Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No pokud má to kovové kolečko tak na něm, nebo na cívkách které ho svým elmg. polem roztáčí dochází k rezonanci vlivem vysoké frekvence, vznikající v násobiči zdroje CFL a která se šíří po vedení elektrické energie co by vlnění. Defakto bych předpokládal, že je v CFL v poruše RC člen na vstupu který má právě tomuto prúniku zpět do vedení el. en zabránit a vyfiltrovat ho. Na funkci CFL nemá taková porucha žádný vliv, ale múže se to projevit jako rušení jiných elektrospotřebičú, zejména starší rádií a televizorú. Záleží víceméně na frekvenci toho rušení a na jeho harmonických frekvencích.
Tak snad sem to vydedukoval dobře. Pokud má někdo jiné vysvětlení a ví že toto není správně.. sem s ním. Opravte mě.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
dik za odpoved ale elekrice vubec nerozumim.muzu to tak nechat??neriskuju tim neco????nova CFL se me nechce kupovat kdyz tady ta ma nasviceny 10 hod max
Původní příspěvek od volcanoman dik za odpoved ale elekrice vubec nerozumim.muzu to tak nechat??neriskuju tim neco????nova CFL se me nechce kupovat kdyz tady ta ma nasviceny 10 hod max
No jak píšu: Na funkci CFL to nemá žádný vliv. A lze tedy předpokládat, že díky (zřejmě) nekvalitním součástkám moc dlouho nevydrží. Ale nemusí to být nutně pravda. Prostě s ní sviť dokud to svítí.
citace:
Zdravím všechny výbojkáře, může mi někdo prosím poradit ohledně kondenzátoru. Vždycky jsem si myslel, že když si koupím předřadník, tak to je komplet. Někde jsem tu ale viděl, že k tomu celému někdo dával externě kondenzátor. Může mi to někdo prosím vysvětlit. Konkrétně mám tento: 250W ELT, vše funguje, jen to docela hřeje. Nepotřebuju vysvětlit, jak je to s posunem fáze proudů na jednotlivých prvcích, trochu teorie znám, jen mě zajímá, jestli je nutno tento předřadník doplnit o kondenzátor, popř. jak velikým. Neuškodilo by ani zapojení.
Původní příspěvek od MrGrow Zdravím všechny výbojkáře, může mi někdo prosím poradit ohledně kondenzátoru. Vždycky jsem si myslel, že když si koupím předřadník, tak to je komplet. Někde jsem tu ale viděl, že k tomu celému někdo dával externě kondenzátor. Může mi to někdo prosím vysvětlit. Konkrétně mám tento: 250W ELT, vše funguje, jen to docela hřeje. Nepotřebuju vysvětlit, jak je to s posunem fáze proudů na jednotlivých prvcích, trochu teorie znám, jen mě zajímá, jestli je nutno tento předřadník doplnit o kondenzátor, popř. jak velikým. Neuškodilo by ani zapojení.
Nejsem zcela přesvědčen o tom, že ho potřebuješ. Myslím si totiž, že je kondenzátor již osazen v předřadníku. V té tabulce to není přesně tentýž typ.
Děkuju za rychlou odpověď!! Určitě se nad tou kompenzací zamyslím a ještě dořeším, zda je potřeba, nebo ne. Ale takže jestli to chápu dobře, tak tam bude zapojenej jen jeden kondenzátor, a to na přívod 230V? Přímo na výbojku se nic nepřipojuje?
Děkuju za rychlou odpověď!! Určitě se nad tou kompenzací zamyslím a ještě dořeším, zda je potřeba, nebo ne. Ale takže jestli to chápu dobře, tak tam bude zapojenej jen jeden kondenzátor, a to na přívod 230V? Přímo na výbojku se nic nepřipojuje?
Takže kondenzátor není potřeba je skutečně uvnitř. viz obr z katalogu. Červeně podtrženo.
citace:
Takže kondenzátor není potřeba je skutečně uvnitř. viz obr z katalogu
Takže s tou teplotou už nic nenadělám? Osobně mi to nevadí, jen mi přišlo, že by se to dalo tou kompenzací stáhnout. když už tam ale kondenzátor je, tak je blbost to překompenzovat.
Ahoj borci,
přestaly mi jít zářivky. Prostě to šlo a v půlce cyklu tma. Když se to zapojí do zdi a dotknu se některé ze zářivek u kraje, tak ten kousek mezi krajem a rukou slabounce problikává (má jakoby snahu se rozsvítit, ale jako by mu chyběla šťáva), odešlo mi něco v předřadníku nebo to může být třeba jen nějaký špatný kontakt? (nebo třeba vadná jedna ze zářivek?)
Původní příspěvek od The Chemical Ahoj borci,
přestaly mi jít zářivky. Prostě to šlo a v půlce cyklu tma. Když se to zapojí do zdi a dotknu se některé ze zářivek u kraje, tak ten kousek mezi krajem a rukou slabounce problikává (má jakoby snahu se rozsvítit, ale jako by mu chyběla šťáva), odešlo mi něco v předřadníku nebo to může být třeba jen nějaký špatný kontakt? (nebo třeba vadná jedna ze zářivek?)
No dle toho co popisuješ to odpovídá poruše předřadníku. Pro jistotu, ale zkontroluj pevnost všech spojú mezi předřadníkem a paticema a protoč trubice v paticích i když třeba mě na elektronickém předřadníku zářivka svítila i na 3 dráty.
citace: