Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Báječný tip Hlavo a moc díky za něj.
Jen bych měl doplňující dotaz. Ten vaporizer má nástavec i na tekuté směsi, ale v popisu píší: "tekuté bylinné směsi na bázi VG" a to by měl být glycerin (propan-1,2,3-triol). Když jsem ale prošel výrobu všech možných výtažků, tak je často zmiňováno, že právě glycerin je nevhodné rozpouštědlo. PG (propylenglykol, propan-1,2-diol) ale vhodné rozpouštědlo je (potvrzeno v mnoha diskusích). Jedinou serioznější zmínku o užití glycerinu jsem našel zde: http://grower.cz/pestovani/navody/m...pty/19.html#135
ale není nijak více rozvedena.
Proto se chci zeptat:
- jak to je, a co do toho kotlíku na tekutinu je možné dát
- není někde seznam/tabulka vlastností vhodných rozpouštědel (třeba teploty varu lze najít, ale jak najít účinnost = kolik potřebných / účinných látek se rozpustí
Snažím se najít ne jen relax (ale i ten léčí), ale i ideální rozpouštědlo (cena, výkon a rozpustnost nejlépe jen potřebných látek) a také postup. Jen abych to vysvětlil - konopí skutečně pomáhá i na astma, ale chce to používat spíše vaporizaci a dostat do sebe jen něco (ne dehet, vosky, ...) a lépe se skladuje, přenáší a skrývá výtažek než sušina.
Takže pod bys měl nějaké bližší info či mne navedl dobrým směrem, byl bych ti neskonale vděčen určitě ne jen já. Ale už ten přístroj je za rozumnou cenu a to je skvělý tip. Pochopitelně nejen zde užívám funkci Hledání, ale nikdy nevíš, jestlis svůj dotaz formuloval přesně, nebo něco nepřehlédl a ty jsi prostě profík, co se (nejen) tu vyzná mnohem lépe.
(člověka už moc nebaví ty vedlejší účinky Berotecu, Berodualu a Atroventu)
Zajimalo by me Hlavo, jestli je tam nejaka tepelna ochrana, podle toho co jsem na netu cetl si teplotu urcis proste jen delkou stisknuti tlacitka na baterii, tzn kdyz podrzis dyl nez by bylo zdravo, zacne se to asi taky palit, nebo ne? PG ma vyhodu ze ma bod varu kolem 200 stupnu, coz je skoro idealni pro nase potreby, tady ale nic maximalni teplotu asi neomezuje...
Chvili jsem e-speka pouzival, ale ucinky me neuspokojovali, napln jsem vyrabel z propylenglykolu z lekarny a extraktu delanym pres plyn do zapalovace, tzn ze cisty to bylo dost, jen asi ne dost silny, moc dobre se to totiz nerozpoustelo ani michanim v horky vodni lazni. Muzes srovnat ucinky toho tvyho vapiku s e-brkem, pokud mas zkusenosti?
Zefram Cochrane: Glycerin mi extrakt nerozpustil, mozna kdyby se extrakt tepelne zpracoval na ucinnou formu tak by to slo, tezko rict, nebo pridat jeste alkohol, ten to ale zase moc naredi a velkeho nasyceni stejne nedosahnes.
Vhozeni kusu hashe do PG se da sice docilit mnohem lepsich ucinku, ale ten hash se nerozpusti, jen se rozmelni a pak se hodne usazuje na knotu a cely se to strasne rychle zasira a bude treba atomizer casto menit. Takze jestli ma nekdo tip jak rozpustit maximum extraktu v co nejmensim mnozstvi PG, sem s nim...
tak jsem se pred nejakou dobou stal majitelem tohoto vapiku (jestli se to tak da rict)
Je to fajne. Jiny vaporizer jsem nikdy nekouril, nicmene skyda5 splnuje presne to co jsem chtel.
Kdyz si pokuruju tak sice jde od tlamy dym ale nijak zasadne to nesmrdi,takze se to da kourit i v praci v kanclu
jen jedna vec bude asi jina nez u klasickeho vapiku, tady se matros prepaluje a kdyz ho vyklepavam mam pul popela a pul matrose.
Rád bych nekdy vyskousel i kapalnou napln ale vubec netusim jak na ni.
Oni tyhle překopaný e-cíga nemaj z vaporizerem nic moc společnýho pač to jen přepalujou a navíc v tom odkazu co jsi tu poslal je to pěkně předražený na aukru se to dá sehnat x-krát levnejc nebo na e-bayi.Vaporizér kterej funguje má hlídat teplotu a za žádnou cenu nesmí matroš přepálit.Pokud chce člověk něco co funguje musí trochu zainvestovat ale taky hledat info třeba na fuckcombustion.com a následně třeba youtube.V současný době je toho na výběr spoustu.