Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Předpokladem kulturně morální společnosti je kulturně morální jedinec. Největším společenským hříchem je nezávislé myšlení. H.E.M.P. for Victory!!! Help Eliminate Marijuana Prohibited
Kyticky dnes maji v prvnim truhliku 5 tydny - vyska cca 45 cm a v druhem truhliku 4 tydny - vyska 22 cm.
Jak jsem psal , ze nasledkem silneho vetra doslo k potrhani listu a nejakych vetvicek , tak se rostlinky konecne vzpamatovali a pristoupil jsem podle rad k nejakemu stipani a prikladam zase nejake foto.
obr.1/ pohled z vrchu na dve starsi kytky v truhliku , ze ktereho dve dosli presadit do samostatneho kvetinace , ale tyto co zustali uz maji dost rozvetveny korenovy system , tak zustali v puvodnim truhliku spolecne.Navic uz je jasne , ze ta vetsi bude samice a ta mensi vlevo je samec.
Jak bylo hned na pocatku uvedene ze se jedna o material k vareni masti , tak je opet na podklade rady , necham dal rust.
Z tej kytky vpravo - samice - jsem ustipnul 3 patra , tim se kytka zkratila znovu na 37 cm , a ustipnuty vrcholek dosel za pomoci pudru na podporu korenoveho systemu do naleho kvetinacku , tak doufam , ze se chytne.
(Podle toho potom ustipnu nejake vrcholky aj z tech mensich.)
obr.3/ vzrustem mensi kyticky - 22 cm - drzi se priblizne stejne vysky , maji 3 patra , tak asi pockam az vyzenou dalsi patro a potom to skusim ustipnout a zasadit.
(Tady se zatim naznak pohlavi jeste neukazalo , ale uvidim jestli to dopadne taky 50/50 !?)
Samozrejme dalsi rady jsou vitane.Dik a at to vsem roste.
S TÍM SVĚTLEM OD OKNA - MAM KYTI TAKY NA VYCHODNÍ STRANĚ (NA PŘEDPĚST) A ŘEŠÍM TO TAK ŽE OKOLO KVĚTNÍKU DÁM KORNOUT Z ALOBALU TAKŽE KYTKA MÁ JAKOBY PŘED SEBOU OKNO SE SLUNCEM A JAKOBY V ZÁDECH ALOBAL DOCELA SE MI TO OSVĚDČILO KYTI SE TOLIK NENAHÝBAJÍ ZA SVĚTLEM A NEJSOU TOLIK VYTAHANÉ A ROSTOU ROVNOMĚRNĚJI.
mate pekne rostlinky,
Chci se zeptat jestli jsi premyslel pestovat to pod lampou,pod 250w HPS staci ,spotreba elektriky neni tak vysoka v porovnani s vynosem.
From to salimir:
Jak jsem psal hned na zacatku - jsem jiz vekem nadohled duchodu , a toto je moje prvni pokusni sadba.Seminka se mi dotali do ruky zcela necekane a kdyz porovnam ostatni veci , co ze seminek rostou , tak kdyz se nezasadi hned tak v pristim roce taky narust nemusi nic , protoze seminka budou treba presusena a pod.Proto byla sadba bez pripravy a znalosti - ty ziskavam postupne ted.
Po zaslanych radach a dopruceni na toto forum nabo i dosle pres PM necham kyticky na okne,vcera jsem pichnul prvni rizek do hliny a cekam jestli se chytne.Pri uspechu tak ziskam pri zastipovani jeste asi dalsich 10 kousku , coz na prvni pokus budu povazovat za uspech.
No a navic se ukazuje moznost zasadit jednu kytku kolegovi do zahradky a jako najemne se podelime pri vareni masti.
Lampa mne skoro zlakala ale letos to urcite necham jak to je a na pristi rok bych musel postavit nejakou skrin.
Rozhodne uvitam kazdy nazor,navod ci radu sem nebo pres PM.Dik.
Tady na CHATu jsem dostal radu kde hledat neco o zastepovani a tak jsem moji nejvetsi rostlinku zkratil o tri vrchni patra,odstranil velke bocni listy a po namoceni do praskoveho STIMULANTU jsem rizky zasadil primo do hliny (kytka vlevo),dalsi dva rizky jsem udelal z bocnich vyhonku.Velikosti jsou vsechny stejne,ale po tydnu je videt,ze rizek z vrcholku se vzpamatovava nejlepe.
(Konce rizku jsem zarezal na delku cca 3cm sikmo a ne kolmo,co by melo zrychlit zakoreneni a v prvnich dnech kdy rizky nemaji svoje koreny a zvetsenou plochou rezu cerpaji lepe vodu a vse co potrebuji dostat z hliny pro rust.Tolik pro informaci dalsich kolegu pestitelu co zacinaji a nevedi kde ziskat nejake info.)
To HermikS - K+ , dik za vypomoc , cast jsem jiz nalozil do alkoholu a pristi vykend budu varit mast.
To Nexius:
Cus,i kdyz jsem stary nejsem zase tak uplne blby,ale chapu reakci.
Urcite mam rostlinky porad za oknem jak pridavam postupne foto + 3 ks prvnich rizku jako zkousku jestli se chytnou.
Nasli se hodni kolegove-pestitele,kteri mi psali i pres PM a poskytli nejake prebytky z minulorocnej urody,kterou sami jiz nespotrebujou a vyhodit to je vzdycky skoda.Dokonce jsem se jiz stihnul take podelit ve svem okoli i z par seminkama ktere v palickach zustali.Tak jako ja jsem byl a porad jsem vdecny za kazdou radu a pomoc v jakekoli forme,tak i ja se snazim ve svem okruhu pomoci dalsim zacinajicim se zajmem o pesteni.Myslim ze se takto vlastne rozsiruje pesteni konopnych kyticek bez ohledu na veku a snad se tak urychli podminky legalizace - i kdyz v urcitych mezich.
8.týden růstu
Kytičky se v růstu snažili opravdu statečně v prvních 5-ti týdnech a teď už to není tak katastrofické.Abych jim dopřál více místa tak jsem po prohlednutí některých příspěvků jak ohýbat a pěstění v sgrogu jednu kytku pomalým ohýbáním uložil do vodorovné polohy.Hlavní stonek začínal dřevnatět ,tak abych jej nezlomil,ohýbání jsem rozdělil po částech na týden.Kytka to vydržela bez nějakého povadnutí a hlavně 8 bočních větviček se pěkně formuje směrem nahoru.
Uvidím časem jestli se jí bude dařit.Navíc vzhledem k tomu že je při pěkném počasí vystrkuji na venkovní parapet a aby nedošlo k poškození při případném větru ,tak jsem udělal nad truhlíkem jednoduchý rámeček.Kytku vlevo nechám růst klasiko vzhůru a tu položenou aspoň budu moct líp vytvarovat.
Rámeček je ve výšce 45cm (měřeno od základny truhlíku),použil jsem dvě tyčky z OBI za 12.-Kč a na příčky tyčky na grilování ražniči – balíček za 22.-Kč. Jako vzpěry jsem použil 6ks svařovacího drátu.Jednoduché,vzhledově v obýváku přijatelné a vyrobené za 30minut.
Jak jsem v minulém příspěvku udělal sadbu 3 řízků přímo do hlíny za pomoci kořenového stimulantu – potvrzuji že růst se sice zastavil,ale řízky nejsou povadnuté a mají zdravou zelenou barvu,tak se je chystám postupně taky vystrkovat ven na čerstvý vzduch a asi za 7-10 dnů je strčím známému na chatu do koutka zahrady,protože nevím jak se venku kytka vytáhne do výšky a do šířky.
obr.3/ vlevo ohnutá kytka,která darovala svůj vrcholek na zasazení řízků v předchozím příspěvku a která vlastně byla vzrůstem od počátku největší,vlevo kytku nechám růst normál - má výšku 50cm a už moc neroste - začínají se tahat boční větvičky.