Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak jsem to celé pročetl a říkám si že bych taky mohl přispět svou trochou do mlýna..Možná už tu něco bylo řečeno,ale já bych to chtěl trochu shrnout,tak mě nekamenujte.
živočišná hnojiva:
1.drůbeží hnůj
-slepice,holub,to je v podstatě jedno..má to celkkově hodně živin,protože metabolismus ptáků je hodně rychlý,takže se spousta přijímaných živin opět vyloučí..takže ideál
-musí se nechat vykvasit,jinak se kytky spálí.
-je to asi nej z živočišných hnojiv
2.Koňský hnůj
-je taky dost dobrý,hned po kuřinci.
-nejlepší je ho podle mě dostat do země na podzim a na jaře jenom zasadit
-při rozkladu vylučuje teplo
3.hnůj od ovcí,koz
-nevím co napsat,ale zas tak špatné to podle mě nebude..tohle nechám pro někoho znalejšího
4.kravský hnůj
-musí se taky samozřejmě nechat uležet,ale taky splní účel.
5.vepřový hnůj
-je asi nejhorší,je tekutý a vůbec..zlatý kůň a slepice
6.lidské exkrementy
-Hodně lidí se na to ptalo,tak to tu popíšu i když se to asi někomu příčí
-Zažívací trakt člověka ani zdaleka všechno nezpracuje,a tak de spousta živin ven z těla a toho se dá využít..
-nevýhodou může být potrava lidí,tzn. že v hovnech je spousta všemožných hnusných látek..ale v čem dneska není že jo.
Dál se nabízí kompost,což jsou dokonale rozložené rostlinné a živočišné zbytky.Dokonale rozložené znamená že je půda z kompostu bez zápachu
a nejsou v ní patrné žádné zbytky toho co jsme tam dali
dál bych řekl že pokud hnůj zapravujeme do půdy,tak by to mělo být do hloubky tak 30cm podle typu půdy,prostě tak aby se k tomu dostal vzduch a hnůj se rozkládal
Když už jsem se tak rozepsal,tak ještě něco o živinách
dusík(N)-
Pokud je ho přiměřeně,tak ovlivňuje:
-dobré zakořeňování
-vysoké stonky
-pomalejší stárnutí pletiv
Při nedostatku:
-malý růst,světlá barva,předčasné dozrávání semen
Nadbytek:
-řídká pletiva,nadměrný růst,následkem je polehání,příp.polámání..
Fosfor(P)-
Pokud je přiměřené množství:
-příznivě ovlivňuje rozmnožování a tvorbu semen
Nedostatek:
-malý výnos,málo plodů,semen
Nadbytek v našich podmínkách nenastává
Draslík(K)
Působí proti polehání atp.
pokud je ho málo tak máme malý výnos a to nechceme,že jo
dále je hodně látek a stopových prvků které jsou taky nezbytné pro správný růst a vývoj.
Např.vápník-zpevňuje buněčné stěny,podmiňuje příjem ostatních prvků
hořčík,železo-nezbytné pro tvorbu chlorofylu(nezbytný pro fotosyntézu,šak víme
tak to je snad vše co sem chtěl říct,pokud vám tu něco chybí,tak napište,pokud budu vědět,tak odpovím.
Jinak se omlouvám že to sem dávám až teď,ale na jaře mě to tak nějak nenapadlo..
jay:Obsah dusíku je nízký, aplikací popela se nezvyšuje vstup dusíku do prostředí. V pojetí komerčních hnojiv může mít průměrný vzorek dřevěného popela základní živiny (N-P-K) v poměru 0–1–3. Kromě makroelementů je popel také zásobárnou mnoha živin, potřebných pro růst rostlin pouze ve stopovém množství.
ahoj, ja viem, ze ma zdrbete, ze to na tomto fore urcite niekde je, ale nenasiel som to uplne presne.
Ako mam pripravit slepicince?
Mam zopar, na balkone sa susia na novinach, ale neviem ako z ich robit zalievku. Zatial som to spravil tak, ze tie susene som dal do vody, zamiesal, trochu do toho dobal tyckou, a potom zalial, to pevne co zostalo na dne som nepouzil. Je to spravna priprava zalievky zo slepicincov?
Původní příspěvek od KwisatzHaderach ahoj, ja viem, ze ma zdrbete, ze to na tomto fore urcite niekde je, ale nenasiel som to uplne presne.
Ako mam pripravit slepicince?
Mam zopar, na balkone sa susia na novinach, ale neviem ako z ich robit zalievku. Zatial som to spravil tak, ze tie susene som dal do vody, zamiesal, trochu do toho dobal tyckou, a potom zalial, to pevne co zostalo na dne som nepouzil. Je to spravna priprava zalievky zo slepicincov?
tož ještě raz a polopatě
vem slepičáky,mixni je půl na půl s vodou v nějakém kýblu.ten zavři a nech týden odstát.výsledný mix dávej tak zhruba 1:10 s vodou,míň a víc podle potřeby...
mno ale už bych pomalu slepičáky nedával,jsou spíš na růst...taky jsem je už vysadil
Zdar. Mam na zahrade vetsi mnozstvi ostruzin ktery nikdo neji. Kdyz je necham zkvasit a budu to lejt na kytku je mozny ze prebere v kvetu chut?nemate nejakou zkusenost s necim obdobnym?
Původní příspěvek od globy Zdar. Mam na zahrade vetsi mnozstvi ostruzin ktery nikdo neji. Kdyz je necham zkvasit a budu to lejt na kytku je mozny ze prebere v kvetu chut?nemate nejakou zkusenost s necim obdobnym?
ne,nemám zkušenost!
ne,nebude to mít v květu vliv!
Zdravim všechny možná už to tu někde je ale potřeboval bych návod na výrobu hnojiva jen na květ, slepičáky sem už taky vysadil a ted bych chtěl něco na květ možná že si nějaký hnojivo koupim ale zajímala by mě nějaká domácí hnojka na květ předem dík,Peace
podle mě je to blbost..tu chuť to prostě nepřevezme..jenom si ta kytka vezme z té zálivky co bude potřebovat a co bude schopná využít(živiny).Lepší asi bude sucé palice naložit s nějakým ovocem do zavařovačky.už to tu někde je.. http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=16922
A k tomu popelu.Já mám v jednom květináči rašelinu a popel ze dřeva(i kusy tak 1cm velké) tak půl na půl a v pohodě..kytka jede dobře,i když je pravda že sem to hnojil jíchou a slepičincama..tak nemůžu objektivně posuzovat.ale z hlediska vlastností substrátu je to v pogo(myslím zadržování vody atd..)