Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Receptář » Jak na spravné klíčení
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 33 34 35 36 37 »
Autor
Téma 
SirChiko
Stálý Člen

Karma uživatele SirChiko - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 545

Sry za bump...ale potrebujem sa opytat ci to mozem nechat cele dni svietit lampu na tie kvetinace az kym nevyrazi rastlinka von, tie semiacka uz tam mam zasadene.

Peace!

For the Horde

Old Post 11-09-2010 v 17:07 PM
SirChiko je offline   Profil uživatele SirChiko   Find more posts by SirChiko   Foto galerie člena SirChiko   Click here to Send SirChiko a Private Message   Add SirChiko to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 546

tady máte vše: http://mandalaseeds.com/cz/Guides/Germination-Guide

Old Post 11-09-2010 v 18:31 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
SirChiko
Stálý Člen

Karma uživatele SirChiko - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 547

Zaujimave ze tu to skoro kazdy niekde dava preklicit a oni tvrdia ze to nesmies robit

For the Horde

Old Post 12-09-2010 v 05:33 AM
SirChiko je offline   Profil uživatele SirChiko   Find more posts by SirChiko   Foto galerie člena SirChiko   Click here to Send SirChiko a Private Message   Add SirChiko to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
userNoname
Nový Člen

Karma uživatele userNoname - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 548

mareckin: jiffy jsou v poho, pokud nejsou moc kyselé.
Pokud máš velikostně větší, tak se dají trochu podlít vodou (!pořád hlídat ph) a máš po starostech, než se začnou máchat hladinu dorůstavší kořeny -> pohodlné, avšak jeden pořádnej jiff stojí třeba 2pětky..
Taky jsem kdysy úspěšně provozoval pikslu od nanuku s nasardinkovanými jiffy, s kap. jehlou zaraženou vodorovně prostředkem piksly zhruba 1-2 cm pod povrchem rašeliny.
Přívodem byl knot protažený celou jehlou, jenž získával vodu z tácku pod tím celým, kam voda perforacemi dna piksly stékala jakožto 'přebitek' z jiffů-> voda stále kolovala minimální rychlostí (a jiffy nebyly úplně durch), dokud nebyl tácek(1-2L) suchý a je nutno podotknout, že smysl to nezískalo jako "Hromadné automatické jesličky pro budoucí 'Noname' venkovky do května"(původní záměr), ale s trochou písku, vedoucí vertikálně tředem jiffu, tek. zakořeňovačem a vhodným osvětlením, se povedla kvaziklonovna se třemi výhodami:
1) oproti rockwoolu mi snítky kořenili dříve -> rock. mi koření (norm. způsobem) těch 10dní minimálně, avšak takto byl průměr asi 8dní a pouze se středně špinavou vodou jsem pozoroval ojedinělé zázraky jako, že klacek byl dílem hodin dole zduřelý a bílý a do 2-3 dnů připraven k zasazení..chybí mi teorie kolem klonů - nevím čím to bylo dané...
2)Díky písku se s podmínkou včasných kontrol raš. váčky dají pro zakořenění využívat opakovaně -> s extra vodou přibudou na objemu, zjemní se.. bez větších potíží potom lze získat neporušenou snítku s kořeny až 5cm dlouhými a jiff je po opravě párátkem znovu připraven.
3)Oproti kostkám rock. získáš řádově větší kapacitu využitelné vody -> tzn.nepřijdeš o várku řeziva, když by se stalo, že se neplánovaně vzdálíš na pár dní
---------------------------------------------------------------------------------------------------
omluva:možná sem cca půl textu nepatří, však progresivně jsem to sesumíroval a v otázku klíčení vím toto:
- je dobré semena na pár h ponořit(rozhodně se tím nic nezkazí), H2O2 bez pozorovatelných kladů.
- použití vzdušných a neplesnivějících médií zlepší klíčivost, nepodporuje hermíky a brzdy.
- vlkost/mokrost je vždy v pořádku, pokud se lineárně pohybuje v nějakém soudném rozmezí..i relativně vzato(Semínko nelze dlouhodobě trápit extrémním suchem nebo potopou)
- pokud suverénně nezvládáš klíčení, tak posléze lze dohnat ztráty instalací úsporky nad podobně nenákladné a prosté zařízení jako to popsané výše- nehledě na to, že získáš zdarma kopie na výměny, si můžeš pořizovat minimum semen o měsíc dříve a šetřit. Z koupených semen tak vytěžíš max a nonamky přece není třeba klíčit nějak extra efektivněpís A.

Old Post 25-12-2010 v 05:29 AM
userNoname je offline   Profil uživatele userNoname   Find more posts by userNoname   Foto galerie člena userNoname   Click here to Send userNoname a Private Message   Add userNoname to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jarinek69
Stálý Člen

Karma uživatele jarinek69 - 91% PěstitelskáKarma uživatele jarinek69 - 91% Pěstitelská

Dotaz Jaky typ kliceni... Příspěvek č. 549

Hoj,

nejsem uplnej zacatecnik, ale nemuzu se rozhodnout jak nechat zaklicit...

problem je v tom, ze jsem jel vetsinou z rezu (bohuzel nedari se sehnat)

Minule jsem jel 12 femo semen a primo do hliny od plagronu. Celkem jich vyjelo 10, coz neni nejhorsi, ale...

tentokrate mam jen 5 femo a nemuzu se rozhodnout jaky zpusob je nejlepsi. Ocenil bych radu od nekoho, kdo jede uz nekolikatou sezonu a ma doopravdy osvedceny ucinek, protoze se mi nechce kupovat dalsi semena (fakt je kazda koruna dobra).

Mam tady light mix od biobizzu, nejaky pripravky se taky najdou, budu uprimne rad za kazdou radu. (treba esli zvolit jinej substrat - i kdyz all mix plagron OK a tak...) Diky moc

growu zdar...

...SMOKE EVERY DAY...

Old Post 17-03-2011 v 14:55 PM
jarinek69 je offline   Profil uživatele jarinek69   Find more posts by jarinek69   Foto galerie člena jarinek69   Click here to Send jarinek69 a Private Message   Add jarinek69 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fiste
Stálý Člen

Karma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% PěstitelskáKarma uživatele fiste - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 550

Já používám takový ty kulatý vatový tampony na číštění obličeje. Namočim, dám do skleněný misky a čekám. Miska by měla být asi ve 20°C někde, kde neni moc světla ani průvan, kterej by to rychle vysušil. Semínka by měly bejt ve vlhkym prostředí, ale ne pod vodou a tenhle stav udržovat. Taky to dávám na tu slisovanou stranu tamponu aby se klíček nezamotal do vaty a při přendání nezlomil. Do 2-3 dnů by to mělo vyklíčit. Vyklíčený semínka dám do substrátu asi 1cm hluboko. Dokud je klíček malej, je celkem jedno, jak tam semínko položíš, ono se srovná podle gravitace samo. Když už je klíček delší a ohnutej k zemi, je lepší ho dát špičkou kořínku zase k zemi. Ne všechny semínka vyklíčí ve stejnej čas, ale když už je většina vyklíčená, tak ty nevyklíčený opatrně rozlousknu mezi nehtama tak, že se špička otevře a tam, kde byla stopka to zůstane v celku. I tyhle semínka většinou do 2. dne vystrčí klíček. Dokud jsou kytky maličký, nehnoj, pohnojil bys to, to se mi už taky stalo.

Podkrovní 400W GROW z homemade fem. semen
3x400W potřetí - coco-drip + Bubble hash
3x400W podruhé - coco-drip
3x400W poprvé - bubbler

Out 13 Outomat 13

Drogy jako součást společnosti

Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)

Old Post 17-03-2011 v 15:16 PM
fiste je offline   Profil uživatele fiste   Find more posts by fiste   Foto galerie člena fiste   Click here to Send fiste a Private Message   Add fiste to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 551

http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1
http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1
http://grower.cz/forum/showthread....8&highlight=%2B

A jestli chceš znát můj názor, tak je dávám klíčit přímo do zeminy, ta musí být stále vlhká a udržovat to v místnosti alespoň při teplotě 20°C.Při neúspěchu klíčení některého ze semínek ještě zkusím naříznout žiletkou, pokud i tato možnost selže, semínko už nemá šanci...

Old Post 17-03-2011 v 15:42 PM
jarinek69
Stálý Člen

Karma uživatele jarinek69 - 91% PěstitelskáKarma uživatele jarinek69 - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 552

jojo thready jsem sjizdel, ale proste projet vsechen ten brak mezi tema dobrejma radama je fakt peklo, proto toto tema... jinak diky za odpovedi

...SMOKE EVERY DAY...

Old Post 17-03-2011 v 16:22 PM
jarinek69 je offline   Profil uživatele jarinek69   Find more posts by jarinek69   Foto galerie člena jarinek69   Click here to Send jarinek69 a Private Message   Add jarinek69 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MagiCman
Stálý Člen

Karma uživatele MagiCman - 32% PěstitelskáKarma uživatele MagiCman - 32% PěstitelskáKarma uživatele MagiCman - 32% PěstitelskáKarma uživatele MagiCman - 32% PěstitelskáKarma uživatele MagiCman - 32% PěstitelskáKarma uživatele MagiCman - 32% Pěstitelská

Příspěvek č. 553

citace:
Původní příspěvek od fiste
Já používám takový ty kulatý vatový tampony na číštění obličeje. Namočim, dám do skleněný misky a čekám. Miska by měla být asi ve 20°C někde, kde neni moc světla ani průvan, kterej by to rychle vysušil. Semínka by měly bejt ve vlhkym prostředí, ale ne pod vodou a tenhle stav udržovat. Taky to dávám na tu slisovanou stranu tamponu aby se klíček nezamotal do vaty a při přendání nezlomil. Do 2-3 dnů by to mělo vyklíčit. Vyklíčený semínka dám do substrátu asi 1cm hluboko. Dokud je klíček malej, je celkem jedno, jak tam semínko položíš, ono se srovná podle gravitace samo. Když už je klíček delší a ohnutej k zemi, je lepší ho dát špičkou kořínku zase k zemi. Ne všechny semínka vyklíčí ve stejnej čas, ale když už je většina vyklíčená, tak ty nevyklíčený opatrně rozlousknu mezi nehtama tak, že se špička otevře a tam, kde byla stopka to zůstane v celku. I tyhle semínka většinou do 2. dne vystrčí klíček. Dokud jsou kytky maličký, nehnoj, pohnojil bys to, to se mi už taky stalo.

JJ toto je nejlepší způsob klíčení,akorát ještě já dávám na tu misku kde jsou tamponky se semínkama potravinovou folii abych zabránil úniku vláhy z tamponků,protože nejsem furt doma a ty tamponky vysychají celkem rychle toť můj postřeh.

Old Post 17-03-2011 v 18:50 PM
MagiCman je offline   Profil uživatele MagiCman   Find more posts by MagiCman   Foto galerie člena MagiCman   Click here to Send MagiCman a Private Message   Add MagiCman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 554

přečti si tohle : http://mandalaseeds.com/cz/Guides/G...eshooting-Guide

Old Post 17-03-2011 v 19:08 PM
gremlin101
Golden Grower

Karma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 555

Já jsem zkoušel klíčení ve vodě, na vlhké podložce a v hlíně a nejlépší klíčivost byla v hlíně...navíc je stim i nejmíň práce a nejmenší riziko poškození klíčku, co jsem nezkoušel bylo klíčení v RW kostkách..

Big Bud XXL - střešní pláň (2011)

1.Indoor 200W CFL (2010)
Konopný kouř inhaluji od nepaměti..Matka povídala že jsem začal už ve svých 2letech..,když jsem si spletl lízatko s brčkem..

Old Post 17-03-2011 v 19:43 PM
gremlin101 je offline   Profil uživatele gremlin101   Find more posts by gremlin101   Foto galerie člena gremlin101   Click here to Send gremlin101 a Private Message   Add gremlin101 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MagiCman
Stálý Člen

Karma uživatele MagiCman - 32% PěstitelskáKarma uživatele MagiCman - 32% PěstitelskáKarma uživatele MagiCman - 32% PěstitelskáKarma uživatele MagiCman - 32% PěstitelskáKarma uživatele MagiCman - 32% PěstitelskáKarma uživatele MagiCman - 32% Pěstitelská

Příspěvek č. 556

citace:
Původní příspěvek od masterblaster
přečti si tohle : http://mandalaseeds.com/cz/Guides/G...eshooting-Guide

Mandala píše že vše klíčit v hlíně ale i z mandaly jsem klíčil na tamponcích a 100% klíčivost,nicméně v hlíně se dá taky klíčit v cajku ale přijde mi to zbytečné .když to co naklíčí na tamponcích dám do hlíny a vím že to vyleze než čekat jestli něco vyleze či ne a to nemluvím o tom že " začátečníci " budou mít problém s přelitím substrátu tudíš s uhníváním.Já osobně pokud jsem kdysi klíčil v hlíně tak jsem ji přesil přes cedník na špagety a zbavil se velkých klacků a kamínku,které jsou překážka pro klíček jelikož se vysílí a potom už nevyleze.

Old Post 17-03-2011 v 19:43 PM
MagiCman je offline   Profil uživatele MagiCman   Find more posts by MagiCman   Foto galerie člena MagiCman   Click here to Send MagiCman a Private Message   Add MagiCman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dr.Crabakles
Stálý Člen

Karma uživatele Dr.Crabakles - 76% PěstitelskáKarma uživatele Dr.Crabakles - 76% PěstitelskáKarma uživatele Dr.Crabakles - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 557

Mně se nejvíc osvědčily ty tamponky

gremlin101> RW kostky bych nebral, z 10 semen mi vylezla ani ne půlka (kámoš stejný semínka klíčil paralelně na tamponcích a vylezla mu jich většina)

"Nepěstuju abych přežil... Žiju abych pěstoval!"
"Každý vyhulený gram, hřebíček do rakve imperialistických štváčů!"
"Teoreticky jsem toho dokázal už tolik, ale prakticky jsem pořád jen alkoholik" -Deph
Pekelná ordinace Dr.Crabaklese kalibru 70w - aneb jak na MINIBox pro začátečníky

Old Post 17-03-2011 v 20:58 PM
Dr.Crabakles je offline   Profil uživatele Dr.Crabakles   Find more posts by Dr.Crabakles   Foto galerie člena Dr.Crabakles   Click here to Send Dr.Crabakles a Private Message   Add Dr.Crabakles to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jarinek69
Stálý Člen

Příspěvek č. 558

RW kostky jsem zkousel taky, ale jsou asi moc kysely, protoze mi z toho taky vylezlo prd

...SMOKE EVERY DAY...

Old Post 18-03-2011 v 08:48 AM
MagiCman
Stálý Člen

Příspěvek č. 559

Mě z RW kostek taky vylezlo prd,klíček se v tom strašně rychle vysílí a pokud se nevyvine správně tak se vyčerpá v rw kostce a nepomůže mu ani svědcená.Ale zase vím o pár lidech kterým to vyjelo dobře,takže tak...

Old Post 18-03-2011 v 09:06 AM
Kambu

Karma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 560

Osobně mám vyzkoušeno,že misku vystelu tamponama nebo hajzlpapírem,namokřám.rozmístím semínka na ně dám menší vrstvu tamponů nebo těch hajzlpapírů,navlhčím,misku přetáhnu sáčkem,stáhnu gumičkou a dám do šatní skříně..do 3 dnů se objevují klíčky a vždy jsem měl 100% klíčivost,které pak vysázím do sadbovacích kelímků-pokud nejsi poleno,tak nemůžeš porušit klíčky když je vysazuješ ...prostě,bud to dáš klíčit tak nebo to mrskneš rovnou do hlíny,záleží na tobě osobně v tom nějaký rozdíl nevidím..

Old Post 18-03-2011 v 09:14 AM
Kambu je offline   Profil uživatele Kambu   Find more posts by Kambu   Foto galerie člena Kambu   Click here to Send Kambu a Private Message   Add Kambu to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 04:49 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 33 34 35 36 37 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás