Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravim vsechny zahradniky, potreboval bych poradit v cem muze byt problem ze se listy takto krouti.. jinak prstovna v cocosu hnojeno jungle in tha box a v poslednim tydnu proveden postrik jak na savej a zravej hmyz taky na plisnive choroby a padly, a stale zedna zmena , dokence byl proveden pruplach cistou vodou s upravenym ph 5,8 a zadna zmena..
Jakou mas vzdalenost kytek od svetla? A jake hodnoty si nameril pri pruplachu na vytoku?? Krouti se ti takhle jen horni listy nebo jde o komplet celou kytku?
Hned se mi vybavil roztoč Polyphagotarsonemus latus. Dosahuje velikosti pouhých 0,2mm, takže lupa na něj nestačí. Saje nejvíce na rostoucích vrcholcích a vypouští látky způsobující typické deformace listů, které "bývají často zaměňovány s příznaky poškození způsobenými jinými biotickými či abiotickými faktory (nedostatky ve výživě, poškození herbicidy, fyziologické poruchy atd.)" Napadá hlavně rajčata ale parazituje na mnoha jiných druzích rostlin včetně okrasných, ty se mohou později stát zdrojem nákazy. Šíří se hlavně ve sklenících. Dle angl. wiki se stává škůdcem konopí s šířící se legalizací. Je to neobvyklý škůdce, ale jakýkoli mikroskopický roztoč je v pěstírně pohroma, tak snad jsem se u tebe spletl.
Buddha seeds automat vesta 2tyden růstu predhnojený substrát pro rajčata papriky atd .. pH vody 6 5 CLF zářivka duo. Problém s listy hnědnou.. někdo nějaké zkušenosti ? Jak vyřešit ?
Zdar,objevil jsem problem na kytkach.Zacali se kroutit listy a svetlat.Hledal jsem tu na foru,ale nejsem si uplne jistej...muj tip je spatne ph(prehnojene,uzamceni zivin).Kytky jsou ze seminek WW od RQS.Vykliceno v jiffy,po cca 12-ti dnech zacali prolejzat koreny tak jsem je presadil do 6,5 l kvetinacu.Lisovany kokos(cocostar) rozpusteny v destilce.Bohuzel uz si nepamatuju jestli jsem tu destilku pouzival i na zavlazeni sazenic..+cannazym.Prvni zalivka GHE floracoco s odstatou vodou asi 1l do kazdyho kvet. - ec 0,4,ph 6,7 cca(pri michani hnojek ph 6,2 cca pak jsem zmeril zalivku za par dni a bylo tam prave 6,7ph).Zalivka 1xdenne.Pote namichana nova zalivka(obden) s ec 0,9 ph 6.Vcera zalivka ec 1,2 ph 5,9.Kokos stale vlhky.Teplota v boxu den max.25,noc 21,vlhkost 60-70 ve dne i v noci,lampa 40-50 cm(250 W sodik dual)odtah pri sviceni nonstop pote 1xza hod. na 15 min.Ofuk nonstop,pasivni pritah.To je asi vse k infu.
Pri posledni zalivce 0,8l jsem si zmeril vytok u jedny bylo ec 3,2 ph 6,8 u dalsi ec 1,5 ph taky 6,8.Prave nevim jestli tyhle hodnoty jsou uplne smerodatny...
Myslim si ze GHE by si meli castecne ph srovnat,kokos by mel byt taky napufrovany dle vyrobce.Ph metr kalibruju skoro pri kazdem mereni.
Proplach me jiste nemine,ale nevim moc s jakyma hodnotama.
PROSIM O NAZOR
Ahoj, poradil by někdo? Mám sem tam suché špičky listů, jak kdyby byly spálené, ale zároveň mi kytka trochu žloutne jako by ji chyběl dusik. Svitim led, pH zálivky držím na 6.
Teplota 22-25
Vlhkost 50-60
Holku jsem zasadil 22.8. a 13.10. jsem ji přepnul na květ
Hnojky jsem dával plagron Terra, jenom na růstu, do přepnutí bylo vše v pořádku, ale asi týden po přepnutí to začalo zlobit. Od přepnutí hnojim biobizzem podle tabulky, dávám Grow, Bloom, Alg-a-mic, Topmax a enzymy Sensizym od AN.
Box mám 60x60x80, svitim led zarovkama s 3000K, dohromady asi 100W.
Nevím jestli to nemůže být calmagem od Vitalinku, nevšiml jsem si, že je pro kokos a obsahuje dusík. Minule kolo jsem žádný calmag nedával a jediné co jsem měl, tak nedostatek fosforu. Díky za jakékoli rady. Litá mi tam pár smutnic, ale nic hrozného.