Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Co se týká pomeru složek,držel jsem se udajů od výrobce-pomer grow,micro,bloom 3:2:1 na kvetu se to jen otočí.Čeho jsem se ale nedržel vůbec byla koncentrace hnojek,tu jsem dával o dost menší než uvadí výrobce.
A jak by jsi mi doporučoval hnojit do hlíny ?...
Jako jaký tak Ec, protože ty tam máš max. 1.6 v hydru a do země píšou že dávat polovinu. Pochybuju, že by jim potom v maximu stačilo tech cca 1 Ec .
Chci přepínat někdy začátkem příštího týdne a chci tuto hnojivo použít do květu, ale nejsem si jistej koncetrací jakou mám použít .
A jak by jsi mi doporučoval hnojit do hlíny ?...
Jako jaký tak Ec, protože ty tam máš max. 1.6 v hydru a do země píšou že dávat polovinu. Pochybuju, že by jim potom v maximu stačilo tech cca 1 Ec .
Chci přepínat někdy začátkem příštího týdne a chci tuto hnojivo použít do květu, ale nejsem si jistej koncetrací jakou mám použít .
No záleží jak moc nahnojenou hlínu už máš. EC 1,0 bych se vůbec nebál (za předpokladu že není vysoká zdrojovka)
Hodne lidí si pořád myslí,že pekny pálky=vysoky ec (pro nechápající hodne hnojiva) což je samo ptákovina na entou.Ve finale tomu spíš uškodí+vyhodí hromadu penez zbytečne.
No záleží jak moc nahnojenou hlínu už máš. EC 1,0 bych se vůbec nebál (za předpokladu že není vysoká zdrojovka)
Hodne lidí si pořád myslí,že pekny pálky=vysoky ec (pro nechápající hodne hnojiva) což je samo ptákovina na entou.Ve finale tomu spíš uškodí+vyhodí hromadu penez zbytečne.
Hele nechci nic přehánět, ale bohužel jsem dneska zjistil, že mi proměřuje Ec metr a to tak že když ho dám do kalibračního roztoku o hodnotě 1.4 Ec tak mi ukáže 0.7 !!!!!!! Ku..a a já že jsem to minule tak zpackal a teďka málem znova. Docela by mě zajímalo kolik Ec měly kytky při mým minulým growu, protože jsem timhle "EC metrem" naměřil v odpadu 2.6 !!!....
Jinak kytky mám ve směsi Plagron light mix, perlit, kokos a hlínu od Canny. Minule jsem jim dal "pouhopouhých" 0.5 Ec takže určitě okolo 1 Ec a jen dvě malý Bluediesly a jedna malá Leda Uno ukázaly nějakou tu nespokojenost z nadbytku... Ostatní už jsou v tej hlíně nějakou dobu, takže určitě něco pojedli Ten Ec metr mi zkurvil několik měsíců pěstování jsem ho hnedka zlikvidoval protože tohle fakt podělal zmetek ještě sem dodám foto Ec metru... Není u něj možnost kalibrace a kalibruje se pokaždý při vyndání baterek. Co si tak vzpomínám fungoval dobře cca měsíc a půl. Ale jsem strašně rád, že jsem odhalil svůj problém. Teďka už se nebudu bát dát jim 1 Ec ))
Hele nechci nic přehánět, ale bohužel jsem dneska zjistil, že mi proměřuje Ec metr a to tak že když ho dám do kalibračního roztoku o hodnotě 1.4 Ec tak mi ukáže 0.7 !!!!!!! Ku..a a já že jsem to minule tak zpackal a teďka málem znova. Docela by mě zajímalo kolik Ec měly kytky při mým minulým growu, protože jsem timhle "EC metrem" naměřil v odpadu 2.6 !!!....
Jinak kytky mám ve směsi Plagron light mix, perlit, kokos a hlínu od Canny. Minule jsem jim dal "pouhopouhých" 0.5 Ec takže určitě okolo 1 Ec a jen dvě malý Bluediesly a jedna malá Leda Uno ukázaly nějakou tu nespokojenost z nadbytku... Ostatní už jsou v tej hlíně nějakou dobu, takže určitě něco pojedli Ten Ec metr mi zkurvil několik měsíců pěstování jsem ho hnedka zlikvidoval protože tohle fakt podělal zmetek ještě sem dodám foto Ec metru... Není u něj možnost kalibrace a kalibruje se pokaždý při vyndání baterek. Co si tak vzpomínám fungoval dobře cca měsíc a půl. Ale jsem strašně rád, že jsem odhalil svůj problém. Teďka už se nebudu bát dát jim 1 Ec ))
Ted pojedu soil round (light mix,kokos,pre-mix,guano,wurmhumus,perlit ) a ec/pH meřák nechám v šuplíku
S postupnym přesazováním hnojky nebudou vůbec potřeba,maximálne lehce přikrmím když se ukaže nedostatek.
jsem totalni zacatecnik krom par kousku vyhnanejch z rizku venku .Rozhodl jsem se udelat par matek pod zarivkou a nakoupil fem semena.Vyklicilo skoro vse a pak jsem zjistil ze nevim co dal.Jeden mistni grower me poradil hnojit a to tak ze bcuzz.Ihned jsem byl rozhodnut ze pro to zajedu.Jenze mezi tim dalsi chatar zminil Jungle a ja nevahal a po schvaleni growerwm jsem se rozhodl pro Czech made.Jenze v growe shopu stal startovaci set dvojnasobek.Kontaktoval jsem proto vyrobce se kterym jksem jiz pred tim tlf a ten me s obrovskou ochotou nabidl ze posle tuto sadu a bez postovneho jako kompenzaci.Pisu to proto ze jsem uplna lama v pestovani ale ten pristup me proste dostal!Moc bych jim pral aby to fungovalo a sobe aby se nasel nekdo kdo me poradi kdyz je s timto hnojem tak malo zkusenosti.To jsem si totiz uvedomil az pozdeji.
Původní příspěvek od Karkůlek jsem totalni zacatecnik krom par kousku vyhnanejch z rizku venku .Rozhodl jsem se udelat par matek pod zarivkou a nakoupil fem semena......
Bože bože ty to vidíš
A teď k věci když tu máme support od výrobce tak se zeptám jestli testování hnojiv dělaj na vodě z RO a tím pádem je dostatečný poměr microprvků vzhledem k demineralizaci, nebo doporučují vodu " míchat "?
Výrobce kde jsi ?????? Měl by jsi trochu spolupracovat tady s pěstitelama aby jsi prodával A ta informace o tej vodě by nebyla od věci....
citace:
[i]
A teď k věci když tu máme support od výrobce tak se zeptám jestli testování hnojiv dělaj na vodě z RO a tím pádem je dostatečný poměr microprvků vzhledem k demineralizaci, nebo doporučují vodu " míchat "? [/B]
mám outdoor na kytku budu dávat asi 5L celkem to bude na 15-20L zálivky! díky za vaše ina !
Jde mi o to jestli je množství dobré ,nebo mám spíš zvýšit ?
ahoj bezdomovec,
přesně jsem nepochopil otázku: "outdoor na kytku budu dávat asi 5L celkem to bude na 15-20L zálivky! ", takže počítám 20l: přímo v návodu je uvedeno míchání na 100l, pro pěstování v hlíně je doporučena poloviční koncentrace. Snadno si dopočítáš: tedy hodnota z tabulky/10.
Pokud máš políčko nedostupné a hnojit budeš jen občas, koncentraci můžeš nechat větší, zejména co teď poměrně hojně kropěj shora.
to masterblaster: Co se týká reverzní osmózy, problematika je poněkud hlubší a kolega chemik slíbil obšírněji pojatou odpověď, která ale bude ještě chvíli trvat.
salut.
Původní příspěvek od Karkůlek Jooo.Klidne budu za blbce .jen kdyz se neco rozumnyho doctu.ono je to tady vazne dost slozity!Tech ruznejch mouder co jsem tu vycetl.... :-)
Co treba hydro venku?Da se pesrovat v rw kostkach pod sluncem kdyz budu jen zalevat Junglem?A jak casto?Ja to testuju a davam 3+2+1 dle navodu na cca 10 kytek asi 20 cm vysokejch a kazdej den me tech deset litru vychlastaj.Kdyz prsi tak je nechavam taky venku.Beru to jako proplach.Zatim to funguje ale stejne mam porad takove svrbeni to radsi soupnot do hliny.Kazdopadne me cekaji vetsi nadoby .Taky nevim jestli kdyz tu zálivku neprovzdusnuju maji kytky u korenu dostatek kysliku?Nikde jsem nenasel navod na pasivni hydro a jeste pod sluncem.