Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdar
potreboval by som pomoc.. idem len out takze tych vplyvov na moje kytky bude viac. no ale spat k problemu.
zacali sa mi na rastlinach objavovat cierne tecky, take male ako keby olejove bodky... proste nevim co to je ale typnu si na skodcu, problem neni v kyti (nedostatek latky, ph, nebo tak) proste to je neco "zvenku"
check fotos... dopredu dakujem ludom co mi k tomu mozu poradit co najviac! bojim sa o rastliny, diky!
Myslim že nemusíš mít strach. Sou to prostě exkrementy všelijakejch much, mušek a hovad asi tak!! Kytička je vpoho, nevipadá že by jí to vadilo takže o.k. Ale určitě hlídat a čekovat peace
yes zemi, diky moc.. tipoval som to na tie musky atd..lebo je ich v okoli mojich kytek viac... (sused chova prasata) no ale predsa len som sa zacal obavat
este raz diky.
Zdarec.
Mám kytičky v zahradnickým substrátě s pH okolo 5-7, neměřil jsem, pouze údaj na obalu substrátu.
Zalívám to vodou ze studně.
Tentokrát jsem se šel podívat, a lístky, i ty nové ve vrchní části kytky byly odstředu žluté. Podíval jsem se na indoor.xf.cz abych zhrubal zjistil, co tomu může být a vyjelo mi tohle:
Listy jsou světle zelené nebo žloutnou od středu. Kraje zůstávají zelené. Mrtvá místa mezi žilkami. Listy nejsou zkroucené. Nedostatek manganu
Nedostatek manganu prý má být způsoben vysokým obsahem Fe, nebo vysokým pH, ale tím to asi nebude.
Co by jste mi poradili, mám změnit půdu, dát je do nové, nebo to zkusít zalít vodou z kanalizace?
Jinak zatím jsem ještě nehnojil.
Dík moc
co kdyz se listky bez jakeho koliv zbarveni zacnou zkroucet, jakoby zavirat??? neni to asi nic brutus ale je to nasledek urcite neceho co kiti chybi... ze by vlhkost? nebo moc vlhko?? proste jsou jen jako u rampa a vesmes ty az nahore.. co to??
EDIT: tak jsem trosku pohledal a zjistil jsem ze to prej dela zasadita voda. mrknul sem na net a tam je napsano ze nase cast ma PH 7.8 coz neni az tak moc zasada ne??? 7 je neutral pokud nemelu kraviny. jestli jo opravte me. dik.
no a aby to nebyla zasada tak staci roztok octu ne?, musim si poridit lakmusove papirky...
hale mel normalne prorostlou rw kostku uplne , a tedka hned jak sem napsal přispevek tak jsem skusil ho vyklepnou z kelimku a obouchal jsem hlinu a proplach kořeny abych se kouknul jeslti nehnijou a jsou skoro všechny šlahouny bily akorat trochu nažloutly , jinak ma asi 5 cm svazek kořenu
hale tak substrat je tam nakej normalni koupenej , ale kytku jsem pohnojil kořenovym stimulatorem + wuxual super ale malou davkou si myslim že by to řizku nemelo nic udelat, no svetlo je sluničko pač to mam na balkone a je asi par svetlnejch kilometru daleko :-) takže nevim čim to je , hledal jsem na indoor.aktualne.cz v řešiču problemu , ničemu z toho se to nepodoba , ani tady podle fotek sem na nic nepřišel takže nevim ale ze začatku se mi zdalo že jevi přiznaky přeliti nebo přehnojeni ale....................
Hm, tak si myslím, že je spálenej od slunka. Taky jsem tady jeden měl. Potřebujou velkou vlhkost. Zkus mu navlhčit listy a dát ho někam na světlo, ale mimo sluneční paprsky. Zítra už má být příjemnějc a pod mrakem to pouští taky poměrně dost světla.
no ja jsem ji znova zasadil , ani sem ji nezalil pač hlina byla pořad mokra a dal jsem ji do pařenište provizorniho , ja veřim že to holka zvladne , rozdejcha to rozjede se a ješte mi stihne udelat apson 10gramu
Tu hlínu zmixni s nečím vzdušným (keramzit, perlit, hrubej písek). Snaž se držet maximální vlhkost. Do toho pařeniště k ní dej nádoby s vodou, ať to odpařuje.
Já předevčírem stříhal 12 řízků, tak uvidíme, kolik se jich chytne...
cau,mam nake kyti ve skleniku a potreboval bych poradit,co mam udelat pro to,aby nesplesnively palice!?vetrani neovlivnim,pac mam ty kyti u kamose a chodim tam tak 1x za 2 tydny!!predem dik za rady
Nejlepší by asi bylo kamoše velmi dobře poučit, aby se o ně staral, větral jim. Třeba tak, že odměna bude zaručena, ale jestli to splesniví, tak nebude NIC!!!