc vás prosím o pomoct, nechci, aby mi několikaměsíční práce protekla mezi prsty...
citace:
Původní příspěvek od jry
Zdravim ve spolek,
před pár dny mi začala chcípat jedna rostlina (viz. foto). Listly blednou, kraje hnědnou a kroutí se nahoru dovnitř. Může to být způsobeno tím, že byla pár dní dost přelitá, ale voda se vylila, takže to už teď problém není. Také jsem ji pohnojil guaranou, ale pokud tomu něco chybí, tak budu rád za jakékoliv připomínky. Také už začíná kvést.
Původní příspěvek od Efendy Ahoj mám problém s PH které se odráží na kytce? Zálivka PH 6,2 výtok PH 5,4 kytky jsem prolil 10litry PH 6,2 ale na výtoku je stejně stále 5,4-5,6. Hnojím 1x týdně EC 150-160. Zhruba před týdnem jsem byl na týden pryč a manželka hnojila každý den, což se samozřejmě projevilo. Kytky jsem prolil čistou vodou (výtok EC >2 -mám EC mert jen do 2). Po prolití jsem ustálil EC u výtoku na 140-150. Dřív jsem PH neměřil ani neupravoval a nebyl problém (neupravená voda PH 7,2). Listy jsou čím dál horší. Dík za rady.
Dle mého soudu byla zasolené půda z přebytku hnojiva, odpovídalo by tomu EC výtoku při proplachu. Proplach by tomu měl pomoct, ale co je už žluté, to je ztraceno. Koukni jestli rostou nové zelené lístky. Pokud ano, tak by to kytka měla přežít.
Pozn: kolega zelenymuz napsal že je chyba v draslíku. Nejsem si jist. Vysoké EC u vytékající zálivky spíše ukazuje na mnoho solí v hlíně, které se vyplavují.
Původní příspěvek od jry REPOST Moc vás prosím o pomoct, nechci, aby mi několikaměsíční práce protekla mezi prsty...
citace:
Původní příspěvek od jry
před pár dny mi začala chcípat jedna rostlina (viz. foto). Listly blednou, kraje hnědnou a kroutí se nahoru dovnitř. Může to být způsobeno tím, že byla pár dní dost přelitá, ale voda se vylila, takže to už teď problém není. Také jsem ji pohnojil guaranou, ale pokud tomu něco chybí, tak budu rád za jakékoliv připomínky. Také už začíná kvést.
No když je kytka dlouho přelitá, tak konopí, které je obecně na přelití dost háklivé trpí tím že začnou hnít kořeny. Takže nestačí jen vylejt vodu a usušit substrát, ale je třeba se zbavit hnilobných zbytků na kořenech. Hniloba (resp. baktérie které jí způsobují) totiž žere kyslík a vylučuje metan. Takže doporučuji použít buď nějaké "Enzymes" nebo slabý roztok peroxidu (tak 5 ml 30% H2O2 na 1 litr vody) a tím jednou zalít.
Co se týče peroxidu, tak zalévat pomalu, neboť to může vypěnit a hlína vyteče z květináče (jak mám bohužel vyzkoušeno :-( )
Ta fotografie s těmi zbarvenými okraji listů rovněž naznačuje nějaký těžký výživový problém, který je potřeba akutně řešit. Doporučuji nejméně týden nehnojit aby se kytka "vzpamatovala".
Napsal jsem to ne zcela srozumitelne. Vcera jsem proleval cistou vodou s upravenym PH (chtel jsem srovnat to PH).Hned při prvním prolití bylo EC 0,4 - 0,7 tedy přehnojeno bych asi vyloucil. Nove listky rostou. Spis me zarazi ze nedokazu srovnat to Ph je to v 10l kyblu, prolil jsem 10l vody s Ph 6,2 ale vyteka stale 5,4.
Původní příspěvek od Efendy Napsal jsem to ne zcela srozumitelne. Vcera jsem proleval cistou vodou s upravenym PH (chtel jsem srovnat to PH).Hned při prvním prolití bylo EC 0,4 - 0,7 tedy přehnojeno bych asi vyloucil. Nove listky rostou. Spis me zarazi ze nedokazu srovnat to Ph je to v 10l kyblu, prolil jsem 10l vody s Ph 6,2 ale vyteka stale 5,4.
Aha, tak se omlouvám že mne to zmátlo. No zas takový odborník nejsem abych tušil jak měnit kyselost půdy zálivkou. Já to dovedu pomocí zálivky jen u substrátu, který nedrží živiny, třeba u rockwoolu. U hlíny musím použít na snížení kyselosti dolomitický vápenec. Takže hoď trochu vápence na povrch hlíny a mělo by ti pH vytékající vody narůst nahoru.
Prosím mám dotaz u všech mých kytek došlo k podobne situaci začali jim docela dost rychle opadávat listy zloutnou od spodu od nejstarších na které stejně moc nesvítí dostávají teď 14 dní nějaké hnojivo pouze na květ takže bez dusíku nemůže to být tím že jim třeba ten dusík chybí na růst nebo je to tím že se nám ochladilo? Kytky jsou v kyblech na balkóně
"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.
je to tak chybi dusik... anebo svetlo... v pozdejsich fazich je to normalni.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.
Šmoula: jestli tam máš ty jejich pavučinky, tak svilušky. Druhá možnost jsou třásněnky, ale tyhle breberky se stejně řeší všechny podobně: Biool, Mospilan...
Superšimpanzi Vesmírných sborů, kteří v nulové gravitaci páchají nemravnosti, ztrácejí nárok na banány.