Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nezaujimaju ho podla mna.. ale jednu sezonu si spravil medzi kytkami lezovisko.. sranda.. par krat sa tam nieco postavilo a odislo to prec ako som sa priblizoval.. najlepsi znak toho ze tam nieje maco ked sa vyplasia jelenice v blizkom okoli.. mojou pritomnostou.. mam aj bear spray ..ale tak dufam ze take blizke stretnutie nenastane.. hluk tam nerobim ziaden ..pretoze mozu byt ludia v okoli..takze sa priblizujem uplne potichu.. to je ten problem..
ako ja stym nemam problem..stretol som maca uz viac krat..ale tam je to nieco ine... lebo ked sa nechcem prezradit tak musim ist potichu.. a mozem ho prekvapit.. a potom je uz len na nom ako zareaguje.. ale asi kupim tu plasicku ..kde si ju zohnal ty ??
Dle mých zkušenosti pomůže jenom dobře udělaný plot, zrovna jsem to řešil minulý rok na podzim, ale kvůli ovocným stromům. Zatím ani jedno vniknutí :-)
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim
Ahoj mám krásné místečko ale když jsem šel k mému místu tak cca 30m od toho jsem viděl na zemi hromadu bobků, teď mám strach aby mi to zajíci nesnědli, máte nějakou radu co mám dělat ? minulí rok jsem měl problém se slimáky ale na ty jsem připraven celí rok jsem sbíral skořápky od vajíček a mám cca 2kg nadrcené tak to dám kolem rostlin ale zajíce to asi neodradí :/
Zajíc je asi poslední zvěř, ze který máš mít strach. Dle mě ti proti slimákům ani ty skořápky nepomůžou.. základ je mít kolem rostlin vypletý plevel a třeba písek na povrchu země + granule proti slimákům, ale první déšť ti to rozpustí a v tom mokru vyleze celá armáda. Taky jsem zkoušel i brusný papír kolem stonku což celkem funguje, ale oni si ty zmetci většinou najdou cestu. Slimáků se jen tak nezbavíš kor když to máš někde v přírodě. Taky je znát když dáš na flek už vzrostlé rostliny. Osvědčilo se mi obkopané políčko jakožto strouha která je taky zpomalí. Zajíců se neboj. Spíš srnky a prasata jsou zlo. Dej tam všude psí chlupy a pokaždý se tam vychčij všude kolem. Při nejlepším vyser :-D Joo když pěstuješ v přírodě, vždycky počítat se ztrátami ..hodně štěstí ať to roste. ahoj
Děkuji za odpověd mám v plánu dát alespoň 20cm kolem kytky a 3-5cm velkou vrstvu nadrcených skořápek. to slimáci nemůžou mít šanci přelést. je to ostré a bude se to na ně lepit a musí je to bolet. mám jich celkem dost tak na 5 rostlin to bude stačit, někde tady na forum jsem to četl že to někdo takto dělá a slimáci kytky nechávají napokoji
Ja rozhazuju vlasy, vousy a psi hovna kolem kytek, ale nefunguje to vzdycky 100%. Nevim jestli to tady uz nekde neni, nebudu procitat 40 stran, ale rad bych poznamenal ze hnojivo FISH MIX je lakadlo pro prasata!!! Vsechny kytky co sem tim hnojil mi rozryly prasata a kytky ktere jsem tim nezalival o par metru vedle zustaly netknute. Tak bacha na smrdute ryby!
Jak píše POSPA.M, dobrej postřeh s fish mixem.
Prasata ryby milujou.
Jo... Zvěř je všude. Nejlepší co můžete udělat je hned několik jednoduchých pravidel.
Takže: Než vyberete místo, víc předvídat.
Nedávat do mlazin tj. nedávat do 3 - 5 metrů vysokých, opravdu hustých porostů, kde se prasata zdržují nejvíc, dělají si v nich zálehy a je to jejich přirozený bydliště.
Nedávat do hustých ucelených porostů kopřiviska, ostružiní, prostě lokality, kam lidská noha nepáchne. Taktéž se v takových místech vyskytuje s oblibou zvěř.
Nedávat blízko vody.
Nedávat blízko polí. Na poli je pastva jsou plodiny pro zvěř velmi lákavé, tudíž aby měli co nejkratší cestu na snídani a večeři ze svého domečku, udělají si domeček hned v blízkých okrajích polí, v remízkách, apod.
Dobré je vybírat spíš řídké vysoké, méně zapojené porosty dřevin, v náročných terénech pro lidi, bez okolních mladých porostů ( mlazinek), kde se zvěř téměř nezdržuje, nevegetuje tam, atd. Samozřejmě kvůli světelnému požitku umisťovat do okrajů porostů.
Já měla jeden takovej ideální flek, byla to námaha tam dojít, všecko vylezt, zúrodnit půdu, všecko donýst v batohu a jít i víckrát..jo, to byly časy.
Ale na posledním takovým fleku jsem vždycky sklidila.
Tam kde bude pro Vás pohodlné založit pěstební plochu, bude to pohodlné i pro čorkaře, tam kde to bude nerušené od lidí a bude to mít jinak všecky další výhody, je to většinou jádro úkrytu pro zvěř.
Nebojte, vy to tam v klidu obhospodařujete a oni už pár metrů za Vašima zádama vesele porochtávaj a čekaj, až to začne vonět a být mňamy mňam
Takže předvídat kam dát.
Lepší zkusit třeba pro začátek založit na víc lokalitách po menším počtu - např. tři plochy po dvou kytkách a uvidíte, kam už příště nesadit a kde je naopak šance vyšší.
A nemyslím si, že lidské či jakékoli jiné exkrementy zvěř odpuzují. Určitě ne dlouho době.
Pěstu zdar, zvěři v tohle případě zmar
Chválím tě země má, tvůj žár i mráz, tvá tráva zelená, dál vábí nás
nedávat nedávat nedávat když to všechno vyloučíš, tak už není moc z čeho vybírat to rači hustý křoviska, kde už léta nikdo nebyl, než aby to někdo vybral. kočičí hovna fungujou zaručeně, ale musíš je nastražit tak, aby to ty zvířata neměli šanci nikudy obejít. divočáci jsou na psy už podle mě hodně zvyklý, ale koček se bojí. asi pozůstatek evoluce, když jim divoký kočky žraly selata. na vysokou zveř stačí, když jsou tam známky po člověku a už tam nevlezou.
Čau lidi, vysadil jsem v lese a na povrch dál mulčovací kůru (aby se držela lépe vlhkost). Každopádně se mi na poličku zabydlelo kvantum mravenců. Sežere mi ta havěť kytky až vyklíčí? Dá se proti nim nějak účinek bojovat?