Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravím
I když je obecně LED dioda jedna z nejspolehlivějších polovodičových součástek co byla kdy zkonstruována, může prostě umřít - odejít. Ochranná dioda vadnou přemostí a nevypadne celá lajna. Pochopitelně se pak v záruce vadná vymění zcela triviálním připájením nové zdarma, po záruce za malý peníz. Zatím ovšem je nulová odezva, že by se něco takového stalo. LED Grow světla jsou technicky velmi primitivní záležitost co se týče konstrukce, podstatná je pouze kvalita LED čipů a jejich světelný tok, jinými slovy, vazba výrobce na ty nejlepší typy od předních leadrů (Epistar, Bridgelux, Cree, Edison). Touto cestou se budeme ubírat.
Původní příspěvek od IPX Opet po nejake dobe zdravim a opet pripeju vam do mlyna, ale predem bych chtel vas odkazat na svuj LED projekt jak jsem slibil, a ten je presne zde: http://grower.cz/forum/showthread.p...8894#post988894 . Doufam ze nebude jen na obdiv ci vychloubani, ale ze si z neho i neco odneseme. Pestu pod purpurovymi svetluskami zdar!!!
ledfuture i
ty LED s cidly od clena ictus mi prijdou vice mene stejne, rozdily bych videl pouze v doplnkovem balastu, jinak mam pocit, ze temer kazdy dodavatel tech panelu dnes nabizi uz moznost upravit si spektrum dle svych predstav a prani. Epistar LED vyuziva taktez hodne vyrobcu techto panelu i o ruznym vyzarovacim uhlu, ted jen zalezi jak vykone sami vyrobci pouzivaji. Tak a ted me zajima v cem je prinos tech ochran diod a jaky je primarni ucel techto soucastek(ano z nazvu vypliva, ze asi diody chrani, ale rad bych, kdyby se to vice rozepsalo). Pokud soucastka stoji kacku tak to tolik neresim, ale zajima me jestli to nebude uz zbytecne, z meho spotrebitelskeho pohledu je u prdele jestli panel vydrzi(ted,v teto dobe!) 5let nepretrzite svitit, lepe by se vyplatilo kdyby panely byly levnejsi bez nejakych ochran apod, kdyz tato technologie je v pohybu(a velkym, ledky se nemalo vyuzivaji temer kdekoli od svitilen az po podsviceni lcd apod.) a vyplati se tedy casteji kupovat panely, ktere budou levne a o krok vykonejsi nez ty predchazejici. Mam ale takovej pocit, ze kapitalisticky bussiness s tim ma zcela opacne plany(misto aby byly TED levne panely, co chvili by se obmenovali, tak jsou PREMIUM zbozi za silenou cenu a az bude LED na vrcholu, tak to budou prodavat jak na pasu-levne, s tim spojena kvalita, coz je hovadina, jelikoz to bude prave ta doba kdy se nam po vsech strankach vyplati koupit mene vykonych a drahych panelu)
Hauwk. IPX
No právě že přemejšlim , nad 3x 88w . Myslim že je to ideální na pokrytí na 1x1m .
O těch ledfuture tady právě někdo napsal, že maj velkej výběr ale žádný konkrétní zkušenosti ne . A ten výběr se mi nezdá jako nějaká devíza, chci kvalitu a ledfuture mě nějak nepřesvědčili.
Už nákou dobu exidtujou ledky od firmy CREE , který maj svítivost jak sodík, né li větší. Chybí jen aby je někdo nacpal do světla na growing.
No snad se dočkám.
jinak K+ za tvůj LED projekt . Držim palce a budu sledovat co z toho vykouzlíš.
Poutavá ukázka toho co umí CREE ledky. hlavně jak to na konci přepne na silnější mód, tak to svítí jako prase..
už aby to někdo narval do pořádný lampy.
Koukám, že to je tady samá špatně zkrytá reklama. :-)
Ony ty led světla z Číny jsou stejně z levnými diodami, protože hold je poptávka a prodejci chtějí zisky a ty nejsou bez levného nákupu. Když tam jsou led diody X barev s malou svítivostí , to je potom jedno, jestli Cidly, Ledgrow, LEDFUTURE a další...
Však co, budou nespokojenci a nebo reklamace, tak smáznete e-shopy a bude klid. Každý rok se nabídne důvěřivým zákazníkům nová generace, protože musí být argument, proč ty předešlé jsou málo výkonné.
Dokud nebude vyrábět led světla opravdu renomovaná firma, která si nemůže dovolit šidit zákazníky, tak to bude bída, tak jak jsem si z někým psal, jak je spokojený se světlem od Mazara .....po prvním kole ho prodal a šel do HPS a najednou má zase výnos :-) .
Když jsem upozorni u testu Growled , že před přepnutím byly ty pod ledkami nízké a široké a při závěru ukázali vytáhlé kytky s tipickou stavbou, jak to roste pod sodíkem, tak bylo ticho. http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=6:
Zaregistroval jsem se na tomto fóru pod nickem e-shopu, stejně jako mnozí další konkurenti, takže reklama je zcela otevřená a důvodem byl feedback co zlepšit, technické dotazy atd. To jen k předchozímu příspěvku, který opravdu nikomu nic nedá.
ledfuture - tady sou nároční lidé, je to feer ale těžký zavděčit se v čr s ledkama na pěst, ale zase když někdo ukáže pořádnej výkon a budou rozumný ceny, tak se budou hromadit objednávky
dva lidi na sobě mi nezávisle potvrdili že můj známej grower dal pod 50w ufíčkem starý generace ... podržte se - 90g suchýho! bohužel neviděl sem fotky ani jsem u toho nebyl tak nemůžu dát ruku do ohně, ale zdá se mi že tady pořádnej test není, hlavův test o ničem zas tak nevypovídá páč nevysychala půda a to je taky minus jak prase a ipx taky přiznal že nemá moc grow zkušeností, a tenhle človíček pěstuje hodně let venku a indoor jel poprvý grower ho netankuje , pokusim se sehnat fotky snad to fotil : )
No právě ta cena kdyby šla dolů, tak to bych nakoupil hned..
Chtěl bych testnout 3 x 88 w panel a to vychází na 21tisíc na 1x1m !!!
To abych si na to vzal úvěr.
Zvažujeme dovoz a prodej samotných LED čipů pro šikovné kutily, samozřejmě kvalitních s kompletní technickou dokumentací. Vše závisí na nabídnuté ceně, protože nyní je stav takový, že poměr celková cena hotového panelu vs. jeden chip vychází spíš pro hotový panel, ale vše je v jednání. Součástí nabídky by byly PCB desky cca 3 různých rozměrů a watáží.....Byl by o to zájem?
Zvažujeme dovoz a prodej samotných LED čipů pro šikovné kutily, samozřejmě kvalitních s kompletní technickou dokumentací. Vše závisí na nabídnuté ceně, protože nyní je stav takový, že poměr celková cena hotového panelu vs. jeden chip vychází spíš pro hotový panel, ale vše je v jednání. Součástí nabídky by byly PCB desky cca 3 různých rozměrů a watáží.....Byl by o to zájem?
Ahoj LEDFUTURE.
Ja myslim, ze to neni spatnej napad, minimalne s LEDkama jako takovejma. Jde o to, aby jste mohli objednat tolik LEDek, aby to slo nabidnout za rozumnou cenu.
Ja osobne na celej LED panel financne nedosahnu, ale mam predstavu takovou, ze bych stavel po kouskach. Nejdriv treba na malou matkarnu nebo rizkarnu, postupne pristavovat/experimentovat.
Asi nebudu sam, kdo nema dostatek financi na kompletni svetlo.
Tot muj nazor, peace djV.
inak ANO 20w TOT vsio zapojene na 48V adapter prilepene silikonom na vysoku teplotu na pekaci a bavi a rastie a setrime
velkost pestirny 80x60x30 skrinka
inak dnes mi dosli z ciny CREE LED cez dealextreme som poriesil za kus iba 2,5£ vyslo ale trvalo im mesiac nez sa dostavili ku mne idem poskladat modry panel a cez vianoce napisem kolko g vyslo inak kto nevidel svietivost na vlastne oci neuveri