Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Po tom co mi High udělal chutě, jsem se rozhodl vytvořit něco nového ke kouři. Páč už došlo, zlobící víkend se blíží a normální brka mi už zas nějak nechutnaj. Tak jsem si udělal trochu času a..
1) Připravil jsem si zbytek paliček vyčleněných na hašík. Zbavil klacíků, nastříhal nadrtil.
2) Použil jsem stejný postup jako dřív, osvědčené nilonové síto 70 mc, nerezová miska, igelit a dřevěnou vařečku. Ještě jsem nedokončil svůj automat, ale bude čas, až bude venku zima..
3) Tohle jsem vyklepal, moc toho nebylo, ale stačí.
4) Tradičně slisováno.
5) Výsledek - Juch juch, mňam mňam !
Zatím se mějte krásně, ať se daří a pořádně roste. Aby bylo co na síto
*Dokonalost tkví v maličkostech, tvořit dokonalé není maličkost !*
.. Rozdíl mezi námi a ostatními je v tom,
že my neříkáme ani polovinu toho co známe,
zatím co oni neznají ani polovinu toho co říkají ..
Skaf je tak jemný, že je s ním velice optížná manipulace. Při velikosti 70 mc a extrémní lepivosti drží na stěnách i v nerezové misce a dokonce i na skle. Držel by Ti i v té zkumavce. Nikdy by to nešlo beze strát. Zustane Ti ve víčku, v záhybech na rukách a všude možně. Nelze ho jen tak sypat, ale dělá hrudky. Téměř ze všeho se dá dostat pouze štětečkem. Což při jakékoliv manipulaci, ať už venku, či v hospodě, trošku nalámanej, nebo už vysmátej je celkem problém. Naopak stačí malinko fouknout, či klepnout a je v ..... Pokud hašík neslisuješ, podléhá rychleji oxidaci, čímž se za čas dost mění chuť i účinek. Nehledě na to, že slisovaný je opravdu skladnější, voňavější, pomaleji hoří a mě lépe chutná
Jo chápu.Já sem zvyklý pouze na skuff z drtičky(Ten je jako jemná mouka ale taky lepí).Těším se na tvé další pokusy a Zatím Ahoj!
Paráda... Konečně jednoduchej a jak vidím, tak i účinnej způsob výroby hashe bez příměsí jakýhokoliv chemickýho sajrajtu. Hned jak bude čas, zkusím tuhle metodu taky... Jen by mě zajímalo, jestli stačí materiál zamrazit klasicky v mrazáku ( v úvodu totiž stojí, žes´ mrazil při nějakejch -35°C, což se mi na normální mrazák zdá dost nízká až nedosažitelná teplota...) ??
Díky... ;-)
Děkuji. Já mám tento způsob také nejraději. Vymýšlím, ale účinější metodu,
za použití domácího elektrického polynátoru. Zdá se mi totiž, že spousta
pryskyřice i po bouchání na listech zůstává. A také je tato metoda dost
časově náročná. Proto chci udělat podobný polynátor jako na fotce v přísp. č. 24. S jeho pomocí budu moci zvýšit výnos a snížit časovou
náročnost. Prostě nasypu, pustím a půjdu si dělat něco jiného.
Za půl hoďky, hodinku vyměním náplň. A tradá, pokračujeme.
To abych si pořídil i větší lis
K té teplotě:
Samozřejmně stačí i obyčejný mrazák. Já mám sice mrazák s hlubokým a
suchým mražením, kde takovéto teploty lze dosáhnout. Ale jistě ta záporná
teplota nemusí být až tak vysoká. Na zmražení takových malých krystalek
pryskyřice jistě stačí i pár stupnů pod bodem mrazu. Ale nech to tam
nejmíň pár hodin či dní a nezapomeň to nejdřív nadrtit. ..Takže ať se zadaří a kdyžtak písni jak Jsi dopadl..
*Dokonalost tkví v maličkostech, tvořit dokonalé není maličkost !*
.. Rozdíl mezi námi a ostatními je v tom,
že my neříkáme ani polovinu toho co známe,
zatím co oni neznají ani polovinu toho co říkají ..
ZDAR ! som zaciatocnyk tak sa nesmejte z toho co teraz zapotim hasis sa roby aj z listov nie ? a da sa robyz aj z listov samca ? a ak nie tak z listov samicky to mozu byt hocijake listy aj spodne ci len listy pri paliciach ? dakujem za vsetky rady...
Původní příspěvek od henry1359 ZDAR ! som zaciatocnyk tak sa nesmejte z toho co teraz zapotim hasis sa roby aj z listov nie ? a da sa robyz aj z listov samca ? a ak nie tak z listov samicky to mozu byt hocijake listy aj spodne ci len listy pri paliciach ? dakujem za vsetky rady...
Ahoj henry1359
Listí ze samce se na hašiš použít nedá, protože na jejich povrchu
nejsou trichomy, obsahující pryskyřici. Samce lze však dobře využít
k výrobě jídla či nápojů. Samec sice obsahuje dost málo, či žádné THC,
ovšem obsahuje mnoho jiných účiných látek, kterí dokáží formovat vědomí.
Samec se dá kouřit, tedy květy s pylem, což docela zvláštně funguje. Sice
slaběji a kratší dobu, o to víc však jinak než pořádná samice. Kdysi jsem to
zkoušel a řekl bych že je to jaksi zvláštně euforizující, pohodové a takové
prostě jiné. Jako kdyby člověk najednou více rozuměl přírodě a jejím
zákonitostem. Přirovnal bych to jako když si uděláš dobrý, velice
silný, zelený čaj. Například gunpowder, či čaj nečaj maté rancho,
či maté pompero. Ze sušených květů samců je táké výborný čaj.
Díky sladkému a trpkému pylu je stejně jedinečný,
jako např. čaj lipový. V zimě libové pitivo.
Už za dávných dob používali Mayové květy ze samce, které rozmělnili v hmoždíři a výráběli z něj
nápoj, či kaši, kterou pak dávali vzácným návštěvám.
Věřím, že v architektuře i přírodě, která je obklopovala
to musel být velice zajímavý a silný zážitek.
K té druhé otázce:
Samozřejmě pro výrobu hašiše je vhodné použít listy,
které obsahují co nejvíce pryskyřice. Záleží také na
Tobě, jakou kvalitu a množství chceš mít.
Čím výše se pryskyřice na kytce nachází,
tím lépe je na tom kvalitou i kvantitou.
Já osobně házím většinu listí na kompost.
Tak ať se daří, hoří a neubejvá..
*Dokonalost tkví v maličkostech, tvořit dokonalé není maličkost !*
.. Rozdíl mezi námi a ostatními je v tom,
že my neříkáme ani polovinu toho co známe,
zatím co oni neznají ani polovinu toho co říkají ..
Dlouho jsem tu nebyl, ale za tu dobu jsem se rozhodně nenudil.
Malinko jsem poupravil technologii získání zlata, suchou cestou.
Metoda zůstává stejně jednoduchá s minimálními náklady.
Edit: Omluvte prosím sníženou kvalitu fotografií,
nebyli na to moc dobré světelné podmínky.
Fotografie:
1) Pro příklad vezmu misku v ruce nadrcených palic Pineaplle chunk.
2) Krátkým zpuštěním a protřepáním rozemelu materiál v drtičce koření.
(cca 3 sekundy). Podotýkám, že materiál je dokonale usušen a zmražen.
*Dokonalost tkví v maličkostech, tvořit dokonalé není maličkost !*
.. Rozdíl mezi námi a ostatními je v tom,
že my neříkáme ani polovinu toho co známe,
zatím co oni neznají ani polovinu toho co říkají ..
3) Je toho asi tolik. Výroba probíhá za nízké teploty v zimním období.
4) Po částech sypu na síto. Zde sice zůstává osvědčené síto s rastrem
80 micronů, ale změnila se velikost. Síto je spojenými gumičkami chyceno
na kýbl o objemu 30 l. Osvědčený kýbl s těsným víkem na uchování konopí.
*Dokonalost tkví v maličkostech, tvořit dokonalé není maličkost !*
.. Rozdíl mezi námi a ostatními je v tom,
že my neříkáme ani polovinu toho co známe,
zatím co oni neznají ani polovinu toho co říkají ..
5) Přiklopíte víkem, které je již výrobcem, opatřeno těsnící
gumičkou po obvodu. Napevno zatlačíte, žímž dojde k
hermetickému uzavření a cca 20 sekund mydlíte do
středu víka gumovou paličkou. Vybracemi a podtlakem
dojde k dokonalému oddělení pryskyřice od listů.
6) To můžete vidět zde. Prohrábnete prstem, lépe však
štětečkem a mírně poklepete na síto. Znovu uzavřete
a opakujete pár vteřin bušící proces.
*Dokonalost tkví v maličkostech, tvořit dokonalé není maličkost !*
.. Rozdíl mezi námi a ostatními je v tom,
že my neříkáme ani polovinu toho co známe,
zatím co oni neznají ani polovinu toho co říkají ..
A jaký byl tedy výnos této metody s touto odrůdou?
Upozorňuji, že váha vstupního i výsledného materiálu byla
vážena s nakalibrovanou vahou bez igelitového obalu.
V obou případech se tedy jedná o skutečnou váhu
materiálu.
Vstup: 255,7 g nadrcených palic Pineaplle chunk
Výstup: 74 g čistého zlata
Výnos je tedy: 74 / 2,557 = 28.94 %
Super voňavého, neodolatelně chutného a silně účiného skafu.
*Dokonalost tkví v maličkostech, tvořit dokonalé není maličkost !*
.. Rozdíl mezi námi a ostatními je v tom,
že my neříkáme ani polovinu toho co známe,
zatím co oni neznají ani polovinu toho co říkají ..