Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
cau vsem, mam jednoduchej dotaz. dal sem otrimovany kytky susit do site do garaze, kde je sucho a stala teplota mezi 15-20 celsia, pravidelne vetram a trochu poustim topeni, proste tam neni ani zima, ani vedro. pres to vsechno to tam mam asi tejden a prijde mi, ze je to vysuseny uplne na prach, proste moc po hrozne kratky dobe. druhou kytku mam jeste venku, tak bych se tohohle chtel tuplem vyvarovat. to co uz sem "ususil" dam asi do zavarovacek s pomerancovou kurou, jestli se to jeste chytne. dik za vsechny rady, jak z toho (zase) udelat kouritelnou libovku. myslim, ze se mi to celkem povedlo a nerad bych to susenim uplne dojebal. dik a cau!
ahoj, pomerancovou kuru bych nedaval- zkus Boveda 62% - mam s ni super zkusenosti...
Sice pokud je to uplne na prach, tak tu vlhkost to tomu nedoda uplne dokonale, ale urcite to alespon pomuze.
Zdar borci, při sušení již ve sklenicich se mi na palicích udělalo občasně zespoda takové trošku nažloutlé zabarvení, není to plíseň? Sklenice ale při otevření voní krásně, i samotné palice jsou vůní OK, i vzhledově zbytek paldy vypadá cajk. Palice jsou ve stavu, že jsou již suché od 5. října si libujou ve sklenicich, poté co jsem je sušil metodou, když palda praskne šla do sklenice...jen tohle mě prostě znervózňuje, dá se říct že je to jen v okolí těch váčků, které jsou tam vlastně už v období růstu, podle kterých se poznává jestli je to samec nebo samice. Máte s tím někdo zkušenost? Pokusím se připojit fotky.
Původní příspěvek od vitty Zdar borci, při sušení již ve sklenicich se mi na palicích udělalo občasně zespoda takové trošku nažloutlé zabarvení, není to plíseň? Sklenice ale při otevření voní krásně, i samotné palice jsou vůní OK, i vzhledově zbytek paldy vypadá cajk. Palice jsou ve stavu, že jsou již suché od 5. října si libujou ve sklenicich, poté co jsem je sušil metodou, když palda praskne šla do sklenice...jen tohle mě prostě znervózňuje, dá se říct že je to jen v okolí těch váčků, které jsou tam vlastně už v období růstu, podle kterých se poznává jestli je to samec nebo samice. Máte s tím někdo zkušenost? Pokusím se připojit fotky.
Díky za odpovědi.
Ahoj. Za mě jsou paldy úplně v pohodě- to, čemu říkáš "nažloutlé zabarvení" jsou jen trichomy- a ty co jsou ve středu palice kolem stonku bývají zabarveny i takto.
Za mě žádná plíseň. Ať chutná!
Čau čau, hledal jsem a nic jsem nenašel o vákuování. Samozřejmě teď nemyslím doslova zavákuování, to jen tak doma nevytvořím. Ale zavákuování vákuovačkou na sáčky. Jak moc odsáváte vzduchu z toho pytle? Úplně nebo tam trochu vzduchu necháte? A co na to Boveda/Integra sáčky? Já to vysál tak o cca 70%. Mám tam Integra sáčky 55%. Těch tam mám podle obsahu sušiny (1 sáček je na 24gs). Bojím se, že při úplném vysátí vzduchu by to nedělalo dobrotu. Máte s tím někdo zkušenosti a poradil mi?
PS: při budoucím skladování teplota neklesne pod 0.
Bylo by to na cca půl roku... jiná možnost je, ale tahle mi příjde jako nejlepší. Až to otevřu, tak doufám, že to bude +/- stejně fresh jako když jsem to zavakuval. Všimnul jsem si, že ve světě je tohle skladování celkem populární. Hlavně mě zajímá pouze jestli to mám vysát úplně nebo nechat trochu vzduchu (kvůli těm sáčkům) a jestli ty Boveda/Integra sáčky nebudou vadit.
Tyo já Ti nevím. Ono vakuování je celkem širší pojem. Ono pokud vakuuješ do krabičky, tak to asi bude chtít i nějakou tu ochrannou atmosféru, ne? A do obyč vakuovacích sáčků mě to taky napadlo, ale neponičí se palice?