Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Velkou výhodou NFT gro systémů je možnost kontrolovat kořeny a příznaky hledat u zdroje. Jestli máš prostříhané spodky pod sítí, tak už se tam přece musíš dostat.
Pokud jsou kořeny v pořádku, můžeš ještě zvýšit průtok, který se mohl snížit rozrůstáním kořenového balu. Také bych snížil EC roztoku. Sníží se tím osmotický tlak a rostliny potom snadněji přijímají vodu. Pro lepší pochopení je to popsáno zde: http://kfrserver.natur.cuni.cz/lide...prednaska07.pdf
U recirkulačních systémů se hnojí méně, protože rostlina má neustále přístup k živinám. Udané hodnoty, bez ohledu na výrobce, jsou pouze orientační a je lépe hlídat koncentraci podle EC. Záleží i na genetice rostliny, ale zjednodušeně..čím víc indika, tím víc hnojit ( ale není to pravidlo )
EC 1,3 dneska jsem snížil na 1,1 protože to nevypadá dobře Asi jsem to neměl tak solit.
PH 5,5 - 5,8
Teplota 18-29*C
Jak se nabijou baterky do fotáku tak vyfotím jak vypadá nejhorší list a doufám že mi potvrdíte že je to přehnojení. Fotky jsou 3 dny staré nějak nebyl čas to sem napsat.
Na příští kolo ale už kašlu na metropy a zkusím Canna Aqua. Je to přímo do systému kde voda cyrkuluje a je tam jasné dávkování, protože u metropu nevím pořádně co v jaké složce je a prostě mi to přijde divné to mícháni. A pořád nechápu jak někdo může solit s metropama EC přez 2 a kytičky mu nezhoří
Tak tady jsou ty nejhorší listy, je to vysokým EC? Zdrojovka 0,1 a max EC bylo 1,6 par dní, pak jsem ho schodil na 1,3 a pořád se to šířilo tak dneska jsem přilil čistou vodu s upraveným PH a EC je 1,1 tak uvidíme.
Čau, chci se zeptat jestli mám nechat jet čerpadlo i ve 2 dnech tmy. Napadlo mě že bych čerpadlo hodil na časovač a posledních 12 hodin by byly i bez vody a po tmě, pak zapnout na hodinku lampu a zkosit je.
Jo a vidím to na 55 den kosy, protože spodní palice jsou hnedé z 90% a vrchní tak 70%