Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od patres najrchlejšie osušiš šichi ked ich daš do mikrovonky na taku hodinku mne sa to osvedčilo počas toho ked budu v mikrovonke treba ich občas skontrolovať.
jedni bývalí členové mi předvedli metodu v papírovém kapesníku a za 35-40s je hotovo
Ten příspěvek s tím PC na prvních stránkách není vůbec špatný nápad, na HDD položim paličku nějakou menší tak 10cm, z HDD sálá trošinku teplo a ventilátor vepředu mi to bude ofukovat, určitě to vyzkouším na nějaký paličce
Myslim, že dost lidí nepochopilo význam tohodle topicu... samozdřejmě je každýmu jasný (snad), že sušení přirozenou cestou se žádná metoda rychlosušení nemůže vyrovnat, ale někdy prostě nastane situace, kdy je potřeba něco narychlo schrastit a tady je pak prostor pro různý metody rychlýho sušení. Nevim proč tady každej odsuzuje metodu s ponožkou a fénem, je to asi nejlepší, co sem vyzkoušel. Jinak taková kuriozita, o víkendu sme byli slavit narozeniny na chatě a vzali sme sebou jednu obrovskou vrcholovku (nedoschlou), že ji hodíme do placu a během tý třídenní akce se zhulí a to byste nevěřili, co se na chalupě bez elektriky a plynu vymyslí za fintičky. Viděl sem borce opíkat trávu napíchnutou na klacíku, na lopatce v krbu, v hrnci nebo na pánvičce na kamnech atd.
jo jo metoda s fénem a čistou fuseklí je v pohodě, je dobrý fén po chvílích vypínat aby se vlhkost ze středu paldy dostala ke krajům, a nebyly na troud jenom okraje a střed mokrej. Tak 5 minut ject a 5 minut pauza to celý dvakrát třikrát a je to perfektní. A taky si myslim, že fén a ponožky se daj splašit vždycky. I když se to dá vykouřit neni nad normální sušený hulo
podla mna najlepsia metoda, je cerstvu sisku si nakrajat,nastrihat na malicke kusky a dat na papier niekde na skrinu, do 3-4 hodin je to suche, kuritelne, pekne to hori a dobre to zhuluje
Já sem včera usušil šišky tak že sem je dal nakraj ohniště, zachvíli krásně vysušeno
Nejlepší je ale paldu nadrtit/nastříhat a nechat vyschnout někde na papíře.
já jsem sušil na rychlo 2x a to jednou atk že jsem paličku rozdělil na 4 menší kousky a položil na takové sklo které mám okolo žárovky an lustru a bylo do 30 min sucho a nebo apk mikrovlnka
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
sušim na svym vapiku s ventilátorem a nastavitelnou teplotou.takže se nic neztrácí ze síli květiny..no,ale každopádně taková rychlovka není žádná hitparáda
Zdravim, mě se osvěčilo úplně jednoduché sušení pomocí svíčky (čajové) a nějakého kovového plošiny (v mém případě kov. víčko od bonbonů za Lidlu). Vyberte si 4 aspon 5 cm tlusté, stejně vysoké knížky. Uděláte si 2 hromádky 2x2 knízky , mezi nima je místo pro svíčku a nad svíčku, na knihy položíte kov. plošinu. Tam už dáte jen tak na 1 cm velké nastříhané pálky zapálíte svíčku (plamen min 3cm od plošiny). Jako na pánvi s tim trošku "míchejte" (preventivně). Trvá to tak max 5 minut
rád vám poradím jednu fintu ktoru som poččul od kamarata ked ešte mal taký podpriemerny out...
chcem varovať pred tym než to napíšem že viem že to nesplna idealne podmienky ako teplotu vlhkost a atd...
Každy z nas žije tam kde su i kolajnice a tak moj kamarat dostal napad medzi jednotlive kolajnice kde su i kamene zahrabať rastlinky pod kamene takže bude tam tma to je splnený bot ale teplota bude vysoká čo urýchli vysušenie takto si vysušil rastlinu z jedného dna na druhý že bola pripravená na konzum...
Osobne bi som to doporučil len v krajních situaciach ale ako posledná možnost tak prečo nie... Aspon vám to nikdo neukradne
WNM: No hodně blbej nápad.. do kolejiště máš vstup zakázán.. takže pokud tě někdo uvidí.. máš pokutu + u tebe najdou kytky.. dál se hrabat v kolejích je taky celkem o držku.. už jenom že nikdy nevíš jestli neprojede neohlášenej vlak.. Nevim teda jak u vás ale u nás většina vlaků má hajzly přímo na koleje.. takže další chuťovka.. JInak se mě zdá že radši to dam do krabice a necham o 2 dny dýl.. než podstupovat tohle..
Pánové,
dovolím si přidat trochu teorie k rychlosušení. Od chvíle kdy seknete kytí probíhá proces dekarboxylace, kdy se karboxylové kyseliny (v našem případě THCΔ ) mění na psychoaktivní THC a CBD, to víme. Pokud probíhá dlouho a při nízké teplotě (hodíte trávu na půdu do skříně a sušíte) velká část THCΔ se na to THC a CBD opravdu promění.
Budu komentoval původní způsob ponožkou, ten může i nemusí být vhodný. Pokud chceme konopí usušit v potřebné zhulovací kvalitě, potřebujeme proces dekarboxylace uspíšit tak, abychom konopí opravdu usušili a nezničili THCΔ příliš vysokou teplotou a/nebo dlouhým sušením. Teplotu u většiny fénů nelze přesně nastavit, takže pokud nevlastníte hi-tech japonský fén, zůstaneme u horkovzdušné trouby. Na plech rozprostřeme papír na pečení a na ten šupneme naše pálky. Troubu nastavíme podle grafu (mne osobně se nejvíce osvědčilo 150°C na pět minut) no a pak už jen zhulíme. Hodí se zvláště pokud máte nečekanou nazhulenínadrženou návštěvu - chuť se nějaká vytratí, strašné to moc není, ale hlavní je, že bude aktivní mnohem větší část THC než při normálním zhuleni, takže návštěvu (nebo sebe) odpálíte do vesmíru na stopéro.
//EDIT: Pokud nemáte na troubě přesný teploměr, nepoužívejte variantu 150°C/5 minut, po pěti minutách už obsah THC prudce klesá (lze vyčíst z grafu, ale pro jistotu...) a je potřeba opravdu pečlivě hlídat teplotu a čas pro dobrou kvalitu, použijte 120°C/30 minut. Během sušení troubu neotvírejte, pokud máte zaprasená dvířka a nevidíte dovnitř, doporučuji zahulit a šupšup uklízet. :P Jo a bude to smrdět/vonět. Hodně.
Mějte se a smějte se,
nechť vás černý tlustý Ježíš provází.