Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ne to jsem neřekl, ale prostě jak se múžeš podívat, nejelo to pod nima. Kámoš teda měj taky ufo a celkem ok... ale tady se to nikomu moc nevyvedlo... ty infa si najdi ve FAQ ( tam jsou vlnový délky rozepsaný )... jinak je jich tady milión skoro v každým tématu o LED. A taky dobrej je graf pro fotosyntézu.
Vím o grafu, vím vlnových délkách. vém o úhlu, něco málo o tom vim.
Mám projetý snad všecky thready o LED na Groweru.
A říkám... Zaujali mě Ufa, nejen proto, že to stačí jenom píchnout do zásuvky a že se nemusím starat o věci okolo jako u HPS a MH. Ale hlavně proto, že si ho můžu koupit o polovinu levněji, než u nás a v evropě.
Původní příspěvek od expiry_date1
Keď niekoho takého zoženieš,tak mi daj kontakt
hlada sa elektrikar
určite tu browsuje niekto schopný, kto by na to mohol mať čas zoskladať mensi panel tak 3:1 pomer na stranu modra k cervenej 6:3 na vegetaciu mensich rastlin.
viem dodat chladiace rebra, kondenzatory aj nejake tie ine suciastky strop 100€
Zdravím. Zaujatě sleduju Snukův pokus s Respectflowers a rád bys s LEDkama taky něco zkusil, tudíž jsem 2 lampičky taky zakoupil, přikládám foto jak jsem je hned ten den zavěsil nad pár kytiček.
Čest hoši právě sem narazil na led osvětlení a docela mě to zaujalo http://www.mazar.cz/cs/produkt/33-l...-600w/?katID=39 a asi do toho pudu máte s tim někdo nějaký zkušenosti?je to docalla dost finančně náročný ale mysli že se to vplatí
Co myslíš tím, že se to vyplatí? Možná kdyby to stálo 10x míň.
nahrazuje: 2000W HPS no to určitě, kdybych chtěl tenhle drahej krám někomu nacpat, taky bych to tvrdil
Za ty prachy co to stojí, sjedeš 5x sklizeň 2x600w, cca tolik by tě stála elektřina.
Kup to a odprezentuj to budeš frajer, to raci kup sirnou plazmu ta už o tolik víc nestojí.
Zdravím!
Mám matkárnu o čtyřech 18w zářivkách a napadlo mě že bych tam vrazil dvakrát tohle, píšou že to funguje jako klasicka zářivka, jen bych to vyměnil, akorát nevim jestli by to prosvítilo bo půl metru nad kytkama mi přijde vysoko. http://www.mazar.cz/cs/produkt/34-l...-blue/?katID=43
Co myslíte? Ovšem pokud to vyráběj i v 60cm délce.
myslim ze tie led diody su v porovnani so sodikom hlupost. dioda s vykonom 1w ma svietivost asi 100 lumenov a na 50w ufe od mazaru je ich presne 50 a tvrdia ze to nahradi 250w HPS vybojku
neviem ci sa svietivost jednotlivych zdrojov moze priamo scitavat ale 50x100 lumenov je podla mna urcite menej ako 35000 lumenov ktore vyda 250w HPS.
jedna vec je ze mazar.cz zavadza, ale LED sa proste neoplatia.
To Zatlkaj
No spocitane to mas nazorne, a logiku to ma, sodik umi az 200lm na watt tedy dvojnasobek co dneska LED, ty vstupy sedi.
Ale sodikova vybojka osviti 360° (super na vertikal), ty diody maji svetlo smerovane, to je vyhoda. No a pak neni lumen jako lumen, ze pry z vybojky je vetsina svetla pro kyti nevyuzitelna, nevim.
Prestoze jsem pouzil mensi wattaz, tak mi kytky pod LED vyrostly stejne jako pod HPS.
S kvetenim uz to tak slavne nedopada, ale je to jen prvni pokus, mozna je treba vyrovnat wattaz a sporit jen to co spolyka predradnik a ventilace. (a nemuset menit vysvicenou vybojku, a nemuset resit teplo v boxe a hasice na dvore a taky trochu usetrit)
Nicmene ta sama wattaz to je penez vic nez zdravo, urcite jeden z mych pokusu bude kombinace, uprostred slabsi sodik a ze stran naklopene LED panely.
MK