Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
V boxu je pravděpodobně všechno v pořádku, pokud ti funguje časovač, svítí světlo a teploty se jakž takž drží kytky by měly být spokojený. Navíc to máš celkem pěkný
Ale ty kytky... Podle mě by bylo nejlíp vyhodit je a rozjet nový.
Když jako mladý dostanou takovej šok, už nikdy nevykvetou v celé kráse, jestli vůbec.
EricCartman
časovač funguje svetlo svítí.a teploty se drží taky.vím že by bylo nejlepši je vyhodít a rozjet to znovu ale tet to chci ještě skusit stěmito jestli se chytnou a rozjedou v březnu beru řezy na na venek.tak kdyby se tyto spamatovali tak je hodim asi ven a tamty dam do skříně.ten šok asi utpěli v te studene místnosti jak mneli v noci kolem 12 stupnu
Především jim nesedlo to zalívání... Jesli ses koukal na můj tag, nevim, ale stalo se mi tem že mi na dva dny v prosinci vypadla elektrika, teplota šla taky k 12°C a nic se nestalo a to je hydro o dost náchylnější než hlína. Klidně si to nech a zkoušej to dál, ale pak se nediv že to bude stát za hovco.
Propříště - na řezy jen čistou vodu bez jakýchkoli úprav. To byl ten problém...
jako cistou i bez upravy ph jo?kdyz mam ph vody to nejvicejc zasadite co je na stupnici???jestli seženu prachy tak si chci kopit mozna i nejake samonakvetaci kytky tet sem otom četl v top sectres.ale prvni vychytam jestě všechny mouchy at pak do toho nepu zbytecne prachy ktere vyhodim ze budu mit nejaky problém
Pic.Neblbni se samonakv.kytkama,čti co ti tu chlapi radí a vyhni se napříště extremům jako Ph pod 5,6 nebo nad sedm,teplota ve dne 30 a v noci 12 st,apod..V ničem jiným to nebude..Hlídej si zákl.věci,Ph,teploty,nepřelejvej,prckové po přesazení sou choulostivý HLAVNĚ A PŘEDEVŠIM NA VYSOKÝ NEBO NÍZKÝ PH,teplotu a vlhkost..Upravuj Ph na 5,8-6..před zálivkou,až poporostou,drž to mezi 6-6,5,to je celý.. Ten 1ml /l růst.hnojiva jim za pár dní klidně dej,až začnou zpátky zelenat,až začnou v přijatelným Ph brát ze země živiny,zachránit se ještě daji..Kamarádovo kytky byly žlutý po dvou tejdnech zalejvání vodou s Ph 7,2 úplně celý,a taky sme je ještě zachránili,dnes rostou jak z vody a sou zelený,konopí vydrží hodně,ale už jim neprováděj další šoky..
Souhlas. Jen bych měl doplnění k tomu ph. Sou různý hlíny a každá má různý ph. Hlíny ze zahrádkářství (některé typy jsou velmi kvalitní) mívají ph nižší, těm se musí lít vyšší ph a především zezačátku. Klidně 6,8-7. Pokud používáš hlínu z g shopu, ty mívají ph trochu vyšší, takže musíš lít trochu nižší ph. 6.3-6.5 je dobrá volba, celkově se ph v hlíně musí pohybovat výš. K 5,8 - 6,0 byses ani neměl přiblížit.
Pokud nemáš kvalitní měření, je lepší jet na jistotu, dávat neupravenou a snižování nechat na hnojivu. Zase do o to co používáš, já jsem si oblíbil plagron terra. Ten ztahuje celkem dost tuplem na květu. Mám ph vody z kohoutku 6,9 a vychází to dobře.
kvalitni mněření ph nemam skusil sme to stim hnojivem a vycházi mi to tak jak pišeš.upravil jsem dneska jětě odtah zvlhčovačku dal do prostřed lampu niž jaksem dal zvlhčovačku teplota se mi snižila o 2 stupne. budto se ty kytky spamatujou nebo je zlikviduji.a budto zasadím seminka a nebo řezy.to se jesště uvidí podle financí.kdybyste mněl někdo nahodou nějaky kvalitni seminka na prodej tak napište.
U čerstvě zasazenejch řezů je Ph lehce pod šest v naprostý pohodě,pak to lehce zvedat..Víc jim škodí vysoký třeba kolem sedmi,přes sedm,taky jak která genetika..Ale že bych se k šesti vůbec neměl přiblížit,s tim nemůžu souhlasit,mám kytky v druhým tejdnu na květu,z kohoutku mě teče 7-7.2,po přidání hnojiv pak ještě stahuju zálivku na 6-6.2 a kytky sou krásný,zdravý a zelený,postupně to budu zvedat někam k 6,5,ale vejš určitě ne..Ty hodnoty který uvádíš sou spíš všeobecně pro rostliny,konopí je lehce kyselomilná rostlina..Myslím tím Ph zálivky a substrát z growshopu
Hele hele, nevím proč bych tlačil infa o muškátech...
Je možný že můžeš jít i o kousek níž ale opačným směrem. To znamená že ke konci květu snižovat.
A s těma řezama - už jsem viděl stovky zaseklejch řezů nízkým ph, protože někdo upravoval, ještě jsem nepotkal ani jeden kterýmu by se v hlíně nelíbilo prvních pár zalití neupravenou vodou s ph 6,5-7.
Musíš uvažovat ph samotnýho substrátu a to se jen málokdy přibližuje k 6. častější je okolo 5.
Podívejte chlapi,Rockwool na kořenění řízků se upravuje na 5,6-6,pokud nesouhlasíte,tak to pravděpodobně Hlava a ostatní dělaji blbě..Zakořeněnej řízek by se teda podle vás měl pak šoupnout rovnou do Ph 6,5-7 ?Je možný Ericu,že ti řízky jedou po vysazení s neupravenou odstátou zálivkou dobře,ale to neni směrodatný,směrodatný je to,co z toho kohoutku teče,kolik ta neupravená zálivka má Ph ve spojení se substrátem do kterýho to leješ..,záleží i na genetice.Z vodovodu většinou teče 7 a vejš,a to sorry,to je dobrý pro vodní rostliny,ne pro konopí,ganju to zasekne..Muj známej už naklonoval za léta tisíce řízků,vypěstoval a sklidil kila prvotřídního hulení a v růstu zalejvá 5,8-6,v květu postupně zvedá na 6-6,4,to drží až do sklizně..Dělá pod čtyřstovkou pravidelně přes 400 g..Já teď potkal 18 řezů,který se po přesazení zasekly a žloutly v Ph zálivky kolem 7,po upravení zálivky na 5,8-6 se po dvou dnech rozjely jak divý a zazelenaly jak brčál..Teď sem v druhým tejdnu květu,zalejvám po přidání hnojek s úpravou na 6-6,2 a kytky prosperujou jedna báseň..Znovu opakuju,že konopí je lehce kyselomilná rostlina,mírně kyselé prostředí je definováno jako Ph 6-6,5..,prostředím rozumim Ph substrátu,řízkům z počátku svědčí ale spíš u těch šesti,než k sedmi..Myslim, že se můžem shodnout,a to i s Darxtarem,že kdo bude držet Ph v hlíně mezi 6-6,5,nebude mít problém..