Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravím máš to povedený chtěl jsem se zeptat jak si spokojenej s těma stínidlama zajímalo by mě jak sou na tom s rovnoměrným rozložením světla třeba oproti A wingu
Se stinidla jsem maximalne spokojenej. Neni lepsich na trhu. Tam kde sem to kupoval i provadeli mereni se vsema stinidlama ktery prodavaji a vysledky si muzes porovnat sam a podle toho se rozhodnout pri koupi budoucich svetel. S tim co mam ja obycejnej a-wing nelze srovnavat. Moje aircooled s poradnou ventilaci mu umoznuji efektivne pouzivat CO2, bud z lahvi nebo spalovanim propan butanu. S awingem to sou jen vyhozeny penize, nebo radne stresovani kytek. Jen co zdokonalym pestebeni postupy tak s tim zacnu experimentovat. Jeste poresim automaticky zavlazovani a k tomu sbirani odpadni vody, preci jen nechat stat kvetinace v tom co protece je hovadina. a vypraznovat ty tacy nejak jednoduse taky nejde, takze prikladam obrazek pro muj budouci nakup. Nevyhoda je ze ten kybl kde je pumpa zabira dost mista, ale to se da vyresit malou dirou ve stanu, coz neni zadnej problem.
Zdarec, jo to je v poho, ale zkus srovnat ceny s Atami Wilma System 16 Pot
chtěl jsem to co ty a levněji mě vyšla ta wilma, navíc mají i menší a klidně ti to vymění za airpoty, nebo sníží cenu o ty květníky.
Původní příspěvek od vir
Ec 2.3 (samozrejme aplikuju kazdy tyden jeden pruplach)
Cau, jestli se muzu zeptat, to prolivas kvetinace kazdy tyden? Mohl by jsi mi prosim te napsat jak a jakym mnozstvim vody prolachujes ty tvoje 6ti litraky??? Ja proplachuju zhruba co 10-14 dni, jenom upravena voda (pH cca 6.0) + enzymy... 1,5l na 3,6l kvetinac... Po tom proliti mi to schne min. 5 dni... dik
Ok rozhod sem se ze se s vami podelim co noveho u meho projektu.
Probehlo par zmen. Naladil sem drip. 120l sud odkud to pomoci MJ1000 (950l/h) pumpuje do 2 topspinu (pavouk s 12ti kapilarama http://klecka.cz/growshop/Zavlaha/S...mm_Easy_45.html). vse vedeno v 16mm hadici. za mj 1000 je jeste filtr aby nedochazelo k ucpavani. a jeste sem udelal malou dirku v hadici aby nedoslo k vycucnuti sudu kdyz se pumpa vypne (vzduch se nasaje a je vse ok, bez toho by mohlo dojit k vyprazdneni cele nadoby do stanu) Hladina vody v sudu je o dost vys nez topspiny.cele je to napojene na Nutrimatic coz je skvela vec od SMSCOm http://www.progrow.co.uk/acatalog/info_4937.html. jen 2 packy ... bud rust nebo kvet 12/12 - 18/6 - (je to zapojeny ke svetlum, takze to spina jak svetla) a dalsi packa jen nastavuje kolik sekund. Moje pumpa neni moc vykonna takze dostat nakej odtok vyzadovalo 40sekund.
rozpis jak to davkuje:
18/6
2 x every 15mins
5 x every 30mins
9 x every 60mins
4 x every 120mins
12/12
9 x every 15mins
7 x every 30mins
2 x every 60mins
2 x every 120min
V prubehu tydne vymenim pumpu za HX-4500 co ma 2000l/h. takze se snizi casove intervaly.
Na odtok mam http://www.progrow.co.uk/acatalog/info_05222.html ten hlavni kybl s pumpou se do stanu nevesel takze sem musel udelat malou diru vespod a natahnout hadice skrz. voda dosahne urcite urovne a float switch sepne pumpu a vypumpuje je to kam chcete v mym pripade do kyblu kterej se vyleje pryc. pac s kokosem bych to nerecirkuloval.
Kvetniky sem tentokrat pouzil 10ltr airpot. a v celkem jich mam 12. Delsi rust ale jinak zadna dalsi vyhoda pestovat vice kytek neni!!
Ventilace stale stejne, jen sem zmenil privodni ventilator, je to RVK150L s 680m3/hod. jeste na okno prisla deska ze sadrose, takze vsechno se to odtahuje pryc z mistnosti, coz predtim trosku zvysovalo teplotu .... 2*600 bylo ok, ale jak se to preplo na tisic tak hned to v mistnosti delalo bordel.
Model je NY Diesel jako prvne, matkar co sem sehnal tady, kvalita nic moc, typ trosku rychlejsi takze nektery klony jeste ani poradne nezakorenili. No ale 12 jich nakonec dobrejch bylo.
Jeste sem vymenil hlavni hnojiva. Misto CX Hydroponics sem pouzil Canna coco a+b a to z duvodu ze je to mineralni hnojivo, CX ma hodne organickych casti takze to nedela dobrotu v dripu. zbytek je od CX - jen pro zminku, korenak regen-a-root, wilt guard, bio balancer, superior potash, head masta.
Jeste kdyz klony prisli tak sem je zasadil do kvetinacu. nechal na jedne pulce, pod 600w metal. po cca 14dnech slo 6 do kazde casti stanu. stale na 600w. vse se zalejvalo rucne s CX ultimate coco grow. po rozlozeni do finalni podoby sem teprv nasadil drip.
Momentalni foto. den 21. kvetu, ec 2.6, zalivka je okyslicovana a jeste tam jede pumpa s cca 600l/h na dne aby roztok michala. svetla drzim cca 30cm nad kytkama. mam tam nekolik vrstev nettingu pro lepsi podporu a abych to poradne roztahl. jinak tydne cca 120ltr, a odpad je tak 6-8ltr denne.
Původní příspěvek od vir Se stinidla jsem maximalne spokojenej. Neni lepsich na trhu. Tam kde sem to kupoval i provadeli mereni se vsema stinidlama ktery prodavaji a vysledky si muzes porovnat sam a podle toho se rozhodnout pri koupi budoucich svetel. S tim co mam ja obycejnej a-wing nelze srovnavat.....
Ahoj, tvoje stínidlo sice na lumeny vede, ale světlo je potřeba ještě rovnoměrně rozprostřít.. Ten 1. obrázek je jako na týhle stánce dole , uprostřed moc světla a po krajích málo, oboje špatně...
Druhej obrázek znázorňující Wing má na jedný půlce víc světla a na druhý míň, takže neměli vycentrovanou výbojku, když to měřili. Ta musí bejt v ose Wingu a rovnoběžně s jeho hřbetem. Za druhý Wing odráží o dost míň světla kolmo k podlaze než Blokbuster, vytváří víc eterický světlo, hodně paprsků jde šikmo. Kytky si umí natočit listy, jenže luxmetr změří hlavně světlo dopadající kolmo, takže Blockbuster vyšel líp, protože spoustu světla z Wingu prostě nezměřili. Ale stejně buhví jak to měřili, když se ani nezabejvali nastavenim wingu. Navíc intenzita světla znázorněná na obrázku žlutou až oranžovou barvou, je pro kytky nejlepší..
Takže moc nesouhlasim s názorem, že máš nejlepší stínidlo na trhu, ale je to dobrej fotonovej kanon
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Původní příspěvek od vir Neni lepsich na trhu. Tam kde sem to kupoval i provadeli mereni se vsema stinidlama ktery prodavaji a vysledky si muzes porovnat sam a podle toho se rozhodnout pri koupi budoucich svetel. S tim co mam ja obycejnej a-wing nelze srovnavat. Moje aircooled s poradnou ventilaci mu umoznuji efektivne pouzivat CO2, bud z lahvi nebo spalovanim propan butanu. S awingem to sou jen vyhozeny penize, nebo radne stresovani kytek.
2 vir, fiste: Tak podle obrazku mi nepřijde, že mají nějaký extra dobrý rozptyl. Pořád imho jde o přepálený střed nedostatečné kraje, jak píše i fiste. V nedávné Legalizaci ( http://www.magazin-legalizace.cz/cs...hledne-svetlo-5 ) měřil týpek účinnost stínítek, ale bohužel to tvoje nezařadil. Každopádně z těch obrázků jde dobře vidět, jak "rovnoměrné" osvětlení u ostatních stínítek je. A mě z těch obrázků přijde že s toho nejlíp vycházejí široká stínítka typu "wing" (z konkurence testoval sice jen "hobby" ) ale rozdíl mezi typama je na tom dobře vidět. Tvůj rozptyl mi ten "wing" rozptyl dost připomíná, ale přijde mi že vlaštovka má trochu víc rovnoměrnější...
Sklo pod výbojkou a cooltuby, ty tu také byly dost rozebírané z hlediska účinnosti...
Hele, jak máš řešenou ventilaci? Já jen k tomu, že bez přímého chlazení vzduchem je CO2 zbytečné. Máš přítah i odtah od/k lampám mimo místnost? Jestli ne, tak to imho s tím CO2 vyjde nastejno. Budeš muset "zamořit" celou místnost, protože klas. odtah ti to stejně hned vycucne, ale nevím, nemáš nějaké zajímavé odkazy na galerie?
o tech stinitkach uz toho bylo napsano spousta tak at si kazdej vyzkousi co chce a co komu vyhovuje at u toho zustane. muj dlouhodobej plan byl a je CO2 takze proto sem zvolil tyto a timto bych tuto debatu ukoncil.
Ventilace, na vrchu stanu mam ksa 200 s 850m3 za hodinu, to je napojeny na filtr co visi uvnitr stanu a vse je odtahovano pryc ze stanu i z mistnosti. predchozi kola to bylo extrahovano jen do mistnosti, coz melo za nasledek zvyseni teplot kdyz sem bezel 1000w. ted je to upraveny ze okno zakriva deska ze sadrokartonu a za deskou je otevrena ventilacka, takze vse ze stanu jde pryc z mistnosti.
dalsi ventilator rvk 150L mam vespod stanu na privod vzduchu. po cele delce stanu je natazeny potrubi s dirama pro lepsi distribuci vzduchu po celym stanu, na vstupu je stara silonka aby zachytila veskery sracky. Byste neverili kolik bordelu to pochyta za jak kratkou dobu.
tyto 2 jsou napojeny na regulator
a dalsi ventilator mam natazenej skrz svetla, takze natahnu vzduch mimo stan do jedno a druhyho svetla, a pak ven ze stanu do zaslepenyho okna a ven z mistnosti, takze ideal na CO2. v mistnosti je jeste jedno kde je jen pootevrena ventilacka. na tento ventilator mam taky regulator. aby nemusel bezet na 100% kdyz nemusi.
V pristim kole zrejme pridam CO2. Jeste se rozhoduju jakym zpusobem, spalovat lpg zrejme nebudu pac ty horaky produkujou docela teplo. Videl sem 4kw horak bezet a teplo jak svin. leda ze bych zvetsil svoji zahradku. takze dalsi moznost je http://progrow.co.uk/acatalog/info_2128.html jen se to pridela na lahev, tu sehnat nebude takovej problem. a budu to vypoustet do stanu kdyz vypnu hlavni ventilator s filtrem. ale abych zjistil zda to radne funguje, budu muset pockat do dalsiho kola, poznat rozdil s a bez CO2, tak to chce zacit pouzivat v rustu. ve fazi kde jsem ja je to uz jen mrhani plynem (tudiz i penezma). a to se mi nechce.
no ja doufam ze to bude nekde mezi jiz drive zminovanym UNISem a shivou http://www.progrow.co.uk/acatalog/info_05187.html . kontaktoval sem vyrobce jaka bude finalni cena pro koncove uzivatele, tak snad se ozvou. jen co budu vedet vic se podelim. BLBE NECUMIS ))