Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No tak dneska přijedu dom z práce a všiml jsem si na listech skvrn tak jsem se kouknul pořádně a našel jsem tam nějaké svině jsou rychlé a okrové. Žádám vás o pomoc, dle mého názoru jsou to třásněnky ale raději počkám až mi to potvrdíte.
Edit: Použil jsem Vertimec 1.8 ec v dávkování 1 ml na 1 L. Zítra nebo pozítří postřik opakuju a snad bude pokoj.
Pro začátečníky identifikace " třásněnka ":
Poznáme ji podle skvrn na listech. Třásněnka vysává list ze spodu a tvoří se malé ale ve velkém počtu se vyskytující fleky. Zpočátku se vyskytuje hlavně ze spodu listu a je malinká a témeř se nepohybující. U mě už je ta svině rozvinutá a je rychlá a cca tak 1-2 mm velká a pohybovala se hlavně zvrchu listu, naspod byly pouze ty malé třásněnky.
Dneska ještě ohýbáno ale přemýšlím že teď nechám už palice vyrůst do výšky ať jsou to pěkně velký a dlouhý palice. Třásněnkam je snad konec, raději to ještě jednou zítra šplíchnu. Listy krásně sitě zelený. Přemýšlím jestli už nemám prostříhat spodky. Výška kytek cca 35 cm ( pozohýbané )
Máš to moc pěkný
K tomu stříhání , tak nějak sem vyčetl (tady , z literatury) že nejpozději stříhat do 1. týdne od přepnutí , pak má kytka jeste cca týden na vyhnaní zbytků , potom už jen kvete ( tudiž zasřihy po 2.týdnu už kytce uškodí )
GL HF dál
Ale ja nemyslel "topping" ale "prunning ". Bavil jsem se o prostrihani zbytecnych vetvicek na spodku rostliny aby se energie presunula do tech hornich. Je mi taky jasny ze uz si neusmiknu vrchní palice.
Původní příspěvek od MatesMaty Ale ja nemyslel "topping" ale "prunning ". Bavil jsem se o prostrihani zbytecnych vetvicek na spodku rostliny aby se energie presunula do tech hornich. Je mi taky jasny ze uz si neusmiknu vrchní palice.
Však já jsem to taky tak pochopil , na zaštipi typu "topping/FIM" už je taky pozdě , já taky zastřihávám pouze spodní vetvičky , to byla rada taky k tomu máš cca týden na (myslím že se to tak nazýva) ? "Lollipop" ? , na to oholení těch větviček , později bych já osobně už na kytku nesahal , ale to je jen moje rada / ? zkušenost ? , v podstatě si s tím dělej co chceš a kdy chceš.
Pocitej stim,ze to jeste dost naroste, misto tam mas . Taky bych se asi nebal to pozohybat ,ale ted musis zvazit sam jestli zohnout a mit hod e vrchu ,nebo jim nechat prostor at mas 80 dobre osvicenych salamu. Coz critical mass umi a nejsem si jistej jestli by byl dobrej napad to vic ohybat , jeste pockej a uvidis, pokud jednotlivy patra budou daleko od sebe a bude se to chtit vytahovat, tak to zohni, pokud ti porostou husty patra ,kde bude predpoklad na poradnou topovku ,tak to neohybej .
Podle fotek se to tezko pozna ,ale spis to vypada ze se to vytahuje a chce to vic vetvi.