Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravim tovotoh,
dal jsem se po precteni tohoto treadu na moje prvni pesteni a to v kokose. Mam jenom problem s ph, pokud naleju roztok s ph 5,8,tak na druhy den mam ph 6,5. Myslim, ze to ma co docineni s "napufrovanim" vody ve vodarne...Rostlinky uz zacinaji vykazovat nedostatek ruznych prvku, predevsim zeleza a horciku.
Chci se proste jen zeptat,jestli tam můžu lít kyselejsi roztok,treba s ph 5,2. Za par hodin by to prislo na 5,8 a pote bych to znovu zalil.
Mam BN coco brikety v 11l kvetnikach
Zdar muzemi nekdo poradit mam male ph odpadu5.1 max 5.3 prvni tyden kvedu kokos je teda dobry michat zalivku napr6.8 a kolik ma byt ec odpadu a aby kazda kytka mela stejne kapilarni systew dik
Původní příspěvek od svickar Machoman, mno abych pravdu řekl, mám v úmyslu jim zárověn i přisolit. Dávám jim 1,2 a z toho ma 0,7 jenom voda. Takže zkusim 1,3. díky
Původní příspěvek od tovotoh ,,nepude to,,,,tohle by slo leda v pripade,,ze by si ten kokos mel namichanej s hovnama,zizal,guanem,a vsim moznym.........ale pokud je cistej,,musis dodavat veskere zivyny,,,,,,,,,,,takze si zavcas kup ne jenom mikro,,,ale komplet hydrak,,,,ripen a takovi ty samponky tam davat nemusis,,staci vzdy zakladni sada hydro hnojek a vetsinou ktomu pk,,,,,
a to máš z vlastní zkušenosti?ja totiž jel všechny sklizně v kokosu, s hnojkama do hlíny ( plagron alga, biobizz... ) a výsledek vždy pohoda...
Původní příspěvek od flatboy a to máš z vlastní zkušenosti?ja totiž jel všechny sklizně v kokosu, s hnojkama do hlíny ( plagron alga, biobizz... ) a výsledek vždy pohoda...
mam..ver me,,byly doby kdy sem nemel hnojivec tak sem delal kompromis... otazka zni,,proc davat do kokosu hnojky do hliny? to uz zrovna pestovat v hline,a vysledek bude lepsi nez v kokosu,,,
ono nekdy unikatni je lepsi nez pohoda,, )
to tovotoh: Tak jsem to tu procetl a spoustu tvych rad je dobrych,ale na druhou stranu si myslim, ze v nekterejch vecech si moc zatvrzelej. Neni vubec pravda,ze kokos nesmi castecne proschnout, sam mam vyzkouseno, ze muze a funguje to skvele. Ale jinak dik
Původní příspěvek od pyroman80 to tovotoh: Tak jsem to tu procetl a spoustu tvych rad je dobrych,ale na druhou stranu si myslim, ze v nekterejch vecech si moc zatvrzelej. Neni vubec pravda,ze kokos nesmi castecne proschnout, sam mam vyzkouseno, ze muze a funguje to skvele. Ale jinak dik
súhlas. Nezdá sa mi, že kytky ktorým nechávam kokos trochu vyschnúť , zaostávajú za tými ktorým nie. Má to skôr pozitívny efekt.
Zdravím kolegy pěstitele a mám prosbu. Vím, že to tak úplně nepatří do tohoto threadu, ale okrajovou souvislost to má. Pěstuju v kokosu s prelitem a kytím se prostě nedaří. Teď jsem je propláchl množstvím čisté vody (abych vyplavil případný přebytky hnojiv) a začaly totálně žloutnout, z čehož jsem usoudil, že byly nedožraný. Problém je, že používám Plagron Alga Grow, u kterého není možné dohledat optimální hydro dávkování. Takže bych chtěl poprosit nějakého kolegu pěstitele s EC metrem, jestli by mi nezměřil, při jaké koncentraci (ml/l) je EC zhruba těch 0,7 (moje voda z kohoutku má zhruba 0,35). A ještě jeden dotaz mám a sice píšete tu, že odpad má být zhruba 20% objemu zálivky. Já mám odpad většinou kolem 50%, mám zalévat méně častěji? Zas na druhou stranu, dokud jsem je neprolil tou čistou vodou, tak se jim (zřejmě) tenhle režim docela líbil, protože vykazovaly jen velmi mírné nedostatky (způsobené pravděpodobně nízkou dávkou hnojiva.) Dík za odpovědi
Budou pravdepodobne urcite nedokrmeny.Ec ti nezmerim,protoze mi odesel merak a uz ho nepouzivam.ridim se davkovanim na obale+moje zkusenosti.pouzivam ale jina hnojiva nez ty.k tomu dopadu 50% je opravdu hodne.ja mam odpad 10% a to do podmisek,takze si kokos vodu natahne prubezne zpatky a odpad tudiz neni zadnej.jinak se mi osvedcilo zalevat co nejcasteji.pokud je cas,tak 5-10 krat denne.Cas ale neni,takze nekdy 1x denne vetsi mnozstvi.Kdyz zalivas casteji,tak se to na kytce projevuje,tak,ze rozte rychleji,nevim proc tomu tak je,nejsem zadnej vedator,ale pri jednom pokusu,kdy jsme 3 skupiny kytek zalivali v rozdilnych intervalech se to ukazalo vetsi rustovym potencialem o takovych 20%.byl to rozdil denne 1/5/10 zalivek.
Mám plagron A+B, po přesazení řezů jsem začal s polovičníma dávkama (2ml/l), ale EC mi šplhá až k 1,8... To už je asi moc, že? Samotná voda má 0,7. Nechci to zase ale moc šidit o živiny, když je kokos jako takový samotný nemá...
,,,kamo,,na tohle je dobrej hermanek,,dvakrat dene,,
Mej se ,,cau
Dobrá hlaska, taky si myslim ze frajer troch přestřelil :-D
kdyz se zamyslis nad výhodama hydra, tak jen vzduch u korenu = lepsí rychlejsi rust, nehlede na pruplach kterej je u hydra 100%, proste kytiz na konci sezere veskerý zasoby a je to znat an chuti (Dusík v listech dela udajne pachut- jemnou!) takze kdyz ma kytka na konci zlutý listy je jasný ze je pruplach jak ma byt - hydro jsem zatim nejel ale dost znamych jo, a na ty chuti to je opravdu docela znát, nekdo zase tvrdí ze je lepší chut v hlíne, no nevim co hlava to nazor
Původní příspěvek od BalTo Mám plagron A+B, po přesazení řezů jsem začal s polovičníma dávkama (2ml/l), ale EC mi šplhá až k 1,8... To už je asi moc, že? Samotná voda má 0,7. Nechci to zase ale moc šidit o živiny, když je kokos jako takový samotný nemá...
sice uz je to s krizkem po funuse, ale zvysujici se EC znamena ze kytky maji zivin dost a pijou ti jenom vodu. takze jeste ubrat EC (pridat vic vody)