Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Problem je v tom, ze kdo chape tenhle nakres, tak ho ani nepotrbuje - absolutne nesrozumitelny ...
Jeste ze sem si to zapojeni "obkreslil" ze zapojenych vybojek ...
Ahoj chlopci, trochu se obávám že na vašich pláncích něco chybí, teda aspoň si to myslim protože já sem si včera kupoval elektroniku k 250w HPS a sou to tři věci, né dvě. Je to těžký trafo, krabička se třema vývodama (startér) a váleček s dvěma drátma (tlumivka). jste si vopravdu jistý že zapojený tak jak to máte na těch vobrázcích to bude fachat?
Ten váleček s dvěma drátama,není tlumivka,ale kondenzátor.Ten není bezpodmínečně nutnej.Ale já ho tam taky mám,když už,tak pořádně,asi veděli proč tam má bejt.Jinak fachat to bude i bez něj.Jestli si to ještě pamatuju,ten kondík dej mezi fázi a zem,ale radsi se mrkni na startér nebo tlumivku(těžký trafo),mělo by to bejt na náký z tech vecí nakreslený.Pity
Ten kondenzátor je tam jenom na odrušení . To gdyž se startuje výbojka tak sou tam napěťový špičky a ty třeba muhou rušit radio,televizi a tak podobně. Jelikož se zapíná jenom jednou za den tak myslím nikomu vadit
nebude gdyz mu kazdej den jednou lupne trazistoráčku
Ten kondenzátor tam není na nejaký odrušení ,ale na kompenzaci účiníku ,což je posun mezi vektorem proudu a napětí u strídavýho proudu. Ideální je nulovej posun a to dela ten kondenzator ,prtoze vyrovnava impedanční působení tlumivky.Kdyz se tam neda ten kondenzator ,tak se tim rozhazuje učiník v síti ,což nikumu nevadí ,protože u jedný lampy je ten účinek na celou síť minimální a v elektrárnach ho stejně vyrovnávaj a teoreticky by to bez kond. mělo víc žrát ,ale ten rozdíl bede asi minimální
teda lidi sem tu jen pár chvil a nestačim se divit co tu všechno je za exoty,už se těšim na vaše další sqělí nápady,řešit něco takovýho tak dlouho-to je na špeka.
Někde jsem tu četl, že délka kabelu mezi startérem a výbojkou je závislán na době nastartování výbojky (čím kratší, tím rychleji výbojka naskočí). Platí něco takového i o tlumivce? Nebo je jedno jak daleko je před startérem.
Dík
Coach
ten kondik je nahodou dobra vec. Dejte si ho tam.
Je pak mensi spotreba ale jenom o malo (80%)
Na kazdy tlumivce je napsana velikost kondiku.
Dava se jeste pred tlumivku mezi fazi a nulak.