Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Teď to všude tady googlim, protože na to nic co je na padlí nefachá, peroxid nic neudělal, ještě tam mám bud root stop a pak už nevim, už jsem pět matek vyhodil, myslel jsem že už mám klid a po čtrnácti dnech je to tady zas.
Nejde o ty kytky,ale o proliti celyho kvetniku,postriku kytek ze vsech stran a to i kvetniku z venku,vcetne celyho Groomu,ventilace a vsech mist,kam se ti dostanou spory.pokud tohle neudelas,tak se ho zbavis jen velice tezko.padli to je,jen se ti vzdycky rozjede.prirozenym predatorem je bakterie obsazena v hnoji,ale nevim,jak se vyluh dela a v jake koncentraci.jinak me nejvic pomahal discus,ale taky vzdycky ne uplne.po mesici jsem ho mel vzdycky zpatky,ale nasel jsem ohnisko tehle sracky a zmenil pestebni mistnost,pak bylo vsecko v poradku.radim ti totalni desinfekci Groomu i mistnosti savem.postrikej tim ventilaci,omyj ufo,vent.potrubi,ofukovy vetraky,proste vsechno a melo by to pomoct.nebo pohledej ve starsich zahradnickych knihach,na netu informace o te bakterii z hnoje a muzes to prubnout,jestli mas odvahu,vim ,ze to funguje 100% a hlavne setrne.
Jo a k previkuru....pouzivam ho jen preventivne a na padli chce 2nasobnou koncentraci,ale stejne nezabere a vzhledem k premrstene cene leze docela do penez.kup ten discus.
Mirex - fotky nic moc, nejde to pořádně zvětšit, ale stejně bych tipoval padlí... hoď jsem víc info - teplota, vlhkost, jak ventiluješ, co a jak si použil.
Nebydlíš někde v blízskoti, kde roste planej chmel? - častej přenašeč.
CO se týče tý choroby a postřiku - chtělo by to vidět.... po tom co to rostlina chytí , krní ji nové výhonky? Pokud jo jediné co to šíření choroby zarazí bude Curzate, jediná věc s kurativním učinkem. Ta to zastaví , ale jestli ti rozumím měl jsi to u matek - podle mého mínění. Máš tu chorobu ve všech matkách co jsi měl kolem těch 5 co jsi vyhodil, jen ten patogen se projeví, až když má podmínky(vlhkost, teplota, výživa, celková vitalita rostliny a spoustu jinejch okolností..
benjichaouat - k prvnímu příspěvku - tam v celku souhlasím, akorát o té bakterii jsem neslyšel, ale " Jo a k previkuru....pouzivam ho jen preventivne a na padli chce 2nasobnou koncentraci" - nezlob se, ale to je pěkná blbost..
Původní příspěvek od Jamess Mirex - fotky nic moc, nejde to pořádně zvětšit, ale stejně bych tipoval padlí... hoď jsem víc info - teplota, vlhkost, jak ventiluješ, co a jak si použil.
Nebydlíš někde v blízskoti, kde roste planej chmel? - častej přenašeč.
CO se týče tý choroby a postřiku - chtělo by to vidět.... po tom co to rostlina chytí , krní ji nové výhonky? Pokud jo jediné co to šíření choroby zarazí bude Curzate, jediná věc s kurativním učinkem. Ta to zastaví , ale jestli ti rozumím měl jsi to u matek - podle mého mínění. Máš tu chorobu ve všech matkách co jsi měl kolem těch 5 co jsi vyhodil, jen ten patogen se projeví, až když má podmínky(vlhkost, teplota, výživa, celková vitalita rostliny a spoustu jinejch okolností..
benjichaouat - k prvnímu příspěvku - tam v celku souhlasím, akorát o té bakterii jsem neslyšel, ale " Jo a k previkuru....pouzivam ho jen preventivne a na padli chce 2nasobnou koncentraci" - nezlob se, ale to je pěkná blbost..
¨
Co je na tom blbost?Kdyz mam padli na paprikach,tak davam vzdycky 2 nasobnou koncentraci a vsechno v pohode.normalni koncentrace moc nezabira.to je ale trosku jiny padli,nez s kterym se potyka mirex.na tenhle druh je previcur kratkej.
Tak jakožto chmelař, ti můžu říct, že jsem se s padlí taky u chmele pral, ale to je dobrých 8 let zpět. Tenkrát jsem stříkal Saprol a likvidoval planej chmel v okolí a padlí mě potrápilo pouze 2 sezony. Od té doby mám pokoj.
Dnes nám na školení, co se týče padlí chmelové hlavně cpou Horizon 250 EW... Má jinou účinnou látku(tebuconazole) než Previcur(propamocarb), na kterej jsem mimochodem koukal a ten má také kurativní účinnek, trochu jsem ho podcenil:-)
Zkus ten Horizon 250 EW a uvidíš jestli se nemýlíme....
Každopádně ta dezinfekce jak píše benji bude nárožná a hodně důležitá.
A víc bych ventiloval a řádně - pěstoval jsem na spousty místech z různejma podmínkama, ale vždy ventilace non stop a pořádnej ofuk --- a nikdy jsem neměl problém chorobama....
Původní příspěvek od Jamess Tak jakožto chmelař, ti můžu říct, že jsem se s padlí taky u chmele pral, ale to je dobrých 8 let zpět. Tenkrát jsem stříkal Saprol a likvidoval planej chmel v okolí a padlí mě potrápilo pouze 2 sezony. Od té doby mám pokoj.
Dnes nám na školení, co se týče padlí chmelové hlavně cpou Horizon 250 EW... Má jinou účinnou látku(tebuconazole) než Previcur(propamocarb), na kterej jsem mimochodem koukal a ten má také kurativní účinnek, trochu jsem ho podcenil:-)
Zkus ten Horizon 250 EW a uvidíš jestli se nemýlíme....
Každopádně ta dezinfekce jak píše benji bude nárožná a hodně důležitá.
A víc bych ventiloval a řádně - pěstoval jsem na spousty místech z různejma podmínkama, ale vždy ventilace non stop a pořádnej ofuk --- a nikdy jsem neměl problém chorobama....
No právě že tohle už jsem udělal, vyházel jsem těch 5 matek, všechno vycákal Savem proti plísni, ty jakžtakž matky jsem prostřihal od toho napadenýho a hodil zpátky, čtrnáct dní nic, taxem nasázel semínka na out, pohoda a dneska koukám a je to tam zas
zkusim to jak píšeš.
Benji chaoat: taky díky.
benjichaouat - fakt nechci dělat chytráka, ale dneska když podnikáš v zemědělství a chceš cucat prachy z dotací našich a EU. Musíš projít 1x za 5 let testy na "používání přípravků na ochranu rostlin" Né, že by to bylo extra náročný ale něco málo se nadrtit musíš, spousty školení pokusů a podobných věcí taky vidím.
Strategicky jakákoliv firma která přípravek vyrábí tě nutí spíš k vyšší koncentraci při aplikaci přípravku- (musíš častěji nakupovat)
při tom z praxe ti můžu říct, že v naprosté většině, to funguje téměř stejně i s daleko nižší koncentrací.. proto když někdo napíše - "chce 2nasobnou koncentraci" je to blbost. Jestliže ti přípravek nezabírá na patogen v koncentraci, která je uvedená na etiketě, znamená to jen že jsi patogen špatně determinoval, nebo je patogen na danou látku rezistentní - musíš změnit přípravek s účinnou látkou.
Ahoj, mám prosbu může se na to někdo zkušenej podívat, jestli je to plíseň nebo co?
50. den květu, hydro vlhkost kolem 35% teploty 17-27..
objevilo se mi to zatím jen na nejvyšších a největších palicích, předtim jsem měl problém se smutnicema..
předem díky za radu..
Mam tu nejaky rizky od mistniho clena no po presazeni do kokosu se zacali dit tyhle veci
Co myslite ? Co to muze byt ? Zalivam to BioGrow a Alga-a-mic od BioBizz
Jak moc to krmíš?
citace:
Původní příspěvek od bobcat
[*]Ve všech hydroponických a kokosových systémech se doporučuje držet se dávkovacího schématu pro lightmix + přidat cca 40%. To znamená místo 5ml/l používat 7ml/l, místo 2ml/l 3ml/l atd.