Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jako chyba ve výživě mi to zrovna nepřijde, spíš bych to viděl na nějakého škůdce / nemoc. Se sviluškymi jsem nikdy neměl tu čest , ale když čtu ty diagnostický thready, mám pocit, že bych je měl -- ačkoliv možná těžko, protože mají jen 0.5mm, ale přece -- vidět i volným okem, ne? Na rostlinách totiž nepozoruji žádné pavučinky ani žádné potvory. Lupu, bohužel, nemám. Preventivně to prostříkám Omite, uvidíme, co se stane.
Co se týče nedostatku vápníku, taky jsem si to myslel podle fota v MyNameStitchově threadu, přidal jsem tedy víc Cal Greenu, ale zjevně to nepomohlo.
Přidám jěště nějaké další fotky za denního světla:
no ja vzdy strikam preventivne od jiste doby co jsem mel kalamitu,tak to vez
m
u
na plisen a swilusky,hned po tydnu co je to zasazene.a mam klid...
jooo prevence je pul zdravi
jako svilušky mi to nepřijde, to by byly ty tečky bílý a běhali by tam malý pavoučci, který bys viděl
broblém by mohl bejt někde u přehnojení (i když EC je dobrý), přelití a ty tečky asi pozůstatek peroxidu, přece jenom 1% je celkem silý na postřik, ale nejsem si jistej, jestli by to 1% dokázal vyžrat
toť můj názor (ale ani jeden není 100%ní)
marihuana není droga, je to posvátná bylina, která poodhaluje filozofii života...
Původní příspěvek od Knight jako svilušky mi to nepřijde, to by byly ty tečky bílý a běhali by tam malý pavoučci, který bys viděl
Po dlouhém slídění jsem dospěl k názoru, že svilušky to nemůžou být, protože na žádném z examinovaných listů jsem nenašel ani stopy po něčem, co by svědčilo o brouččí populaci.
citace:
problém by mohl bejt někde u přehnojení (i když EC je dobrý), přelití a ty tečky asi pozůstatek peroxidu, přece jenom 1% je celkem silý na postřik, ale nejsem si jistej, jestli by to 1% dokázal vyžrat
Taky jsem se nejdřív domníval, že tečky budou vyžrané od silného koncentrátu H2O2, háček to má v tom, že se tento problém rozrůstá i na další listy a peroxidem jsem to naposled stříkal před týdnem, čili je toto nemožné.
Přelitím to určitě nebude, jsou v hydru (NFT) a mají stálé podmínky již měsíc, takže by příznaky utopení zaručeně vykazovaly již dříve.
V průběhu posledního týdne se mi jeden den EC vyšplhalo na 1.4, což byla nejvyšší hodnota, ovšem v průběhu 12 - 24 hodin byl problém odstraněn a EC sraženo na 1.1. Není tedy vyloučeno, že by přispívajícím faktorem eventuelně mohlo být i přehnojení.
Momentálně ale stále vidím hlavní příčinu v nějakém podivném, pro mě neznámém, druhu plísně / nemoci, jejíž počátek můžete shlédnout zde.
Stádium léčení:
Problém s identifikací protivníka značně stěžuje ošetřující kůru, která tím pádem napředuje velice pomalu. Po skontrolování většího množstva listů z obou stran a nenalezení žádných sviluščích stop jsem se rozhodl Omite neaplikovat. Již takhle dostávaj holky dost sodu. Sehnal jsem bio přípravek proti Padlí, BioAN (účinná látka: lecitin), jímž jsem dneska holky prostříknul.
Značně znepokojující je fakt, že na chemickou léčbu se mi rapidně krátí čas, protože holky každou chvíli začnou kvést. Vidím to jěště na jeden, maximálně dva postřiky Previcurem a pak už je asi nechám být, případně budu ambulantně odstraňovat napadené části rostlin. Zítra proběhne jednodenní průplach upravenou vodou s enzymy a v neděli jim prvně míchám květové hnojky.
Díky všem, kteří se mě a mým svěřenkyním pokoušejí pomoct. Jakékoliv další názory budou jen a jen vítány.
zdravim vsechny lidicky co se venujou tomule nadhernymu sportu a to INDOOR GROWINGU... zaliba je to zajima a uzitecna ale obcas sebou nese mensi problemy
--tak abych byl trochu konkretnejsi: jkedu tedkom asi 4 kolo v mojem boxu... tohle kolo sem poprve pouzil dolomiteckej vapenec z duvodu udrzeni stabilniho PH(z predeslich zkusenosti na quetu) ale nedaval sem ho tam moc. rizky sem si privezl v cajku...na jednom se mi zacaly ukazovat tyhle skvrny ale pak uz to rozdejchal..ale tedkom(posledni tejden) se mi ty skvrny zacaly sirit i na ostatnich rostlinach... na listech se obevuju mrtva vyschla mista a kyti pomalu zloutnou jakoby by mely deficit dusiku... rust se nezastavil ale listy dou postupne do 3,14ce...
--mam to v hline o PH 6-7, pridalsem do ni agroperlit..loupl sem taky ten,jiz vyse zminovany dol.vapenec(jen tak trosicku jako zkousku)
PH metry nemam takze merit nemuzu
hnojil sem to zatim jenom parkrat a to wuxalem (asi jenom max.ml na litr) a este holky dostavaly ENZIMES + od AH... a jednou postrik PK 13-14 z duvodu malickyho deficitu drasliku kterej sem zpravil...
----este sem poprvi spozoroval ze mi koreny valej i nahoru nez jenom dolu..
----rezy sou stary tri tydny a potrebujou ryachlou pomoc...
imho to bude vysoke PH bo nejakej deficit...pls zkusene growery o rychlou pomoc...
No foto zatim nikde ale co máš za hlínu? Vápenec sem přidával třeba když sme měli ktky v lese kde fakt kyselá pudů nevim kolik to bylo přesně ale myslim 1:10 tzn. 1 díl vápna a 10 hlíny. V indooru taky ale jen tak polívkovou lžici na 20L květináč. Jinak co voda kterou zalejváš srovnáváš PH ? Pořiď si aspoň test na rybičky ať víš co tam leješ z kohoutku je hodně tvrdá u nás přes 8.
Postřik PK 13-14 ? PKčko je docela koncentrát pokud vim tak se používá v qvětu a rozhodně né na postřik.
nemelsem sem domajinou hnojku s vysokym obsahem drasliku... jenom pkcko a tak sem naredil slabou koncentraci a jednou sem to strikl a deficit byl v pryc = bylo to good reseni toho bych se nebal.... vapence sem tad fakt jenom trochu jenom proste spetku... voda co pouzivam, je odstata aspon dva dny..
hlina je obyc AGRO zahradnicky substrat PH 5 -7
foliacek je uplne celej zaizolovanej. jenom dve maly skviry, jak tu predni stranu prikrivam folii zj tak to uplne nedoliha postranach. nemohlo by to byt zpusobeno treba nedostatecnou cirkulaci noveho vzduchu ve foliaku? mam tam jenom malej vetracek co tam uvnit vyri vzduch...
No nechci rejt ale řek bych že to máš přelitý ten foliáček taky nic moc chtělo by to aspoň pasivní přítah a něco na odtah nebo aspoň každej den řádně vyvětrat.
A je sice dobrý že je voda odstátá vypaří se z ní chlor ale Ph ti to nespraví.
voda je z vodovodu a prelity to je protoze pred focenim probehl flushing odstatou vodou... prolil sem to jak to slo... foliak ma jenom prave ze pasivni pritah a uvnit je malej vetrak, nikdy sem nemel problemy s PH taklze testy doma nemam. v patek sem to nestihl tak v pondeli koupim a zmerim to je jasny...
---kyti se meli dobre, ale poslednim tejdnem to zacalo:
Já sem taky jel 3 sklizně bez úpravy vody a všechno bylo cajk pak jako by to začali ve vodárnách nějak zvyšovat (PH) a všichni měli problém neznáš tu reklamu na vetšině uzemí ČR je TVRDÁ VODA !!! Na tej poslední fotce je to možná vidět takový žlutý vrchy. Ale ty spálený místa budou něčim jinym možná od světla jak vysoko máš lampu? Teplotu měříš právě že tam neni dostatečnej odtah muže tam nastat skleníkovej efekt a takhle to propálit.
Eště k tej vodě bylo to tim že z vodovodu tekla kolem 7,5 když sem dal AHčka snížili to na únosnou hranici ale pak se něco posralo a už to chtělo kyselinu.
btw dobrá tabulka příjmu živin v zavislosti na PH http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=153920
no jako tedkom sem zjistil ze mam kurevsky tvrdou vodu to asi znamena ze ma vysoky PH?lampu mam aspon 15 cm a je ofukovana a je to jenom 125 Blue takze ta to asi nespalila, strikam jenom za tmy. teplotu merim u urovni vrcholku a drzim ji optimalni(kolem 28 st.) parnik sem udelal aby tam, prave byla dobra vlhkost(kyti valej jak pes, akorat se dotoho neco vloudilo) ale asi zmenim pasiv aktivni pritah...
schvalne zkusim zase zalejvat magneskou(perlivou vodou - mam sni dobry zkusenosti) a uvidim...
dnes skusim enzimy...
este nejaky nazory ci navrhy???
Jj 125dváca blue by neměla tolik pálit, stříkat to mužeš aj za světla to je hodně stará fáma že na listech vzniká přes kapky lupa. Co by se potom dělo když venku zaprší
Kroutěj se mi a usichaj listy na kytkách jsou tak 3 tejdny v růstu pod zářivkama a hnojim biobizz root a biobizz růst. Nevíte čím to je copak jim chybí