Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No priatelia organicaci nic proti ale takto sa vyjadrovat o chemickych hnojivach to podla mna plynie skor z presvedcenia ako z nejakeho racionalneho nazoru
.. já sem venkovky letos hnojil takovým výchytem, co mi pověděla naše asi osmdesátiletá sousedka ... kopřivy natrhat a nacpat jic půl kýble, kterej ale musí mít víko ... zalejt vodou tak do 3/4 kýble .. dát pokud možno na sluníčko a nechat to tam zavřený 3 tejdny, aspoň .. no a pak litr toho zelenýho hnusu do každý konve se zálivkou ... nevim jestli je to tim, ale letos sem měl mimořádně vydatnou a kvalitní ourodičku .. ;-)))))))))
mam len taku malicku otazocku:
2ml hnojiva na 2l vody. (toto chapem)
Tu vodu vylejete k jednej rastlinke alebo ju rozlejete k viacerim? (myslim outdoor, v indore je to asi jasné)
Je to asi dost rozdiel ci ma rastlinka k dispozici 2ml hnojiva, alebo napr 0,5ml.
Mozno aj preto sa niekomu zda to ci ono hnojivo slabsie ci lepsie.
predom vdaka za odpoved(e)
caves
Spsemi: No myslím, že když nikdo vysloveně nenapíše "tuhle koncentraci používám na x kytek", tak se automaticky počítá, že to je dávka na jednu rostlinu...
2 Deda Mraz:tak to si vonkoncom nemyslim, skor si myslim,ze na to maju nejake normy pre ktore to uvadzaju. Ved sa zamysli je rozdiel ci zalejes 2 ml na paradajku(rajce), alebo mensi stromcek
cus
Co se týče hnojení tak je lepší prostě nehnojit a mít dobrou půdu s vysokým obsahem dusíku a draslíku a když už nojíte tak je lepsí hnojit jen ze začátku a pokud možno neagresivními hnojivy mě se osvědčil obyčejnej cererit :-°)
ddt: ptal jsi se jak to je tady na Groweru, ne? No a můj názor je, že když nikdo, kdo tady popisuje své zkušenosti s hnojivy, nenapíše výslovně např. "koncentraci 2ml/1l používám na tři kytky", tak se bere automaticky, že to bylo myšleno jen na jednu rostlinu. Jinak je samozřejmě koncentrace pro různé plodiny uvedena na obalu hnojiva (například. "rajčata, okurky....2%, kořenová zelenina....3%" apod.). A taková koncentrace, se předpokládá, bude použita na celou zálivku, t.j. ne že ke každé kytce cvrnkneš pár deci a pak to ještě doliješ vodou - to by samozřejmě úplně znehodnotilo význam uvádění jakýchkoli koncentrací (jak jsi sám poznamenal). Pokud si někdo připravuje koncentrovanější roztok hnojiva, znamená to zřejmě, že se nechce do přírody tahat s velkými kanystry předem namíchané zálivky, ale namíchá si doma prostě 1,5l PET lahev s hnojivy a tu pak na místě rozdělí ke všem kytkám a doplní vodou z bližšího zdroje (u mně je to blízká řeka).
lordWilliam: nevím, co považuješ za agresivní hnojiva (všechna umělá hnojiva jsu v principu stejná a liší se jen koncentrací), ale nemůžu souhlasit s tím, že je lepší prostě nehnojit...a mít dobrou půdu - jenomže samotná zemina je bez jakýchkoli živin, to co dělá půdu "dobrou", jak ty píšeš, je obsah organických látek - humusu. Jenomže když pěstíš stále na jednom místě (nebo dokonce v květníku) a nevytváříš podmínky pro úspěšnou regenarci humusové složky půdy (a to prakticky nikdo nedělá, musel by jsi nastélat mulč, dodávat organické zbytky jako slámu atd.) tak se ti ta půda prostě vyčerpá, přijde o živiny, musíš je prostě nějak doplnit. Konkrétně při pěstování v květnících je hnojení nezbytné, protože umožní pěstovat rostlinu v takovém (malém) objemu, který by jí bez doplňování živin prostě nikdy nestačil... Toť můj názor, nemusí být samozřejmě zcela správný, ale od to je tu Grower a Groweři, aby mně zdělali! tedy ehm, vzdělali.
ddt: pohoda. Jinak ještě jsem chtěl napsat, co se týče paradajek, že rajské jablíčko zní mnohem líp než rajče, navozuje to ve mně jakousi starostvětskou náladu... Myslím tím doby, kdy si lidé vážili nejen jídla, ale i ostatních lidí a nebyli tak zkažení jako dnes. Možná je to jen deziluze navozená filmy pro pamětníky, ale nemůžu si pomoci Ale to je fakt jen takový úlet mimo téma.
Hele kdyz chci rozjet kytku uz primo v kyblu (stromek) tak do toho kyble mam koupit nakou pudu v zahradnictvi, ale neprohnojovat a zacit az tak po mesici bud s organickym nebo kristalonem (ten tu pouziva nejvic lidi a nemam sanci si sehnat kurince ani jine veci tohodle tipu)
Hele když sme u těch hnojiv myslíte že to hnojivo pro hydro by bylo dobrý ho přicintnout do norm. vody na zalejvání kytz?
Možná že už to někdo řešil ale já to moc nehledal dííkes