Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdary groweri mam problem viz. foto myslim že to jsou svilušky ale nevim jestli svilušky dělaj pavučiny na lystech a ještě tam lezou nějaký rezavý brouci mrkněte na to poradte prosím jak to zlikvidovat jakej přípravek nejlíp použít
Ano, jsou to svilušky... velmi pokročilá fáze kolonie v pavučinách )
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Cau, cau, nejvice napadene listy otrhej, muzes je zlikvidovat i manualne, aspon trochu. Mas je na rustu, nebo na kvetu, pokud rostes, tak si muzes vybrat z vicero pripravku, jako napr. Omite 30W, Svilustop, Talstar atd. , jen davej pozor, jsou to chemky. Jarova voda na tohle nepomuze. Nechapu, jak je mozny, ze sis toho nevsiml.
No svilušky , pokud nechemicky doporučuji tohle , 3x postrik po 4 dnech a bylo po nich , http://www.schneckenprofi.de/nature...00000&mv_pc=474 , je to řepkovej olej 77% , za 14dni bylo po nich a uz sem je tam neobjevil , použivam to i jako prevenci , cau Hlava
Původní příspěvek od Hlava No svilušky , pokud nechemicky doporučuji tohle , 3x postrik po 4 dnech a bylo po nich , http://www.schneckenprofi.de/nature...00000&mv_pc=474 , je to řepkovej olej 77% , za 14dni bylo po nich a uz sem je tam neobjevil , použivam to i jako prevenci , cau Hlava
Jde to i na květ ale , zkoušel sem to max do 30dne kvetu , více ne , ale melo by to bejt v pohode pokud maš dobrou ventilaci tak bys nemel mit problem s plísní , Hlava
cookino-
Teď jsem měl s nima problém asi 14 dni před sklizní, aplikoval jsem to pouze na hlínu, nestříkal jsem vůbec na kytky. V tomto přípravku je pach predátora,když je sviluně ucítí začnou hybernovat,po 5-6 dnech se opět začnou probouzet a aplikuje se druhy postřík,sviluně opět hybernujou a protože už dlouho nepríjmají potravu pochcípou. Vesměs stačí rozředěný obsah nalít do nějaké misky a vložit do roomu,celkem to asi 2 dny páchne a stačí to. Zatím mě to nikdy nenechalo ve štychu,mám ho vždy skladem :-)
Až pokácíte poslední strom, zabijete posledni rybu a otrávíte poslední řeku přijdete na to, že se peníze nedají jíst.
Cau,
doma jsem našel jedly rostlinnny chilli olej zn. vegetol, myslite ,ze ho muzu pouzit proti trasnenkam? Pripadne jak ho naredit a co pridat?
Je složenej z 98,5 % rostl. olejů - nízkoerukový řepkovej , slunečnicovej, chilli papričky 1%, přírodní výtžek chilly.
Ve vnitr plave dokonce asi 5 papricek ,ja bych to asi videl tak 1ml oleje /1l vody a mozna pridal nejakou tu mydlovou vodu, ale za kazdou radu diky moc.
1. tabák povařit půl hodky - 40g v litru vody, zředit
2. česnek a chilli (příp. pelyněk) nechat kvasit ve sklenici s vodou na slunku za přístupu vzduchu až týden a pak to zředit
3. smíchat 1+2 rozumně zředěný s vodou. ph je dobré mít 7 (mírně nad 7 - ph buněčné stěny je 7,3 a tak to nejlíp vstřebá)
- stříkat (důkladně, i zespod) 3x tři dny po sobě, tejden pauza a pokud se příliš neškrabatí listy tak zopakovat a je to jistý s tím že se už nevracejí a larvy jsou taky death - tohle se odzkoušelo letos na jedný kytce a funguje to
případně smíchat s polyversem a přesličkou a je to i na plísně dobrý...
2REspect Flowers:
.... napr. repkovy olej se pouziva bezne do pripravku proti hmyzu , protoze na listech dokaze vytvorit mastnej povlak, ktery pokryje velmi dobre listy a s nima i vajicka i potvory a ty se udusej.
Jenom si myslim , ze se vyplati treba za nekolik hodin postrikat znovu jen vodou, aby se listum moc neucpaly pory a odplavily se mrtvi skudci a vajicka a cely cyklus nekolik dnu opakoval dokud se nezastavi priznaky napadeni. Ja kdyz mam Spruzit (účinná látka - kombinace přírodního pyrethrinu, extraktu z květů kopretiny růžové a řepkového oleje), tak kytky proleju ze shora i ze spod ,ze to znich tece, jak z klobasy na grilu a rano je zase postrikam vodou. A za nekolik dnu se jich zbavim , horsi je ze v techto vedrech ,chytnes na sebe nejakou tu potvoru hned,tak to chce porad hlidat, jinak pri zvyseny koncentraci skudcu ,se uz dost blbe je dari vyhubit uplne ptotoze si vytvareji proti postriku imunitu.
S tim mydlem to selskym rozumem asi funguje obdobne, akorat to asi nebude moc bio a zvysi se ochrana lhuta rozhodne bych prestal aplikovat do prvnich priznaku tvorby palicek .
Já mám trošku jiný dotaz. Už týden se mi po skleníku prohánějí svilušky. Zlikvidovaly už dvě okurky a teď jsem je objevil na všech rostlinách. Zkoušel jsem tabákový výluh, ale byl neúčinný. Objednal jsem dravé roztoče(biocont.cz). Po dvou dnech od vyexpedování (dnes) mi přišli. V pytlíku jsem ale neviděl nic, co by se pohybovalo.
1) Přežili vůbec transport? Máte s tím někdo zkušenost?
2) Pokud jich opravdu pár přežilo, dokáží se účinně namnožit třeba do týdne? Vývoj larev trvá prý 4 dny. Ale svilušky taky nespí a na mojí jediný krásný samičce se množej jak svině. Sice ještě nejsem ve fázi jako v prvním příspěvku, ale bílé flíčky po nich jsou už skoro na každém listě Vyčkat nebo šáhnout po nějaký brutální chemce?
Původní příspěvek od The Chemical Já mám trošku jiný dotaz. Už týden se mi po skleníku prohánějí svilušky. Zlikvidovaly už dvě okurky a teď jsem je objevil na všech rostlinách. Zkoušel jsem tabákový výluh, ale byl neúčinný. Objednal jsem dravé roztoče(biocont.cz). Po dvou dnech od vyexpedování (dnes) mi přišli. V pytlíku jsem ale neviděl nic, co by se pohybovalo.
1) Přežili vůbec transport? Máte s tím někdo zkušenost?
2) Pokud jich opravdu pár přežilo, dokáží se účinně namnožit třeba do týdne? Vývoj larev trvá prý 4 dny. Ale svilušky taky nespí a na mojí jediný krásný samičce se množej jak svině. Sice ještě nejsem ve fázi jako v prvním příspěvku, ale bílé flíčky po nich jsou už skoro na každém listě Vyčkat nebo šáhnout po nějaký brutální chemce?
Ted par dni nebylo takovy vedro , tak by to snad melo přežit , jinak si tam zavolej , vim ze to prestali posilat kdyz byla moc velke zima/horko .
Jinak ten Naturen Schädlingsfrei , maj treba v Cimburkoví v Hydroponicu , tak si to nech poslat , cau Hlava