Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Kytky mají na sobě černé skvrny a listy po okrajích nažloutlé. V čem je prosím problém? Nedostatek nebo přebytek živin? Jedu poprvé v kokosu a docela bojuju.
Díkec za odpovědi. Ph teda postupně snižuji s každou zálivkou a uvidím co to udělá. Jo, bohužel tahle voda je ze studny, vím, není to ideální, jenže kohoutková voda je s EC na tom podobně. Přemýšlím že bych zředil moji vodu s destilovanou. Mám možnost sehnat za 2kč/l, ale nejsem si jistej zda se mi to vyplatí. Na stránkách http://www.canna-cz.com/ mě v kalkulátoru vyběhlo, že s touto vodou bych mohl jít na ec klidně i 1.5, můžu jim tedy ještě trochu přihnojit? Momentálně furt liju 1.1 - 1.2ec vstupu, výstup je podobný.
A na co jsem zapomněl, tak že jsou fialový stonky.
Orsek:
Zdar, určitě bych je nezaléval 2x denně, máš to přelité.. Na takhle malé kyti stačí zálivka 1 za 3dny.. Jestli máš na výtoku větší Ec než na zálivce tak uber hnoje.. pH 5,8 je ideální ale musíš ho mít i na výtoku.. Tak že jsi tam musel nějaký pátek dávat špatné pH..
nokian:
jj vím, že má Ec čistý vody 0,8 což je extrém, ale jak mile bude mít vyšší Ec na výtoku než při zálivce tak to znamená, že kytky nežerou hnoje..
Původní příspěvek od MocnyOkurek Zdravim panove, bohuzel se mi na listech objevily kulate skvrny a rezave fleky. Kdyz jsem si cetl co by to mohlo byt je tu nekolik moznosti. Ja sam si nejsem jisty podezrivam dve moznosti mozna i dokupy . Kytky zalivam cca 2x hnojky a cca 1x voda popr voda s enzymy.. Drive bylo zalivani co 2 dny ale co jsem doplnil uplne kokos az ke kraji staci nyni co 3 dny. Casto sem daval i mensi zalivku treba v 30 dnu kolem 0.7 EC abych to stahl atd... Vytoky PH uz mam par tydnu kolem 4.2- 4.8PH. Co sem tu ale cetl tak v threadu kde resili vytok z kokosu, tak to koncilo sere to pes tak prave nevim jestli toto neni zdroj tec h problemu. Co jsem pochopil snizovani PH delaji nejaky zbytky z hnojiv. Ja osobne mam podezreni ze je to nedostatek Kacka, Mg a mozna jeste nejakyho prvku. Nektere listy zloutnou jine ne. Ale vsechny maji spolecne ty kulicky nebo rezavou plochu. Taky mam podezreni jestli to uz neni plisen. Ale teplotu mam 27 stupnu a u vrsku je vlkhkost kolem 35-45% tak si rikam ze tohle neni dobry prostredi pro plisen ale zase kytky sou na sebe dost nalepeny tak by to klidne mohlo bejt tady z toho jak se o sebe otiraj. Ofuk mam 1x odtahovy ventilator mam tt160 na 120x120 box. Byla by skoda cca ve 42 dnu o tu ourodu prijit. Dneska planuju kazdou kytku prolit cca 5 -10litrama cisty vody at se to kdyztak uz spise zlepsuje nez zhorsuje. Kazodpadne za kazdou vasi radu budu rad a predem dekuji.
PS ta fotka listu je z jeden den starych listu tak vyphadaj trosku pomuchlane sbiral sem to s krabicky na bordel
Tak mozna to nekomu pomuze, problem byl nizka teplota vecer a nedostatecny ofuk. Stalo me to 2 bocni krasne palice a jeden stred z AK47. Zajimavy ze to chroni ani bb nemaj. Asi to Ak je na to citlivejsi. Ak totiz zacalo pak plesnivet.
Zdravím jedu poprvé homebox dark street 2 120*120*180, 400w dual spektrum,hnojky jungle in the box.
Potřeboval bych poradit s listy viz foto,vyrašilo mi to před dvěma dny a jen jede dál nevím co stím.Díky moc za každý názor.
Pěstu zdar
Ke zjištění a řešení problému je nezbytné znát alespoň hodnotu ph - zálivky/výtoku. Podle všeho se nejedná o plíseň ani o škůdce, na vině tedy pravděpodobně bude právě špatné ph.
Ahoj chlapi jse, tu dnes poprve...
Po prvni runde kdy pod 600w bylo jen 100g autoxtremu z duvodu napadeni skudci, tohle druhe kolo chci jet poradně..
ted jedu 6l kvetniky s biobiz all mixem
jhednou jsem dal start up od plagronu a jeste sem dvakrat tydne strikal croopmaxem (vitastart). holky maj cca 3 tyden a je to automix od budhaseeds
u jedne zalevky jsem asi prehnojil a chytli mi par konecku zlutou, ale uz si to hlidam, ale na listech se mi neco objevuje a ja si nevim rady faq,a temata projizdim tak tyden ale ne a ne si pomoci tak vas zkusenejsi zadam o radu snad mi poradite co stim....
hodnoty nemerim
jel jsem 2,5 tydne 250w mh
ted z duvodu druheho boxu sem musel vymenit na 400w
teplotu hlidam okolo 21 noc-28 svetlo
obcasstriknu phytamin
Zapomněli se mě zeptat kolik,
u sebe chci nosit,
prostě řešil to za mě alkoholik
Zdravim. Mám také problém s listy.Byl bych rád za každou radu od Vás všech. Jedu v substrátu s kokosem a perlitem, teď už 2 týdny květovku 400 W.Jinak ph 5.9 - 6.1 ... teplota pres den 25 C, u vrsku 28 max, v noci 22. Bohužel se mi i u nich zastavil razantně růst. Měl jsem tam svilušky, tak jestli ony nezastavily růst. Ty jsem teďka po týdnu skoro daří vyhubit. Hnojivo požívám bio na květ samozřejmě.Nejdřív mi listy zežloutnou, pak zhnědnou a uplně jsou zdá se suché a poté následně upadnou. Rád bych jsem hodil důležité fotky ale nevím jak tak prosím poraďte jak nejdřív sem k tomu přidat foto. Díky za odpovědi
Mr. Nice
Naposledy upravil Mr. Travex 23-11-2014 v 10:05 AM