Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já se teda s klonováním bavím jen pár let (asi od roku 2011), ale pokud dokážeš naklonovat kytku v květu, tak máš velké štěstí! Klony nejlépe chytají, když jsou matky trošku povyživené (málo dusíku) a pochopitelně na růstu. Klon z kvetoucí kytky hrozně špatně pouští kořeny a v naprosté většině případů zajde.
Nedávno sem řezal podruhý v životě a rovnou z kvetoucí rostliny (zhruba 20den), takovej monster cropping pokus a rozhodně bych netvrdil že v naprosté většině zajdou, s nulovýma zkušenostma víc než půl přeživších... pak ale dlouho trvalo než vůbec začli růst a hlavně jak to pak rostlo v těch začátcích
tady kdyz budes v tom vlakne pokracovat je tam mezitim jeste par fotek jak to pak zacinalo rust)... deformovany atp. ale zaclo... a opravdu se to zacinalo silene vetvit... bohuzel to uz sem nemel prostor abych mohl poradne vyzkouset co z takovy kytky bude, tak musely pryc.
Neni to bezny, tahle metoda a reveg (sklizeni a opetovne privedeni k zivotu, to je teprv brutal!) se pouziva spis v pripadech kdy chces zachranit nakou zajimavou genetiku (stat se muze cokoliv, napadena matkarna skudcem, nebo treba jen na posledni chvili objevis nakou vymecnou kytku, kterou bys rad zachoval)... aspon co sem tak cetl zahranici fora... Da se toho najit spoustu.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Jelikož jsem nedávno spáchal nový box (63x85x180cm), uvolnil se mi starý box a udělal jsem z něj menší předpěst. No spíš jsem tam zatím uklidil "bordel".. Zatím tam mám jen 5w Ledku na pár semínek co jsem dostal od kámoše jeho cross Trance x Blue Berry.
Chtěl bych to selektnout a nechat vykvést, pač to jako skleník hulilo výborně..
Takže dole mám na 5wattech 10 semínek a na dalších 5wattech asi 12 řezů v cloneboxu..
Nahoře je matkárna se čtyřma matkama, kde sou tři Ledky cca13,13,10w.+2x pc fan f12. Takže zatím celý na cca 50watech.. Jo a tepelná podložka žere asi 20w, tu mám dole pod cloneboxem...
Je to zatím trochu poddimenzovaný,vím. Ale na funkci to nemá vliv!)) Budu muset porešit pak silnější světlo dolů..
Tak děkuji Zeframovi za dnešní kšeftík.. 100w fullspectrum čip jsem stáhnul na 40w a pověsil do matkárny. Optiku jsem oddělal pač mám nizký box, bez ní mám lepší rozptyl.
Myslím, že teď je to "dokonalé" ! díky kámo..
Se zbytkem čipů si ještě pohraju a něco vymyslím.. ten jeden žlutý 50w pak pustím na 30w a dám na předpěst,ale nejdřív musím sehnat nějakej starej pasiv..
Moc pěkné. Jsem rád že to někomu udělá radost a užitek než aby mi to tu leželo.
Upozornění pro ostatní: Další kousky už nemám a nebudou, fakt jsem jen prodal zbytky.
Chtel bych se omluvit ze sem se tak odmlcel. Jenze se stehuju a kdybych ten polystyren slepil tak to pak nepronesu v novem byte do mistnosti kde budu pestit (uzke dvere) pak nahodim fotky.. Trubice i s reflektrorem, polystirenove desky i odrazovou folii uz mam. 2x 58w bude snad dostacujici.
Momentalne jsem zviklej jet v biobizu a hnojky taky biobizz.. Ale cim hnojit v matkarne.. Koukal jsem na metrop 2slozky primo na matky.. Zatim bych rad urcite zustal u hliny co na to rikate?
Já teď přešel z biobizzu na biogreen a ty taky dělaj zvlášť hnojku na matky, tak na to zkus mrknout. Já do ní půjdu, maminy mi rostou a už si o něco řikaj. Jinak co sem tu pročet, docela dost lidí používá na mamky fish mix, ten jim taky koupim, z celý řady biobizz je nej!