Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Smokedoke: Je to spíš "sázka do loterie". S provozním přepětím by to nemělo mít problém, horší to bude s atmosférickým (blesky apod.). Ty se pohybují velmi rychle (asi 200m/us) a to už ta prodlužka nemusí včas odpojit.
Pokud ti mohu doporučit, nech si nainstalovat přepěťovou ochranu přímo do rozvodné skříně u domu. Je to levnější (stačí jedna na celý dům) a spolehlivější.
aha no já myslel že to má i nějakou ochranu proti zkratu atd tak že to je lepší než nějaká prodlužka z baumaxu nebo tak....a kolik tak stojí si to nechat udělat pro celej dům přibližě?právě ted řešim jak co nejlíp vyřešit ochranu skříně jestli nějakou pojistkou nebo jističem, stykačem, nevim,nerozumim elektrice a mam v tom bordel
Smokedoke: Tohle je přepěťová ochrana, která chrání elektroniku vůči vysokému napětí, které se může naindukovat v síti při vypínání a spínání nebo při ůderu bleskem. Tohle má smysl použít třeba u PC, televize apod, kde by mohlo dojít k jejímu poškození. V boxu to nemá žádný význam (není tam žádná elektronika, co by se mohla zničit).
Druhů těchto ochran je celá řada, doporučil bych ti kontaktovat nějákou firmu, která se zabývá jejich prodejem a instalací.
EDIT: Ta prodlužka má i pojistku - lze použít jako ochranu proti zkratu.
no mě nejde vo to že by se něco zničilo ale aby to nezačlo hořet...to by asi bylo lepší (levnější)koupit samostatně pojistku a dát jí do obvodu co?ale zas na tomhle šetřit nechci...
Ahojte! Potreboval by som poradiť. Mám stojanový otočný ventilátor, priemer vrtule cca 40 cm. Aby mi nezaberal miesto, chcel som ho zavesiť na strop, lenže musel by byť zavesený "hore nohami". Zaujíma ma, či môže elektromotor pracovať v takejto polohe a či nehrozí prípadne nejaký skrat spôsobený práve obrátenou polohou? Vďaka.
Každopádne v návode je napísané, že ventilátor sa nemá vešať. Lenže ja ho nechcem vešať, ja ho chcem pevne uchytiť iba s tým rozdielom, že nie na podlahu, ale na strop. A práve ako píšeš, kvalita produktu sa ťažko odhaduje, aj keď zatiaľ som s ním problémy nemal, obávam sa práve toho, aby to nejako nevyskratovalo.
čau groweři, potřebuju poradit, zapojil jsem elektriku a když zapnu výbojku tak je vše ok, jakmile ji vypnu tak mi nějak divně hučí v předřadníku... nevíte čím to může být??? díky
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.