Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
pokud tě život komunity nezajímá, jak jsi psal výše, tak nevím proč polemizuješ v tomhle threadu.
[/url]
Zdravím,
taky mě to samozřejmě napadlo, chtěl jsem jen napsat svůj názor, ale pak jsem si už nedovolil neodpovědět. Diskuze na netu nebývají moc účelné. Dál už se k tomu vyjadřovat nebudu. Pěkný den.
P.S. Odkaz co jsi uvedl založil stálý člen a s elegancí to uzavřel MOD-Cornfielder.
Než jsem sem vstoupil dlouho jsem četl to co jsem potřeboval a co bych si potřeboval ujasnit pak mohl napsat a prodiskutovat.Vstupní testík může vyvolat dojem naučených frází ale co dál?Myslím si že diskuze není o testu ale o tom umět si promluvit o něčem co zrovna potřebuju probrat a upřesnit.
Je lepší kdejakému novému uživateli umět pomoct a poradit nebo aspoň nasměrovat než ho zatěžovat testama které mnohdy někoho ani neberou nebo je vůbec nepotřebuje.
A když se někdo špatně vyjádří nebo se neumí správně zeptat to neznamená automaticky že s ním jednáme jako s debilem.
Grower.cz je výborný v tom že i když tu něco nenajdu nebo nevím najdou se lidi co pomůžou a třebas i hodí správný odkaz což někdy sakramensky ulehčí práci,a když takhle pracuje celá komunita fora pro jedince je pak radost pěstovat.
Nezavysle na tomto threadu jsem tuto myslenku nadhodil jinde v souvislosti s jakymsi "upadkem" na G respektive jak se proti nemu branit. Vstupni test je dle meho dobre reseni...
Presunu do tohoto threadu tedy vetsi cast meho puvodniho prispevku:
Kazdy kdo prosel timto sitem byl clovek budto veci znaly nebo schopny hledat a tedy ne blbý.
Vzdelavat se je na groweru mozne i bez registrace takze by o zadnou sikanu neslo. Spolu s poplatkem by to melo za nasledek, ze by se zaregistrovali pouze lidi co o to opravdu stoji(penize) a co maji aspon nejakeho tucha(test).
Pokud by se tento napad modum/ownerovi proste nejakemu potentatovi zamlouval jsem ochoten vymyslet respektive navrhnout sadu rekneme 40 otazek, kazdou se 4 odpovedmi. I technickou stranku veci( rozumejme PHP skript a MySQL tabulku) jsem schopny realizovat. Nahodne vybranych 20 otazek(v nahodnem poradi) s nahodne seskupenymi odpovedmi s nulovou toleranci je myslim realne "prekonatelne" s rozumne volenou obtiznosti otazek.
Rozumna obtiznost = aby vse bylo dohledatelne ve FAQ.
Rad bych podotknul ze kdybych dostal ono pozehnani, jsem schopny vyresit i moznost upravy,pridani,mazani apodob. otazek i odpovedi. Stejne tak ochrana proti ochcavani je snadno osetritelna pomoci tokenu.
A jeste proc vlastne takto registraci ztezovat? Mam pocit ze VSE potrebne pro uspesne vypestovani kvalitnich rostlin(a i krizeni atp.) zde na foru nebo ve FAQ uz je. Vetsina dotazu je tedy vlastne nadbytecna, staci pouze hledat. K tomu aby se z noumy ktery zatouzi po trave stal uspesny pestitel VUBEC nepotrebuje se registrovat. Proc se tedy lide registruji? Nebo lepe proc by se meli registrovat? Aby obohatili onu pomyslnou studnici informaci zde na G. K tomu uz je potreba neco vedet. Nebyt blby, proste byt natolik sveta(travy)znaly aby jsi byl prinosem. Proto vztupni test.
Napada me ze by bylo zde mozno zavest open(moznost prispevku bez reg.) kategorii - "Poradna pro novacky". Pokud by mel nekdo chut, silu a potrebu pomahat "lamam" mohl by se realizovat tam...
Ako dobre poznáte marihuanu? Vyzkúšajte si krátky kvíz !
1. Marihuana je:
Sušené drtené listy, stonky, kvety a semená konope.
Šťáva z rastliny konope
Korene konopnej rastliny
Označenie marihuana pochádza z Indie. Označujú sa tak sušené listy, kvety, stonky a semená rastliny. Používajú sa také slangové názvy ako gandža, tráva, brko, špek, joint, húlenie, rastlina, marijánka, skunk, maruška. nebo skéro.
2. Konope patrí do rodiny:
Polypodiophyta
Cannabaceae
Pinus
Konope patrí do druhej kategórie. Konope najskor patrilo do kapradín, potom ale bola preradená do samostatnej skupiny. V rovnakej rodine je ešte jeden zástupca - chmel.
3. Chemická látka v marihuane navodzujúca pocit ''High'' je:
Dopamin
Adrenalin
Delta-9-tetrahydrokanabiol
Dopamin je chemická látka prirodzene vznikajúca v mozgu. Pomáhá riadiť motorické schopnosti ale v marihuane sa nevyskytuje. Správná je tretia možnosť. Zkráteným názvom je to THC a patrí medzi 70 druhov kanabinoidov, ktoré sa v marihuane vyskytujú.
4. Medzi ktorú skupinu drog patrí marihuana?
Legálne drogy
Mekké drogy
Tvrdé drogy
Medzi legálne drogy marihuana nepatrí, sem spadá tabak, kofeín, niektoré organické rozpúšťadlá a aj alkohol, aj keď je rovnako tvrdou drogou. Tvrdou drogou se rozumejú látky priamo ohrozujúce život. Podle prehlásenia OSN je vo väčšine zemí marihuana mäkkou drogou.
5. Všetky odrody konope pochádzajú z Cannabis
Sativa
Indica
Kafiristanica
Kafiristanica je konope pochádzajúce z oblasti ďalekého východu. Má velmi vysokú hladinu THC. Dorastá maximálne 1,5 metra a ide o následovníka Sativy. Cannabis Indica je taktiež priamou odnožou sativy, má silné analgetické účinky.
6. Marihuanou nemožno liečiť:
Anorexiu
Glaukóm
Chrípku
Po užití marihuany se do krvi dostávajú látky podporujúce chuť do jedla - anorexiu teda marihuanou možno liečiť. Glaukóm alebo zelený zákal je choroba, pri ktorej dochádza k zvyšovaniu vnútroočného tlaku. Marihuana naopak vnútroočný tlak znižuje, liečiť glaukóm pomocou marihuany je taktiež možné. Liečiť chrípku pomocou konope nemožno, obvykle ju naopak zhoršuje.
tak v prvom rade grower je nerehladny aj vo faq je spusta roztriestenych temat. napr. hladam pomoc ohladne ph. tak prejdem faq a nic. dak vyhladavanie napisem ph a no maatch foun. parada. v sekcii odrudy som zalozil temu dutch pasion mazar . pytal sok sa na specifika genetikz. akoze cakal som exaktnejsie odpovede typu. rastie bush mame take a take fenotypy najlepsi vysledok je s klonov. zo zaciatku ma pmaly rast a pod informacie. namiesto toho aby admin temu nhal podporil a premazal ot typu cfl. je na prd. a podobne tak bola tema presunuta do kosa. grower je velmi napomocne forum ale vyzera to tam ako v kancelarii bordelara. vsade nieco ale musis sa ktomu prehrabat. tak sa potom necudujte ze zakladaju novackovia duplicitne temy. najma to vase vyhladavanie hladam primitivny vyraz ph a ocakavam minimalne aspon vypis tem kde sa ph spomina. a no c a to sa opakuje pravidelne. ked nieco hladam na growerz napr to ph idem bohuzial nagoogel a napisem: ph grow az tak sa nieco najde. takze pointa znie mam rad tuto kancelariu aleirituje ma ta anarchia. za debila som origos podla adminov ja. nenajdem co hladam aj ked vim zeto tam je niekde. ok zalozim novu temu. jast izi. btw pisem via fon a ked sa dostanem k pc poopravujem preklepy. oks
pH je jen dvoupísmenný výraz a klasické hledání jej ignoruje. Je nutné použít hledání google (vpravo nahoře po kliku na hledání)... a ohledně pH mi toto vlastní google hledání našlo hromadnu relevantních témat...
Ke zbylým otázkám - stačí zapojit ruku k dílu a začít informace třídit pro ostatní... Nestačí jen o tom mluvit, ale jít příkladem a něco s tím dělat.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Pořádek je pro blbce , inteligent zvládne zmatek...kdybys napsal do gůglu "pH grower" tak ti vyběhne okamžite celá řada nabídek o pH tady na groweru , no i hledat se musí umět .
Dále nevim co je nepřehledné ve FAQ ?? Chceš pH , tak kliknu na FAQ , a pH je o zalejvání - hnojivu , tak vidim "Zalévání, výživa, hnojení" tak klik a prvni řádek "Jaké by mělo být pH a jak ho upravit?" Můžeš vysvětlit co je na tom nepřehledného ?? Nebo navrhnout nějaké lepši řešení ??
Specifika genetik ?? No je tady encyklopedie , http://grower.cz/encyklopedie/? a celej oddíl odrůdy šlechtení , že jsem Tvůj super trýd http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=67153 , sem hodil do kánálu já , protože o DP a mazaru je tady témat dost navíc jsi se ptal na " specifika genetikz" a ve třetím přispěvku zjistíš ze musíš mít hlínu a musíš hnojit ??
Sory , my ti rádi poradíme ale za tebe to pěstovat nebudem......Hlava