Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim,
už mam vše objednaný a připravený tak jen čekam až mivše přijde ale tak sem si ještě říkal ,že bych dal 2 postraní malý ledky tak 5W jen na dosvětlení tak se chci zeptat jaky světelný spektrum by na ty dosvěsovací bylo nejlepší ? hlavní světlo mam led warm white
Nazdárek, mám growbox s LEDkama, je to poskládaný z LED pásků různých spekter (červená, modrá, žlutá, teplá a stuedná bílá) je to nalepený na hliníkové desce asi 45 * 45cm celkovej výkon cca 80w a kytkám se daří pěkně, teda určitě lépe než pod 70w sodou co má kamoš :-) pásky jsem koupil v jednom krámě v Brně, nalepili a zapojili mi to :-) (www.valmax.cz) odpoledne sem hodím fotky :-)
namcore: Podle mě by byla k ničemu a hned ti řeknu proč 1. 18W je málo i na mikroglow viz tech 1600lumen no moc by ti toho nevyrostlo ale kdyby sis zatim pořád stál, cena je poměrně vysoká ale to asi nejhorší - podle mě je světelný spektrum - vůbec neni na květ a i na růst neni ideálnější. Pokud chceš žárovku tak skus vygooglit corn led jestli umíš hledat tak uvidíš , že je to cenově jinde - účinost už se liší od kusu ale hlavně světelní spektra maj přesně jaký potřebuješ 2700K květ a 6500K růst. Já mám na květ 50W led chip a na růst akorát 20W 6500K tuhle žárovku( navíc u níc není to zbytečný "zašeřující sklíčko" které nás připravuje o lumeny. Doudam ,že sem pomohl nnebo jsem aspon vyjádřil svůj názor , sám nejsem zatim moc zkušenej tak pokud mě někdo v něčem opravý budu moc rád.
Zdravím, chtěl bych si doma udělat svůj vlastní box. d100,h100,v120(130)cm. Osvětlení by bylo 4x LED výkonová GT-P25WR6B34909. Teď bych se rád obrátil na zkušenější, je to dobrá volba nebo by bylo lepší využit kombinaci těchto LED výkonová GT-P10WB349910150(blue),LED výkonová GT-P10WG649910600(green),LED výkonová GT-P10WY249910300(yellow)? K chlazení bych nejspíš využil tyto 2x ARCTIC F8 PRO, výrobce udává průtok 47.6 m3/h. Bude to stačit? Je třeba něco změnit? Pokud ano, každá rada nad zlato!! Dík :---)
Ahoj,
na 1m^2 bys měl mít nejmíň okolo 200W top LEDek a aspoň okolo 300W horších (jako třeba ta červeno-modrá z GME). 40W je strašlivě málo. Použití zelených a žlutých LED se vyhni, místo toho použij kvalitní bílou. Modrá je obecně použitelná (lépe ale tzv. royal blue okolo 450nm), ale tuhle bych taky nepoužil.
Pokud máš schopnosti si to doma sestavit, zapřemýšlel bych celkově nad jinými diodami. Seženeš jak lepší, tak levnější než z GME.
Tyhle větráčky zvládnou sotva cirkulovat vzduch. LEDky sice nebudou tolik topit, takže by snad neměl být problém s teplotou, ale nemůžeš počítat, že zvládnou kousek potrubí nebo nedejbože pacháč.
a.
PS: Udělej si box co nejvyšší, 120cm se mi zdá málo. Čím víc, tím líp.
Mám v plánu pěstovat nějaké automaty, jen tak pro zábavu, ale jak jsi napsal. Sehnat lepší světla a větráky. Nedoporučil by jsi mi nějaké? Dík za každou radu, lidi
Takže...
Pokud chceš LEDky, má smysl zainvestovat do nějakých kvalitních. Proč? Protože pokud si koupíš ne-až-tak-účinné, dostaneš se tak +- na úroveň sodíku, dokonce ještě možná níž. A to pak nemá cenu LEDky kupovat, když můžeš ještě ušetřit a být vysmátý se sodíkem. Takže smysl LED bude pokud budou lepší než sodík. A takové něco stojí.
Abych ti to přiblížil, tak na 1m^2 bych dal těch 300W. Rozumný řešení je třeba Bridgelux Vero, tam by ses mohl dostat tak na 6000+ za LED a drivery. Plus samozřejmě chladič, větráky, ...celkem tak za 8 a víc. No a pak tu jsou ještě lepší řešení jako Cree CXA2540/3070/3590 nebo celobarevný Cree/Osram/Philips. Tam bys vyšel hoodně přes desítku možná až k 15ti. Já bych ti doporučil ty Bridgeluxy, momentálně je to asi nejlepší poměr cena/výkon. Konkrétně model BXRC‐30E10K0‐L‐03 (větší, stačí míň) nebo BXRC‐30E4000‐F‐03 (menší, potřebuješ jich víc).
Nevím, co si představuješ pod pojmem "pro zábavu" (pro zábavu to tu snad mají všichni, ne?), ale 1m^2 už je poměrně dost. Skoro bych ti doporučil začít s menším, můžeš případně dokoupit.
Jo a, prosím tě, vykašli se na automaty ve skříni. Není k tomu jediný důvod.
Já to zamýšlel na zimu, normálně jedu OUTy. Nechci do toho vrážet zase tolik, proto bych box zmenšil např. 60x60x120. Použil bych ty LEDky,co jsem zmiňoval, i když od nich nečekám zázraky. Větráky bych pořešil lepší. Jooo, taky bych rád věděl proč se neoplatí automaty ve skříní, nemám s tímhle zkušenosti.
Jasný, je to spousta peněz. Na 60x60 budeš potřebovat okolo 100W.
Automaty na ven, protože ve skříni na ně musíš svítit 18h (o 50% EE více - proč pak LED??) a nebudeš z nich mít takový výnos ani kvalitu oproti klasickým modelům.
Vsadil jsi mi brouka do hlavy. :-D Teď o tom popřemýšlím, rozhodnu se a bude. Každopádně 150w soda není špatný nápad, to mě ani nenapadlo. Díky za rady!!!