Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od speedyam no stejne neni nad zavarovacku kolikrat kdyz das brkes do tech saglu tak to smrdi a muzes na to dat i dalsi 2 a stejne u nekterych modelu citis furt , staci dat do skla zavrit viko a nic citit nejde , proste podle me jsou tydle sacky zbytecne a drahe, kdyz staci koupit utopence a sklenku vyplachnes, nechas uschnout a naplnis zelem
dobre ale v tech zavareckach je taky vzduch, kdezto z toho sacku ho to komplet vysaje....no a jak by to mohlo jit citit kdyz tam neni absolutne propustnost vzduchu? prece kdyz je to jako kdyby ve vakuu tak to nepropousti vzduch ani pach
uplne vakuum na tech saglech neni, mozna to na tom píšou, ja mel tyhle pytle akorat vetsi na hadry a paks to pripojil na vysavac, zapl a vysalo to vsechen vzduch, to vakuum garantovaly a tak po dvou mesicich slo videt ze tam vzduch je a kdyz sem to chtel reklamovat tak mi rekly ze sem to pouzil a mam smulu, to byla moje zkusenost s temadle vakuuumakama, treba ty na jidlo budou lepsi
Chcem sa opytat ked dam sisky do zavaracich flasiek tak ako casto ich treba otvarat nech sa tam vymeni vzduch ?
A este ked tam dam nejaku supku z pomarancu alebo citronu tak musi byt vlhka alebo sucha ? a tiez ju mam vymienat po nejakom case ?
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda je nutné rostlinu sušit, případně zda se při sušení uvolňují nějaký nežádoucí látky? Nebo je možný(v případě největší nouze) do dýmky napchat i čerstvý palice?
Předem díky za rady
Čerstvé nesušené konopí snad ani kouřit nejde. Nebude hořet. Suš to v naprosté tmě, potom usušené konopí bude zelené, sušené na světle bude hnědé, nedej Bože usušené na slunci. V tomto přípqdě se dá mluvit o degradaci.
PV
Tak zbozie mi vyschlo dost aspon si myslim mal som to 4 dni na povalekde bolo cez den horuco lebo tam je plechova strecha a v noci zima tak mi to vyschlo je to citit ako seno ale ked postlacam sisku tak to vonia velmi pekne tak si myslim ze to uz je hotove co poviete na to ?
Sisky su tvrde a suche...
Původní příspěvek od Volcano Tak zbozie mi vyschlo dost aspon si myslim mal som to 4 dni na povalekde bolo cez den horuco lebo tam je plechova strecha a v noci zima tak mi to vyschlo je to citit ako seno ale ked postlacam sisku tak to vonia velmi pekne tak si myslim ze to uz je hotove co poviete na to ?
Sisky su tvrde a suche...
S tou vuni sena mam taky docela problem,kdyz palicku zlehka promnu v prstech,tak voni nadherne,ale jinak je to takovy nijaky.. co stim?Material susim cca 5dni,pri 20stpupnich,ve tme...pote to jde do zavarovacky a zatim se mi zda ze se akorat zvyraznila ta "seno" vune,ganja aroma je citit opravdu az pri promacknuti palicky..Nemuze to byt treba tim, ze susim jednotlive palice a ne celou kytku v velku?
S tou vuni sena mam taky docela problem,kdyz palicku zlehka promnu v prstech,tak voni nadherne,ale jinak je to takovy nijaky.. co stim?Material susim cca 5dni,pri 20stpupnich,ve tme...pote to jde do zavarovacky a zatim se mi zda ze se akorat zvyraznila ta "seno" vune,ganja aroma je citit opravdu az pri promacknuti palicky..Nemuze to byt treba tim, ze susim jednotlive palice a ne celou kytku v velku?
Mám to stejné i u mě, ale jak potom sušinu snesu dolů, dám do sklenic a prdnu je do špajzky a tam se rozvoní
nevím, ale po 5 dnech sušení při 20°C, bych to do sklinky určitě nedával...
já než začnu pracovat s materiálem, nechám ho tak 2-3 tejdny vyset,pěkně ho nechat proschnout, kytky na sekám na co největší haluze tak abych je dostal na půdu, málo která kytka se tam dostane vcelku...
asi tak a vůni sena znám jen ze záštipků které usuším někde na skříni...
druhu várku idem skusit susit v pivnici nie na povale tam je chladno aj cez den tak to tam bude pomaly schnut myslim si ze aj zo 10-14dni tak uvidim aky bude v tom rozidel len dufam ze to nebude chytat plesen.... a ked to davate do zavaracich flasiek tak normalne to len uzavriete a pohoda potom to aj otvarate po nejakych 3 dnoch nech sa to nadychne a znova zavriet alebo ako ?