Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ta poslední je už propagační foto který serou všude na growshopy a tak...ale co je správně? každopádně ta fotka poslední k té montáži napatří...No jo to je když se něco dělá pro peníze a ne za účelem spokojenosti zákazníka.
Tak se držte dámy a pánové. Dostal jsem zprávu z waweflectoru, že díra pro kabel má být nahoru. Takže jedu x kol se spatně upevněnou výbojkou a já jsem si říkal že to mám místama přesvícený.
Tímto se moc omlouvají návod musí předělat a prý ty fotky montáže na netu mají samozřejmě dobře no okecávačky, že to je zrcadlově a na plánu je to dobře, jen lidi to prý nachápají...ale dělám strojaře a výkresům rozumím, a když se řekne zrcadlově tak se myslí na protější straně a né opačně. hafk
Tak včera jsem přeměřil hodnoty. Ale prosím vás není to přesný měřený, jelikož to měření ovlivňuje spousta faktorů, jako vzdálenost od výbojky, poloha luxmetru, odraz od stěny a další. Přesněji by to bylo kdyby to nebylo ve stanu, ale někde v prostoru a svítit na plochu na kterou by se udělal rastr s body kolmo od stínidla. Takže je to orientační měření a kdo si chce udělat přesnější musí si ho udělat sám.
Přidám sem nákresy kresleny rukou, kde si můžete všimnou, že největší změna se projevila u XL stínidla. Tam jsem zaznamenal nárůst intenzity. Měřením docílíme silně osvíceného středu a tím si můžeme dovolit rozprostřít světlo do krajů tím, že se stínidlo roztáhne.
Jinak sem se divil, ale plocha za výbojkou je lépe osvětlena než plocha před výbojkou a nejedná se o nezanedbatelný nárůst.
Každopádně XL stínidla jsou good do prostoru 100x100 přesvědčil jsem se, že XXL do 120x120 je lepší volba proč? Jelikož světlo z XXL stínidel dokáží lépe osvítit plochu bez toho, aby střed byl přepálený jako u XL a dokáží světlo rozprostřít po ploše rovnoměrněji.
Měřená intenzita při změně polohy výbojky u XXL stínidla nebyla nějak rapidně rozdílná, ale je to tím že mezera od plechu není tak velká jako u XL, jen podotknu, že zde bylo měření přesnější pač jsem se mohl chytnout bodů které byly v tomto případě květníky.
Co jsem zaznamenal je , že se hodně přenesla svítivost na kraje, ale až za plech. Tím si zase myslím, že zde je lepší stínidlo o něco stáhnout k sobě.
Všechny údajů jsou v nákresu, kdyby nebylo někomu něco jasného ptejte se.
Závěr je takový, že XL stínidlo hodně ztrácí na intenzitě při špatné poloze výbojky.
Luxmetr je dobrý a příště si ho využiji k tomu abych si změřil intenzitu odrazu a na základě vzdálenosti od vršku a zvolit vhodný rozevření a mít co nejrovnoměrnější rozptyl světla.
cus,dik za pekny mereni.Ty mas vybojku od plechu 4,5- 6,5 cm?dle me sou ty stinidla kazdy jiny,podle toho jak se masine nebo dvanactiletymu wongovi podarilo ohnout plechy...ja mam pri dire dolu vybojku tak 3-3,5 cm od plechu...fest zajimavy je ze za vybojkou je vic svetla jak pred nou,jasne ze horak zepredu taky nezari ale prinejmensim by tam mela byt intenzita stejna.K tomu prihnuti abys to vratil do stredu reknu jenom tolik ze casem se to prihne samo,ja uz premyslim jak tam pres vrch natahnu gumy abych to rozevrel vic do siroka...
jj to je fakt,ted si vzpominam kdyz sem to montoval tak sem prave premyslel jestli to mam provrtat a dat celej ten drzak vic na stred...a tu vzdalenost meris od skla zarovky nebo od horaku?rikam ja mam dirou dolu a od skla zarovky k plechu mam 3cm...
Od skla...ale i tak má být díra nahoře takže 3 cm je dost málo. Málo přavděpodobné bude že by mohly být díry hnutý v plechu kam montuješ objímku. Těch 6cm od plechu ke sklu je ideál.
mam xxl ma to metr na 66cm,a prave se mi zda ze to mam docela dobre rozprostreny to svetlo,nikde se mi nedelaji mensi sisky,podle me zadnej hot spot...nemel sem to nikdy s cim porovnat,pred tim sem mel krypl hobby stinitko,ale jedu pod tim uz treti nebo ctvrty kolo a nikdy zadnej problem...nevim jestli to mam resit nebo to nechat tak...?
Dobrý den,
Návod na našich stránkách je správně , tedy průchodka nahoru nad objímku,na úpravě tištěného plánku se již pracuje.
omlouváme se za komplikace.
s pozdravem
Michal www.waveflector.cz
Podle mě je ideál těch 6 cm, tak by to mělo vyjít všem +/-.
Zase si myslím, že se to pak moc hřeje a jak si psal má to snahu se zmrsknout tím jak ten plech je vyhřátý a líp to bude prosvicovat kraje.
citace:
Původní příspěvek od Dr_paradox69 mam xxl ma to metr na 66cm,a prave se mi zda ze to mam docela dobre rozprostreny to svetlo,nikde se mi nedelaji mensi sisky,podle me zadnej hot spot...nemel sem to nikdy s cim porovnat,pred tim sem mel krypl hobby stinitko,ale jedu pod tim uz treti nebo ctvrty kolo a nikdy zadnej problem...nevim jestli to mam resit nebo to nechat tak...?