Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
BloodyBeer: Takže, dnes jsem opět dělal čokoládu se zaměřením, jak je důležitá zmrzlost materiálu. Důležitá samozřejmě je, avšak není nutno cpát materiál do lednice/mrazáku. Bohatě stačí smíchat materiál s větším množstvím najemno nadrceného ledu a nechat hodinu odstát. Materiál se dokonale promrazí a led zůstane celý. Při teplotách, které současné době panují, jde kyblík na tu hodinu zasunout někam do sněhu
Původní příspěvek od denyg Tak přináším nové poznatky ve výrobě hašiše metodou, kterou jsem v tomto threadu popisoval. Při "překapávání" haše jsem tomu vždy pomáhal tím, že jsem pytlík s vodou a sedimentem opatrně mačkal (tak, aby se neprotrhl filtr) a celá výroba trvala řádově desítky minut. Haš byl tmavě černý a voda, kterou jsem vymačkal do sklenice byla také dost tmavá. Pro zvýšení výnosnosti touto metodou je dobré nechat překapávat klidně celou noc - včera při vymačkávání jsme s kamarádem měli něco přes gram a půl, zbývající vodu "prohnal" (trvalo to celou noc no ) druhým filtrem a jěště minimálně dva gramy tam byly. Rozdíl byl v barvě haše i odkapané vody - při vymačkání byl haš i voda tmavá, při následném pokusu poněkud zesvětlaly. Doporučuji tedy vymačkanou vodu nechat jěště jednou překapat, ačkoliv haš nebude dosahovat takové kvality
zdar, to mi vysvětli včem je ta kvalita jiná, krystaly jsou krystaly ne, takže potence stejná?
p.s. Jak už tady někdo psal tak výtřepu se říká Skuff
masterblaster: Kvalita je jiná v tom, v čem jsem již psal Platí pravidlo - čím tmavší haš, tím lepší (kromě vlastní zkušenosti ti nedám přesné odůvodnění, proč tomu tak je). Při překápávání po celou noc byl ten haš opravdu o poznání světlejší, ale bylo ho o dost víc. Jediný důvod, co mě napadá, proč by to tak mohlo být, je ten, že při vymačkávání člověk přes kávový filtr vytlačí i částice, které by tam za normálních okolností zůstaly (což by i vysvětlovalo tu "čistější" překapanou vodu). Jinak si to nedokážu vysvětlit.
A konečně neumřu blbej - už vím, co je odborně čaras a jak se říká výtřepu/výklepu
Hany: Čau, fén je potřeba k tomu, aby se led co nejrychleji rozpustil, ale ještě jednou zdůrazňuji to, co v pár předchozích příspěvcích - MATERIÁL MUSÍ BÝT KVALITNĚ NAMRAŽENÝ!!! To je cca. půl hodinky míchat bez použití fénu. Pro představu - já s použitím fénu dělám první krok přibližně hodinu, kamarádi nedávno dělali haš bez použití fénu (je fakt, že dělali z trochu většího množství, ale to není až tak podstatné) a museli to míchat sedm hodin, než se to rozpustilo ... A to už je celkem rozdíl, což?
Denyg nevím jak ty ale já dělám gumby již nějaky ten pátek a fén k tomu nepotřebuji.Zbytky palic nechám normálně v mražáku zmrazit a pak je dám do kýble nebo větší nádoby s ledem s tím, že na 250 g listí použiji 2,5kg ledu.Následně to poředím vodou 5l a šlehám po dobu 20 minut (VÍC NENÍ ZAPOTŘEBÍ) a pak vše vleju do dvou 4l sklenic(led neled).Počkám až se mi krystaly usadí a pak znovu sliju do pul litrů znova usadit a pak scedím přes filtr a suším pokud chci plastik tak hnětu a pokud sucháč tak nechám jen tak.
pitris: Ahoj, jak to čtu, tak je to prakticky ten samý způsob. Fén také nepotřebuji, je to jen dobrý "urychlovač" celé této metody. Jinak, co mě (ale určitě i ostaní) doslova mlátí do očí, je barva Tvého haše ... Taková stříbrná ... Nikdy jsem to neviděl, jak to děláš?
Pepas: Dle mě se rozpustit nemusí, ale myslím si, že se na něm může usadit jěště pár krystalků (rozhodně víc, než ve srovnání s vodou), o které by bylo škoda přijít. Proto pro sichr píšu, ať jej nechají rozpustit úplně. Jestli to ale ovlivní výnos/kvalitu, si netroufám říct. Každopádně těch pár desítek minut (jestli vůbec tolik) míchání nikoho nezabije
Původní příspěvek od denyg BloodyBeer: Ahoj, jestli tu už podobný návod je, tak se omlouvám, já ho tu nenašel. Nebo aspoň určitě ne detailně rozebraný a s fotkama. Jinak, co se týče poměru materiál x konečný produkt, tak se to každou "várku" hodně liší. Dávám tak pětinu až čtvrtinu toho kyblíku a mívám z toho 2-6 gramů hašiše. V tomto stále nemám jasno - jednou jsem dělal jen z palic, čekal jsem, kolik toho nebude a byla to jen třígramová kulička, zato lepkavá a funkční jakxviňa. Naposledy jsem dělal z orosených lístků (pár spodků tam taky bylo, ale minimálně), čekal jsem sotva dva gramy a bylo jich šest. Při přibližně stejném množstvím materiálu. Pokud je tu někdo, kdo mě může objasnit, čím to může být, nechť se ozve! Tipuju, že množstvím pryskyřičných žláz, ale nemyslím si, že orosené lístky by jich měly víc než samotné palice....
myslim ze si tu prvni varku malo michal/slehal,ja osobne davam prednost nejakymu slehaci a nebo vrtacku na kterou pridam jen koncovku jak na frapovac(je totiz dost dulezity aby vam to na povrchu kdyz to michate vytvarelo takovou penu)...zkus to treba udelat tak 2 krat ten stejnej material,ja to delal i na 3 krat a pokazdy sem ztoho neco mel.z vlastni zkusenosti vim ze je nejlepsi kdyz uz to jednou udelas tak to nevyhazuj ale dej celej ten pytel/sito i z materialem do mrazaku aspon na par hodin(bude z toho krasna zmrzla koule) a pak opakuj postup znova,garantuju ti ze z toho vytriskas jeste vic nez na poprvi.
peace and grow more weed!
myslim ze si tu prvni varku malo michal/slehal,ja osobne davam prednost nejakymu slehaci a nebo vrtacku na kterou pridam jen koncovku jak na frapovac(je totiz dost dulezity aby vam to na povrchu kdyz to michate vytvarelo takovou penu)...zkus to treba udelat tak 2 krat ten stejnej material,ja to delal i na 3 krat a pokazdy sem ztoho neco mel.z vlastni zkusenosti vim ze je nejlepsi kdyz uz to jednou udelas tak to nevyhazuj ale dej celej ten pytel/sito i z materialem do mrazaku aspon na par hodin(bude z toho krasna zmrzla koule) a pak opakuj postup znova,garantuju ti ze z toho vytriskas jeste vic nez na poprvi.
peace and grow more weed!
jinak ..co se tyce toho michani varechou (tak tu bych nechal asi na veřeni)pouzil bych asi mixer.
..ja ho vlastne pouzil michal/mixoval asi 10-15min a led nebyl urcite cely roztopeny....
včera som si všimol tento návod a už teraz sa mi vo flaši usádza výsledný produkt... zrejme som to slabo mixoval pretože tá ten roztopený lad nebol tak zakalený ako na úvodnom návode. uvidím čo sa z toho vykluje, snád to vyjde ... pouzil som približne 10g starého sušeného lístia... už len čakať