Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahojte vsetci, poradte mi niekto prosim. Mam 5g semiacok (sida cordifolia) vraj sa z toho vari caj, ale neviem kolko toho mozem davkovat na jednu porciu? A ako dlho sa to ma varit? Nestratia sa ucinky ked to zalejem priteplou vodou? Alebo proste, ci nieje nejaky zadrhel pri priprave toho.
to Grind: Zo Sidy (ktorykolvek druh) sa pouzivaju nie semiacka ale mlade vyhonky, alebo este lepsie korene. Suxy material sa maceruje ako pri priprave caju. Pokial mas semiacka, radsej ix zasej a budes mat rastliny.
mame tu krasu z afriky. na mojom dvore sa to kraaaaaaaaasne rozrastlo! LEONOTIS LEONURUS, zacal kvitnut, dufam ze to stihne do mrazikov lebo pak z neho porobim extrakt nema niekto skusenosti s pestovanim tejto rastliny u nas? tvorenie semien?
dakujem, kuknite foto maju viac ako dva metre.....
tato rastlina sa uziva v afrike ako nahrazka za konope alebo tabak, inhaluje sa dym z listov alebo kvetov (extrakt dodava silnejsi ucinok samozrejme). Hotentoti ju nazyvaju wild dagga, nieco ako divoke konope.
potrebuje slnecne stanovisko, inac nezakvitne, neni narocna na nic specialne. bola na jar vysadena, a teraz sa mozem kochat na cca 230cm rastliny
to Grind: semena zasad v zime alebo na jar...a potom budes mat, co si pytas
to polux: dik...
ibogy klicia nijako..smutny nie som lebo aj to bolo v hre.. proste nic no... snaha bola ale cakam btw..zasadil som aj nejake semena VOACANGA AFRICANA a tez nic..nerozumiem tomu..robim neco blbo?
po asi týdenním klíčení posílám slíbené fotky koky.
Bylo to celkem snadné, stačí mít lehký vzdušný substrát, hodně vlhkosti a pořádně a často větrat. Dnes se odloupla slupka od jednoho semínka, takže vykoukly lístky
mám ztoho radost, at takhle roste dál. Až budou větší, nějaký vyměním, popř. prodám.
Omlouvám se za kvalitu fotek, ale fotil jsem to velice rychle!
all: Podarilo sa mi dostat k fakt zaujimavej rastline - Yerba maté, paraguajský caj. Ešte som ju predtým nikde nevidel. Postnem foto aj nejake info coskoro
polux: yerba mate je rastlina ktora ma latinsky nazov Ilex paraguaensis ci tak nejak.. je to rastlina ktora obsahuje dost vela kofeinu a inych alkaloidov.
je to fakt vzpruzujce.. mam doma, da sa kupit v cajovniach medzi sypanymi cajmi.
tradicne sa to pije z tekvicoveho obalu zo slamky ktora ma na konci akoby sitko - bombilla.. bombilly tradicne su kovove...a mate sa pije koli ucinkom horuci..alebo teply.
je to fakt nakopavacka odporucaju 6 z 5 cajmajstrov
z jednej davky sa da spravit viac nalevov.
v juznej amerike sa to pije medzi pracujucim ludom a nemali by ho pit uzivatelia koky ktory ju zuju... lebo koka im znecitlivie pery a usta a mohli by sa neprijemne popalit z horuceho mate
rastlinu nemam..ale planujem si ju zohnat..ja som ju uz videl v ponuke viac krat