Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
hyena: já to myslel jako normální cooltube akorát s tim dvojitim sklem- takže by tam byl větrák na odtah... A toho infra záření se nezbavíme ani tou vodou, tam by pomohlo snad něaký spešl sklo který by ho pohlcovalo, ale to by asi vzalo hodně procent světla...
- viděl jsem videa s vodním chlazením na PC a ten procák se taky normálně zahřeje na 350C a pak je po něm a s tim vodním chlazením má jen asi 35C
- záleží pak na čerpadle a výměníku
A co takto gumena priesvitna hadica o priemere co ja viem okolo pol cm.Moze sa jednoducho omotat okolo vybojky len problem je v tom ze to trebo doplnit o ochranu ktora vipne hned ako by prestala cirkulovat voda hadicou.Pokial tam voda cirkuluje tak sa tej hadici nic nestane.Skuste si to s plastovou flasou naplnte ju vodou a hodte do ohna.Flasi sa nic nestane az kim sa voda nedostane do varu{pozor v tomto momente to ma tendenciu strelit a to verte ze poriadne tak aspon na 5 metrov od toho}
To czechglock:Silikon v ziadnom pripade, ma tendenciu brutalne sa zmrstovat alebo roztahovat vplivom teplotneho rozdielu co je urcite aj nas pripad.Od skla sa v tom pripade hned odtrhne.
S ochranou som to premyslel do hadice zhruba v strede vybojky sa spravi dierka a vopcha sa tam termistor{rezistor meniaci svoj odpor s oladom na teplotu}mam s nim doma super schemu na termostat.No a ak by teplota vody v hadici prekrocila npr:50c termostat ihned na trvalo odpoji vybojku.
No tak sem o tom přemejšlel a mam pocit, že se ta hadice asi neroztaví, ale jenom se nataví na povrchu a asi i zhnědně... Můžeš to zkusit, ale radši bych tam dal něco ze skla... Stejně ten plast sebere mnohem víc světla... Jo a s tim termostatem- moh bys mi poslat to schéma na: zagalek@seznam.cz rád bych se na to podíval a případně to využiju až budu dělat novou skříňku:-)
To czechglock:Caf je to paradicka,akurat k tej druhej moznosti:Ked das silikon vo velkom mnozstve ma taku blbu vlastnost a to ze sa vplivom teploty zmrstuje alebo roztahuje,ak by bol prilepeny na nejakom drsnom materiali tak by to malo drzat ale na skle by si to mal fakt poriadne otestovat...
czechglock pekne pekne uz som zvedavy na tie straty co nameras
mohol by cloviecik co to vyraba este pozmenit dizajn? napr vlozenim vhodneho kovoveho tienidla k vnutornej stene chladica
Dřív, než postnu fotky z celého systémku, chci se zeptat na můj problém. Jde o to, že se nemohu zbavit bublinek v chladiči, i když jsem se snažil odvzdušnit celej systém. Sice vše šlape, ale mám strach, aby se lokálně nepřehříval chladič a nemohla se snížit životnost, natož pak havárka. Poradí někdo? Zkoušel jsem i mít ponořené čerpadlo v nádrži a pak do výměníku, ale nic nepomohlo.
Až bude foťák, nafotím vše. Zatím.
zdravim te czechglocku nevim jestli si to tu uz neresil nebo nekdo ale udelat to jako topeni v baraku, nejvyzsi vztycnej bod(myslim misto kde se ty bubliny drzi ) a tam udelat kohot na upousteni vzduchu co je na tom topeni tem malej srac, no a nekde od spodu mit externi kohout od cerpadla nebo primo z kohotku a tim tam tlacit vodu... vlastne tlak by ty bubliny pri povoleni koutku na vrchu kde by byly bubliny tak by je vytlacil ale to je jen takova teorie....ale asi to bude blbost
2 czechglock: Skus kvapalinu na vodne chladenie pre procaky. Ma lepsie teplo-vodive schopnosti ako voda, netvoria sa bublinky, len to nesmie byt rozne zafarbena kvapalina.
Inak vodne chladenie- uz to napadlo aj mna - ja som to chcel vylepsit tak ze to chladiace medium by prechadzalo nadrzou, bublerom, alebo cimkolvek - to aby sa ohrievala ta voda s hnojivom.
Len skoda slovenskeho Krestansko-demokratickeho-hnutia (alias koko.i) a ich sprostych zakonov zakazat konope, potraty, homosexualitu,...........dychanie?
Kto ich kuva voli?
Dali sme sa do služby ducha, preto musíme prejsť cestu života tŕnistú
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Ak este nepoznate vyznam skratiek ako LOL, IMHO,.. kliknite Sem
Všem díky za rady.
2jumpp: To jsem zkoušel taky, ale mě se zdá, že se bubliny jakoby tvoří, nebo koncentrují v chladiči díky tomu, že tam proud vody zpomaluje. Možná je to tím, že mám moc výkonný čerpadlo. Vypadá to, že asi budu musit zkusit nějakou origošku kapalinu jak píše Niga. Díky a zatím čago.