Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
"udělat řezy.. nechat řezy začít kvést a zjistit..................."
Mno ono se to dá i tak , že jednu nebo dvě (pro jistotu) větve osokneš o 6 hodin nějakým zatemněním a po pár dnech ti ukážou co sou vlastně zač...je to rychlejší než cca týden kořenění řezů + týden ukázání pohlaví...
Ale jestli tě nějak netlačí čas a máš na to podmínky, tak je to v podstatě šumák...
Původní příspěvek od darebaq
Tak teď řeším zásadní otázku :
Myslíte že u feminizovaných semen je větší šance na vznik hermafrodita?? Kámoš s tímhle právě má zkušenosti že si koupil feminizované a většina z nich byli hermáči. Možná jenom haluz...
zdar
a můžu se zeptat co to bylo za geny? nebylo to náhodou něco od Dutch Passion??
já měl feminizovanýho grepfruita od female seeds kterýho jsem nechal vykvést a byl tak dobrej, že jsem mu při kose nechal ty úplně spodní malé výhony a přepl jsem na 14 dní na 24/0, pak 18/6. trvalo dost dlouho než se z toho stala kytka na ořezání, ale ty řezy byly stejně dobré a výnosné jako materiál z matky, jen asi o týden rychlejší v květu. žádné samčí, ani jiné deformace se nekonaly.
Původní příspěvek od dlouhán já měl feminizovanýho grepfruita od female seeds kterýho jsem nechal vykvést a byl tak dobrej, že jsem mu při kose nechal ty úplně spodní malé výhony a přepl jsem na 14 dní na 24/0, pak 18/6. trvalo dost dlouho než se z toho stala kytka na ořezání, ale ty řezy byly stejně dobré a výnosné jako materiál z matky, jen asi o týden rychlejší v květu. žádné samčí, ani jiné deformace se nekonaly.
porad to tady plno lidi nechape. NEMUSI ZHERMIT HNED!!!! muze ten grep zhermit za pul roku, rok..... dva to prave NIKDO nevi. tady jde vetsinou jen a jen o stesti........
No už sem to někde psal , měl sem 3matky Arjan Haze 3 z femin a jely přes 2roky bez problémů , klony prděli krásný žadná herma v pohodě , na druhou stranu Svahadji měl semínka z toho samého balení od GHS a jel to v ty samy době a myslim že on se o to blbě nestaral i tak mu vylez hermáč jako kráva , krásná velká kytka pěkně rostlá nádhera pohledět ale hrma . Ta druha byla menší ale samice . Takže abych to nějak rosekl , Ano , feminizovana semínka maj větší šanci že se z nich stanou hermafroditi na druhou stranu pokud uděláš velice pečlivě selekci a povede se ti matku držet ve vybornejch podmínkach tak může bejt v pohodě i , dle mé zkušenosti , 2roky . Já bych to už nedělal leda pro sebe že matku tak na půl roku 2-3 sklizně a šup vykvést to , model zasejfovat aby vydržel aspoň rok , do bazaru bych to vůbec nadával neriskoval bych problém , jak je u některych matkařů běžné , chápu že nekteré odrůdy jsou jen ve formě femin ale to si musí každej sám rozmyslet jestli do kupovat klon z fem. matek nebo si koupit origo semína .
Původní příspěvek od 46, XY V dnešní době jsou fem. semena hlavně ochrana seedbank před krádeží cenné genetiky. Spousta novinek je pouze fem.
Jo je to tak , kdyby to takhle dělali uz pred 15ti lety tak si AK47 koupis jen u Serious Seeds nikde jinde , žadny kradeny přeprcy , jako AK48 od nirvány apd .
Tady ješte nějaky témata kolem hermáčů a feminizovaných semínek , cau Hlava
Zdravím místní obyvatele ))
Pátral jsem po jedné otázce ale nenašel na to žádný thread...
Zajímalo by mě jestli někdo má zkušenosti z matkařením z feminizovaných semínek.. Eventuelně proč ne a čím to hrozí...
Konkretně - jsou semínka The Ultimate od Dutch Passion, které jdou na trh jenom ve feminizované verze... výrobce píše že jsou extrémně dobří, tak ted přemýšlím a doufám že dostánu tady věcný rády.
S pozdravem Jenaro
Mě by zase zajímalo jestli jde udělat matku nějaké odrůdy,která se prodává jen ve feminizované verzi.Některé seedbanky už ani jiné než feminizované neprodávají.Třeba jeden týpek co prodává docela dost odrůd na grooweru v bazaru dělá i klony vannila crush od barnie farm což vypadá na slušnej model,ale dělá se jen feminizovaná verze semen.
cau
Pokud kytky z fem semen nestresujete njko extremne tak vydrzi rozhodne 2 roky uplne v pohode.zvlastni zkusenosti muzu potvrdit,udelal sem cca za rok a pul 600ks rezanu a nkdo nerikal ze bych mu dal hermace
obrazek si udelejte sami toto tema je tu porad.a porad sou tady lidi co si nedaj rict a tvrdej ze to hermi zcela bezne omyl a mytus.
Pečlivosti se tyhle veci eliminujou a nikdy se to nestane.
Muže mi někdo vysvětlit proč dělat matky z femek? Vlastní zkušenost s genama od paradise ( wappa, white berry ) jasně ukazala že k hermatění sklony mají ( bude se samo lišit u ruznych seedbanek)
Nevidím jedinej důvod používat na matky feminizovany seeds. Než se řezivo pošle do světa stejne se musí odkvést, to se musí udelat at už je to z femek nebo není. Kdo to řeší stylem: koupím femku a budu z toho hned řezat je šmelinář.
Původní příspěvek od Romulan cau
Pokud kytky z fem semen nestresujete njko extremne tak vydrzi rozhodne 2 roky uplne v pohode.zvlastni zkusenosti muzu potvrdit,udelal sem cca za rok a pul 600ks rezanu a nkdo nerikal ze bych mu dal hermace
obrazek si udelejte sami toto tema je tu porad.a porad sou tady lidi co si nedaj rict a tvrdej ze to hermi zcela bezne omyl a mytus.
Pečlivosti se tyhle veci eliminujou a nikdy se to nestane.
Pokud chci pořádnou matku, tak potřebuju aspoň 20 semen což je minimum, a aby ta genetika byla prověřená tak je potřeba to několikrát sjet. To je práce na rok. A né koupit 5 femek a udělat matku, já to nikomu neberu z čeho pěstuje, každýho věc. A seed banky jedou hlavně femky z důvodu toho aby zabránily kradení genetiky. I některé seed banky připouštějí, že je možné udělat matku z femek, je otázka s jakým úspěchem.
Jsou lidi, co už selektovali třeba 50 genetik nakonec maj třeba jenom 5 super matek z cca. 500 semen. Jenže tyhle lidi sem do tohohle tématu ani nic přispívat nebudou, je jim to jedno co se tady mele, anebo už nejsou ani na groweru.
Původní příspěvek od tomas2pet Jsou lidi, co už selektovali třeba 50 genetik nakonec maj třeba jenom 5 super matek z cca. 500 semen. Jenže tyhle lidi sem do tohohle tématu ani nic přispívat nebudou, je jim to jedno co se tady mele, anebo už nejsou ani na groweru.
No asi nemohli čist ty tvoje kraviny , jak z 500ti semen 50ti genetik vybrali jen 5super matek ?? To jako 45genetik šlo do kopru ?? To je tvoje zkušenost nebo jedna pani povídala ?? To trochu nechapu , ja osobně sem selektoval z 800seminek zhruba 35 druhů a rozhodně 30novejch matek jsem měl , tak bud si vymejšliš blbosti , a nebo ti nekdo něco nakukal a ty mu to žereš . Takže jestli tady někdo takto selektoval jak jsi nastínil tak sem celkem rád že už tady není , asi mysliš Maharšiho nebo takovoudle "kapacitu" Hlavně když opravdu někdo něco selektuje tak má od modelu minimum 100semen aby vybral opravdu ten best strain a jsi tou svoji první větou vlastně absolutně odporuješ , 20semen minimum a pak tvrdiš jaky borci to selektili z 10semen , fakt borci ....no comment
citace:
Původní příspěvek od warman1 Mě by zase zajímalo jestli jde udělat matku nějaké odrůdy,která se prodává jen ve feminizované verzi.Některé seedbanky už ani jiné než feminizované neprodávají.Třeba jeden týpek co prodává docela dost odrůd na grooweru v bazaru dělá i klony vannila crush od barnie farm což vypadá na slušnej model,ale dělá se jen feminizovaná verze semen.
No tak si to od něj kup , třeba se to nezhermí , třeba to nebude ani to co to má bejt , to že nekdo prodáva docela dost modelů a feminizovany druhy tak to svědči o jeho přistupu , takže asi tak , jo to je on ?? http://grower.cz/forum/showthread....ht=vanila+crush , docela dost modelů ?? No nic tady http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=53724 treba týpek píše že má banku modelů ale co je tohle za zkratky to sám neví , hlavně že řeže a prodáva , neví co , no prodáva to co lidi chtej , tak pak třeba bíla vdova vypada jak orage bud apd .
Pokud jsi pročetl tento trýd , tak se do dá shrnou do jedné věty "Zkus to ale pak si nestěžuj"