Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Strasne som zvedavy kam sa toto bude uberat, dufam ze nenastane ziadna chyba ale to pochybujem vidim ze ti to slape jak ma , mimochodom ako casto kontrolujes ph ec a teplotu??
Původní příspěvek od Anarchom To už máš asi sklizené, co a hazes jen fotky??
Fotky jsou aktualní, jsem v 19. dnu 12/12.
citace:
Původní příspěvek od fikus37 Padlí je největší kurestvo po sviluskach. Nejhorší je že to vydrží i - 25 stupňů, takže to ani mráz nezničí. Taky jsem stim teď bojoval a podepsalo se to na sklizni.
Jede to lavinovym efektem po celé ČR. Šíří se to vzduchem a můžeš si to přinést na oblečení.
Odkazů na padlí je tady hodně. Teď jsem strikal přípravkem horizon a nikomu toto kurestvo nedoporučuji. Sice se padlí nerozlezlo, ale schytalo to veškeré listy, které byly krásné a po aplikaci začali hnednout.
Kdysi jsem zkoušel peroxid a taky bez úspěchu (zase odešli listy do důchodu), bylo to dávno tak si nepamatuji poměr.
Diky Fikus! Už jsem něco početl. Vypadá to na pěkny svinstvo snad se my to vyhne. Zvýšil sem odtah na max a vlhkost se pohybuje mezi 38-46% s čímž jsem spokojen.
citace:
Původní příspěvek od kilopaprik pekny kytky cece, tam bude raketa, zeptám se - nepada ti ph a jak casto jej kontrolujes ?
citace:
Původní příspěvek od AlbertWesker Strasne som zvedavy kam sa toto bude uberat, dufam ze nenastane ziadna chyba ale to pochybujem vidim ze ti to slape jak ma , mimochodom ako casto kontrolujes ph ec a teplotu??
Chlapy všechno kontoruluju 1-2x denně.
Naposledy upravil ZelenaMyska 25-02-2018 v 04:07 AM
Dělá ti to na všech modelech? Asi nepoužívás žádný velký barel s vodou, kde by voda alespoň 24 h si odpočinula. Jedu taky JIDB a některé rostliny mi dělají takové nepekne listy jak máš na fotce číslo 4. Já to prisuzuji právě, že to je vodou s řadu.
Hlavně chloru co je ve vodě. Budu teď na jaře zkoušet dešťovou vodu, tak jsem zvědav jestli se toho zbavim.
Ty hnědé skvrny můžou být nedostatek draslíku.
Původní příspěvek od fikus37 Dělá ti to na všech modelech? Asi nepoužívás žádný velký barel s vodou, kde by voda alespoň 24 h si odpočinula. Jedu taky JIDB a některé rostliny mi dělají takové nepekne listy jak máš na fotce číslo 4. Já to prisuzuji právě, že to je vodou s řadu.
Hlavně chloru co je ve vodě. Budu teď na jaře zkoušet dešťovou vodu, tak jsem zvědav jestli se toho zbavim.
Ty hnědé skvrny můžou být nedostatek draslíku.
Jak jsem ti už odpovídal v příspěvku č. 30, voda je min. 24 hodin předem odstátá. Takže tím to nebude. Vodu v kafasech jsem měnil jen 1x cca před 2 týdny jelikož jsem je trosku prehnojil. Udělám to asi znovu a proženu je 24 h enzymama.
Já bych řekl nedostatek Ca , malé červené kolca , s jidb jsem to měl furt , proto jsem přešel na jiné hnojiva , na začátku rustu jsem hnojil jak šalený a zamkl jsem si příjem Ca , nechtěl se mi dělat pruplach tak jsem na to sral..
Jj to co píše crazyn sedí, mam v mobilu par fotek jak to vypadalo u mě , ale zasílat ti to tu nechci
K veci, pokud se dělají deficity či odumiraji listy v kvetu od spoda, je to normální
Pokud se dělají deficity ve středním patře a vypadají takhle, je to deficit cal/mag, taky mám nízký ec vody z kohoutku a ca/mg musím lit doplňkovým, ikdyz jedu cocos
Pokud se ti to děje na celých kytkách, můžou to být výkyvy v pH nebo ten draslík. ..
Deficit se projevuje ve středních patrech u obou modelů. PH je stabilni většinou 5,9 maximální krátkodobý výkyv byl k 6,3, pod 5,9 to nejde.
Koukal jsem že canna má jednosložkové živiny. Takže doporučuješ koupit Cal a Mag? Kolik bych toho tam měl nalít abych to nepřepálil a kdy se to projeví na listech?
Chtěl jsem to teď prolejt 24 hodin jen cistou vodou s enzymama a pak namíchat novej roztok s JIBD s EC 1,4.
Hele taky jedu JIDB a hnojivovy doplněk je přímo pod názvem cal-mag , mají to skoro všechny firmy např advanced nutrients cal-mag xtra, Mills taky cal-mág a většinou se leje 0,5 -1 ml/l zálivky, hodně to zvedá ec, já kokos prolivam jednou týdně pouze cannazymem a právě calmagem. ...
S hydrem ti neporadím, jen co se týče toho cal-mágu je to častý problém tedka v zimě , kdy je voda nějak něčím ošetřena, říkal mi o tom i můj matkar.....klony mají taky světlejší listy a tupky. .... jinak se používá při mekke vodě jako tzv tlumící cinidlo a 0,2 voda je měkká
Úzce spolu souvisí s tímhle i fe a nasel jsem minulý týden hnojivo od vitalinku calmag 1l jen 349 kc, což je za hubičku. ...
Ať se dari
Původní příspěvek od Anarchom Hele taky jedu JIDB a hnojivovy doplněk je přímo pod názvem cal-mag , mají to skoro všechny firmy např advanced nutrients cal-mag xtra, Mills taky cal-mág a většinou se leje 0,5 -1 ml/l zálivky, hodně to zvedá ec, já kokos prolivam jednou týdně pouze cannazymem a právě calmagem. ...
S hydrem ti neporadím, jen co se týče toho cal-mágu je to častý problém tedka v zimě , kdy je voda nějak něčím ošetřena, říkal mi o tom i můj matkar.....klony mají taky světlejší listy a tupky. .... jinak se používá při mekke vodě jako tzv tlumící cinidlo a 0,2 voda je měkká
Úzce spolu souvisí s tímhle i fe a nasel jsem minulý týden hnojivo od vitalinku calmag 1l jen 349 kc, což je za hubičku. ...
Ať se dari
Super, diky. Zkusím projit grower a pogooglit jak na to s tím hydrem, popřípade se zkusím zeptat v growshopu
Možná to tam zkusím přílejt s tema enzymama na 24 hodin a pak namíchám novej roztok.
Já bych se do hydra nepoustel,ale osobně bych to udělal tak,ze bych vodu z ec 0,2 zvedl na ec třeba 0,4-0,5 právě za pomoci calmag, na mnou požadované ec doladil hnojivama, upravil ph a pak by to melo fungovat
Radši počkej než to potvrdí někdo ,kdo se v hydru vyzna,mě to tak přijde jen dost logický 😊😉
Původní příspěvek od Anarchom Já bych se do hydra nepoustel,ale osobně bych to udělal tak,ze bych vodu z ec 0,2 zvedl na ec třeba 0,4-0,5 právě za pomoci calmag, na mnou požadované ec doladil hnojivama, upravil ph a pak by to melo fungovat
Radši počkej než to potvrdí někdo ,kdo se v hydru vyzna,mě to tak přijde jen dost logický 😊😉
Logiku to ma :-) uvidime jestli se ještě někdo vyjádří.
V půdě může dojít k vyblokování hořčíku vápníkem, v hydru jestli jde o originální doplněk Ca/Mg, tak by neměl nastat sebemenší problém. Ještě bych zčekl tabulku uvolňování živin při určitém pH pro hydro. Je jich více druhů, třeba tato. V ČR jsme z nějakýho důvodu navyklý na 5,8 ale běžně se setkávám i s 6,1.