Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od chorcheleske krasa, co dokazou zlate ceske rucicky...nedavno jsem koupil a-winga a ted se chytam za hlavu, kdybych pockal...ale co uz...
a-wing je snad jedine stinitko co se mi nerozpadlo;] zas tak spatne to snim nebude;]
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Chtěl sem se zeptat na ten top spin... kde se dá sehnat v gshopu... rád než bych ho zakoupil bych ho videl jak vypadá poskládaný na vlastní oči... jestli je vůbec někde ta možnost... mám a-wing a nevím jestli bych si změnou pomohl - na ukor investice
fiste: jsem rád že nad tím někdo přemýšlí , je to jedniný způsob, jak se někam pohnout, moc nerozumím lidem co jen opakují co někde slyší atd...
Jinak k tvé úvaze z odkazu: Jak už jsem psal víckrát, podle mě jde o to mít světlo co nejvíce a rovnoměrně rozprostřeno po pěstební rovinně. Když se mrknu na výsledky stínítek, například tady z toho měření: http://www.magazin-legalizace.cz/cs...lo-5?rubricId=3 (viz. obrázky) tak vidím, že u obou stínítek typu "vlaštovka", tedy u awingu i wavereflectoru jsou distribuční funkce světla dost podobné. Jediný rozdíl stejně bude asi jen použitý materiál, kde a-wing jasně vede, protože používá Miro9 od maníků z německa, viz.: (http://alanod.com/opencms/opencms/en/index.html), mimochodem, nová verze TopSpinu bude k dostání i v provedení Miro9 .
Ale zpátky k té distribuci světla, mě ty obrázky prostě rovnoměrné osvětlení nepřipomínají ani z části. Jako mít někde 150 a kousek od toho 80...no nevím nevím. Kraje boxu jsou na tom s osvětlením absolutně nevhodně...co s tím udělá heatshield je videt na obr. pod tím, no v podstatě nic moc, světlo je rozprostřeno tak nějak stejně, jen průměrná dávka FAR klasla o několik procent, takže o heatshildu si myslím své...
Původní příspěvek od xpapousek 3/ jak jsem už psal v galerce s 400W: "Mám vrcholky kytky cca 30cm od středu hořáku to je cca 15cm od skla výbojky. Na krajích jsou vetší kytky a jdou trochu vejš, cca na ůroveň spodního skla výbojky."
Tzn.: na krajích boxu mám mezi kytkama a pláštěm stínítka cca 10 cm, to na 60cm rameni dělá (2*10)/(2pí*60) = 5% světla co jde do stěny, vim že v toto směru je zrovna intezita největší, ale kdyby byla trojnásobná oproti průměru, je to 15, na stěnách mám ale stejně 90 odrazu, takže se mi svetlo co tudy projde rozptýlí z5 do boxu.
a doplnil bych, že když z5 do boxu, tak si nemyslím, jaks psal ty, že mi to jde buď z5 do výbojky nebo několikrát mezi stěnama, naopak si myslim, že tohle světlo dobře pomůže dosvítit jinak chudé kraje boxu.
Myslím že v této Legalizaci /má vyjít v květnu/ má být pokračování měření účinnosti stínítek, TopSpin jsem zapůjčil, tak nezbývá si než počkat jak to s TS dopadne.
zajonc: brzo už v kždém správném g-shopu , ztím ne, ale mužu poslat s možností vrácení do 14 dnů, jako správný eshop.
Původní příspěvek od microft A kdy a kde bude nová verze Top spinu k dostání?
tak snažím se aby co nejrychleji, ale není to tak lehké, je potřeba udělat co nejvíc kusů, aby klesly naklady na kus, ale to je pak potřeba mít hodně peněz
Původní příspěvek od microft A kdy a kde bude nová verze Top spinu k dostání?
Ahoj, k dostání bude na mám PM (později nejspíš ve všech zaněcostojícíj growshopech ). Možná je i osobní předávka v Praze, nebo poštou na dobírku.
A kdy? Doufám že tento týden bude vše pohromadě, takže to ještě potvrdím.
citace:
Původní příspěvek od blykatko zdravím chci se zeptat na to stinidlo topspin jaké má rozměry po složený v jeden kus??a co to je za typ L nebo XL :-))))
Ahoj, já mám XL. Složené XL-ko má cca 80 cm x 80 cm. V pohodě se tedy dokáže otáčet v XL boxu, tzn. v 1.2 x 1.2 metrů.
Složené L-ko má cca 70 cm x 70 cm. Takže se v pohodě může otáčet v L boxu, tzn. v 1 x 1 metr.
Novy topspin se uz koupit neda. Pred delsim casem sem ho shanel a nemohl sehnat. Az po nejake dobe sem nasel typka, ktery ho mel schovany a v podstate nepouzity, tak sem ho od nej odkoupil. Za docela velky penize, ale proste sem ho chtel :-)