Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jsem momentálně ve fázi sběru pylu z Cream Sodicy a chcu ho udržet životaschopný do podzimu.A jelikož je ho dost, zkusím vícero způsobů a budu Vás informovat.
ddt: "Genetika sa nedeformuje skladovanim" /Ja myslim, ze nemas pravdu. Pokud nekomu vyklici seminka dejme tomu po peti letech skladovani, ma mnohem vetsi sanci k ruznym anomaliim u kytek, nez z cerstvych semen./
Zalezi co beries pod pojmom deformovanie kodu. Ak beries,ze sa ako pri mutacii mozu menit jednotlive sekvencie pri zachovani integrity tak verim tomu,ze je to fakt.
Napis presne ako to myslis,lebo to co myslim,ze myslis ked to zacinam domyslat tiez je take kadejake.
Takze napis ale uuuplne presne to co myslis pod tym deformovanie skladovanim. Lebo ja osobne rozlisujem deformovanie a poskodzovanie
BY
ddt: No kuprikladu mnoho let pestuju nikdy nekrizeny model z jiste casti nasi planety. Diky nekrizeni s jinymi modely si tato rostlina udrzuje spickovou stabilitu v otazkach ruznych mutaci. Kuprikladu behem asi sedmi let jsem nemel jedineho hermouse. Stabilitou myslim taky to, ze samci vykvetou vsichni priblizne ve stejny cas(plus minus deset dni) a samice taktez. Samice dale vynikaji stabilnim procentem thc, takze se mi nikdy nestalo, zeby nejaka holka se nepovedla. Vsechny jsou stejne a potentni:-) To zni divne...Zkratka ten model nemel nikdy zadne problemy s anomaliemy.
Tenhle rok ale pestuju ze seminek, ktere skladuju tak ctyri roky.(mam i mladsi, ale zkusil jsem ze starsich) a u celkem velkeho poctu kytek se zacaly projevovat podivnosti. Nemam foto, tak je to tezsii...Jen ze jsem se nikdy s nicim u toho modelu nesetkal a najednou je toho docela dost. Vsechno bylo ale jenm v rustovy fazi - semtam divny listy, nektery zdvojeny, nektery rostly uplne divne a mimo...Casem se vsechno srovnalo a roste to jak ma. Tak doufam, ze to dokvete jak ma...
Ak si si nevsimol ja som sa nepytal co myslis pod pojmom stabilita ale deformacia. Potencia pri inbreedingu a hlavne dlhorocnom zjavne klesa.
Neviem co si robil so seeds, no seeds co som ja pestoval zo starych zasob sa lisili len klicivostou.
hmm, tazko povedat cim to bolo v tvojom pripade
BY
Mám pyl z modelu z roku 2001. Skladovaný ve vzduchotěsné krabičce při pokojové teplotě. Uvidím, jestli bude ještě letos "funkční".
Chtěl bych opýlit pár paliček OPRAVDU KONTROLOVANĚ. Bojím se toho, že když se pak hodinu po opýlení do té kytky opře vítr, tak budu mít všechno oprcané.
Tak přemýšlím: co takhle vzít vodu (případně destilovanou vodu) a v ní ten pyl "rozmíchat" a udělat tak jakousi kašičku (suspenzi), kterou bych pak KONTROLOVANĚJI mohl opylovat. Otázka je, jestli voda nějak nebrání opylení nebo okamžitě neznehodnocuje pyl. Případně by pak mhlo fungovat to, co už tady ze startu zaznělo: opýlit a pak postříkat rozprašovačem. Prostě mám fakt strach. Bydlím v obci o rozloze cca 5x5km a říká se, že na opýlení všech kytek tady by stačil jediný samec.
jen technická...muskulizovaná samička není hermouš jako takovej...hermouš je, když kytička utrpí nějaký šok a v zájmu zachování genofondu nasadí samčí květy, aby vytvořila semínka a tím zachránila příští generaci-z příští generace pravděpodobně vyrostou samí hermáčí...muskulizovaná samička je, když nějakými hormony donutíš samičku nasadit pár samčích květů...tohle není z mé hlavy, někde jsem to tu četl, stačí použít hledání ;-)
Ahoj lidi něco málo k těm hermoušům! Hermafrodit vznikne na základě narůšení životní rovnováhy kytky jakoje například špatný světelný režim, nadbytek dusíku, kyselost půdy a odrůda z jaké se to pěstuje nebo ze sememn hermoušů! K tomu opilení je ideální nasbírat samčí prašníky s pilem do gramovýho sáčku a potom kosmetický štěteček a jemně se stím sát a dostat minimum pilu na maximum blizen! Feminizovaná semínka se nechají udělat několika způsoby jako nař. ozařování určitou vlnovou délkou po určitou dobu něco jako rentgen, nebo se mohou používat speciální roztoky na zjištění pohlaví semen nebo ozařováním podle propustnosti světelného spektra!!! S tím hermafroditem a opulením nevím nevím nepřipadá mi to reálné z genetického hlediska!! a to že máte hermafrodity ve skříni je podle mě způsobenou výživou a teplotou plus světelný režim špatně nastavený! a hlavně semena hermafroditů mají za následek degeneraci genetické informace a jediná šance by byla semena této generace zasadit a sprášit nějakou čistou liniíí a vzkne vám geneticky odlišná genera( něco jako částečně nový model podle toho cokřížíte s čím) Pokud řízkujete tak vám vzniknou uniformní jedinci (tzn. že jsou téměř identyčtí jako jejich matka! Při opilování dvou druhů vám vznikne poměr 3:3:1 nebo 9:3:3:1 záleží jestliu křížíte monohybrida a monohybridem nebo dyhybrida a největší pecka je ta že vám vznikají špechtitelské novinky---takže vaše vlastní modely vámi vyšlechtěné!
Peace lidičky jen bych chtěl něco podotknout k těmto hromadám doměnek a starých zažitých nepravd! Životnost pilu je i několik století, nebo tisíciletí pokud je skladován v suchu a konstatní teplotě!!! Světlo nemá vliv na životnost pokud ho budete skladovat okolo 18 stupňů vydrží vám dýl něz vy si prohulíte plíce Něco ke klíčivosti semen: Klíčivost semen se jejich stářím snižuje! První rok je kličivost kolem 98- 80% podle kvality a čistoty a další roky to rapidně klesá takže semena stará 5 let nají klíčivost okolo 30-20ti procent a ohledně mutací je možnost ta, že semena se mohou ozařovat paprsky různé vlnové dělky, aby bylo dosaženo genetické mutace! Pokud však semena skladujete ve standatních podmínkách tak jsou mutace vyloučeny(aspoň tedy ty způsobené skladováním) Takže lidi ubalte jointy strčte nosy do knížek a začněte se zajímat ověřenou pravdou a ne tím co jeden jednomu povídal!!! PEACE Hasáček
sucho je dulezite a nizka teplota taky, v kapalnem dusiku vydrzi pyl na veky .. za pokojove teploty i kdyz v realtivnim suchu vydrzi pomerne malo, v radu tydnu, mesic .. ne ze by potom nefungoval, jenom opyluj vyrazne hur a dal degraduje .. neco v tom smyslu se pise v odkazu a v cladnku na icmagu na ktery je tu odkaz.
Původní příspěvek od Zombaj Zdarec hele kdyz opiluju jednu palici nemuze mi ventilaci oprcat i zbytek? jinak jeste nevy nekdo kde sehnat kvalitni pil případně i samce?
Pokud vypneš na delší dobu ventilaci a paličku po oprcu pokropíš z rozprašovače, tak je šance že se ti oprcá zbytek minimální. resp. udělal jsi maximum proto aby to tak nebylo (smaozřejmě s čitotou pomůcek a max. sterilitou)
Pojďte si zahrát karetní hru BANG ! online.
Z obalu filmu Evil Bong2 : "In 3-D If Your're Stoned !"
Tok mých myšlenek je rychlejší, než proud mých slov.
ahoj, mam otazku. Dnes 30.9 som opelil 2 najspodnejsie vetvicky mojej Mony Lisy Rastlina bude zrela tak v polke oktobra (10. mesiac) . Semienka sa asi za 15 dni nevytvoria co? Mozem useknut vsetko nad opelenymi vetvickami a nechat len asi 50 cm holy stonok a na nom len 2 vetvicky? Bude to stacit aby dokvitli? Primiesal sa mi neaky urodzeny model medzi noname tak nechcem stratit geneticku informaciu
za radu k+
...
If you are the big tree, let me tell you that
We are the small axe, sharp and ready
... Moj prvy salvia grow