Pixxel
Stálý Člen
|
Ahoj, je velmi zvláštní, že ti to moc nevyrostlo. Asi to bylo nějakým stresem z těch teček na listech.
Jinak jestli můžu pro příště doporučit tak použij květníky Airpot na AFka. Já mám 6l na můj automat a kytka se neskutečně vytáhla. Každý den se vytáhla o několik centimetrů a nyní má přes 1m. Skvěle to v tom koření, dýchá a pak to i zběsile roste. To je vše to co je třeba u AF. Ty květinače co v tom teď pěstuješ použij na regular kytky nebo muškáty či jiné bylinky. Co se týče substrátu a perlitu, tak si dobře udělal ale pokud bys tu hlínu smíchal +-půlnapůl ještě s kokosem tak uděláš ještě lépe. Mě se to velmi osvědčilo mixovat kokos s trochou klasického substrátu. Kytky mají pak méně živin jelikož kokos žádné neobsahuje a pak je můžeš v růstu párkrát ke konci růstu pohnojit nějaký externím hnojivem na růst. Tak dostanou lepší hnojiva než co v substrátu jsou (pokud se nejedná o nějaký drahý kvalitní substrát). Taky se snažím v prvních 14 dnů kytku držet ve stínu abych ji donutil trochu se táhnout za světlem a pak ji pomalu dávám na přímé světlo. Taky je fajn ze začátku udělat kytce malý skleníček pomocí plastového kelímku na pivo s dírama aby měla dostatečnou vlhkost.
Semínko sadím do důlku hlubokého asi 5-10cm stím, že jak roste tak stonek opatrně přihrabuju aby stonek pak nebyl moc dlouhý a nelámal se pod tíhou děložních lístků jestli mi rozumíš. Hlavně to nesaď do 10cm díry a nezahrabavej to celé. To by pak byl jasný konec. Semínko dávám asi 0,5-1cm do hlíny a jak roste v té díře tak přihrabuju postupně stonek. Z přihráblého stonku se pak stane kořen a lépe to pak koření a tím pádem rychleji roste.
Takže za mě hlavně použít Airpot, zkusit kokos:hlína v poměru třeba 70:30, udělat skleníček z kelímku a nechat ji ze začátku ve stínu či polostínu a postupně dávat a zvykat jí na slunko.
|
"Buďte sami sobě světlem" Gautama Buddha
Happy Box LED Vol.I - 1,5g/W - CaH
Happy Box LED Vol.II - 0,75g/W - BD@JH
Happy Box LED Vol.III - 0,53g/W - BD
Happy Box LED Vol.IV - Tube Edition - 0,23g/W - RM
|