Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od hastalarasta ukate mi fotku nějaký aury?? ja těmdle kecum proste nevěřim...
Neviděl jsem tvoje péro a vim, že ho máš! (menší analogie na "Dědictví aneb Kurvahošigutntag").
A teď trocha exaktnosti - Fotografování aury je metoda, kterou vynalezl Nicola Tesla již roku 1894, avšak tyto snímky byly realizovány černobíle. Teprve mnohem později ing. Coghan z USA dokázal svými pokusy, které vycházely z Teslova vynálezu, manifestovat ono neviditelné, které nazýváme pojmem aura. Tento stav je vázán na barevné zobrazení v rozhraní 390 - 790 nanometrů, tedy v barevném rozsahu od fialové po červenou. Můžeme říci, že aura je projevem koherentního záření, kdy fotony pracují v taktu jedné vlny a tento přístroj je schopen přenést tyto informace do našeho vlnového rozsahu, v již zmíněném spektrálním pásmu.
Doprčic-ty jsi chytrej, taky jsem o tom četl ale už od tý doby proběhlo hafo špeků , vim však že když 2 dělají totéž,- není to totéž i kdyby jeli ze stejných klonů a podobně, jo a taky věřim na to, že je dobrý se rostlin i stromů dotýkat někdy i na ně mluvit-určitě nemají nic proti jo a myslím, že kytky musí vnímat daleko víc, když nemají nohy narozdíl od živočichů nemohou utéci- vnímají: mag pole, gravitaci, el. mag. pole, vibrace, i strach-je dokázáno, že když před jednou kytičkou zabiješ její kamarádku, tak cítí strach, taky jsem četl, že něktré druhy rostlin bojují skrze kořeny se stejným druhem, který pochází z jiný mateční rostliny
Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.
Něco takového je těžké dokázat, ale i vyvrátit. Zhulenost sama o sobě je dost subjektivní a záleží na rozpoložení jedince, jeho psychice, prostředí ve kterém hulí atd...Každopádně by šel udělat pokus, kdy by byly vybrány dvě dostatečně početné skupiny lidí, jejichž složení by bylo pokud možno stejné (co se týče rozložení věku, charakterů, zkušenosti s drogami atd...). Ty by po určitou dobu hulily stejný model, vypěstovaný za stejných podmínek, nejlépe z jedné matky (popřípadě pro větší přesnost více kytek) přičemž jedna kytka by byla vypěstována "hitlerem" a druhá "matkou terezou". Samozřejmě by žádná skupina nevěděla, kdo jejich vzorek vypěstoval. Lidé by potom zapisovali postřehy ze svých stavů a sledovalo by se, jestli se mezi nimi projevují nějaké významné odchylky
Jinak já už bych spíše věřil, že výsledný produkt ovlivňují myšlenky, které člověk při pěstování má a jeho vztah ke kytce
Nad nikoho se nepovyšuj a před nikým se neponižuj
emancipate yourself from mental slavery
none but ourselves can free our minds
At´už je to tak či onak můžeme se shodnout,že drtivá většina growerů (hobíků) má svoje rostliny(děti) rádá a snaží se jim dávat to nejlepší aby byly nejlepší a měli dobré HIGH.
Odpověď na otázku tedy zní: NE to jaký jsem charakterově a to se určuje dost těžko neovlivňuje rostlinu natolik,aby jí to výrazně pomohlo k nějakým max. výkonům a účinkum na mě a mé okolí.
Suhlasím s tím,že by lidé měli pěstovat svoje rostlinky s láskou a objetavostí.
spise nez to jaky ma kdo charakter jde vycitit to jak ktery ma sve kytky rad. Protoze ne kazdy se snazi obrat palice od vetsiny listku, ne kazdy ususi sve palice tak jak by mel, ne kazdy udela cely flushing, ne kazdy....... zadna "spatna energie" jen jde poznat kdo se o sve holky stara tak jak ma, tak by se dal charakterizovat ten dobry charakter, pekne jim vse daval jak chcou vycistil od hnojiv krasne nechal ususit.
berrea těžko soudí... hlas dal pro ano, ale je to složitjší problém... nemyslim si, že kytka od láskogrowera bude silnější, než od monejgrowera, ale myslim si, že v obou zůstane otisk toho člověka... a v podstatě se to dá podložit i fyzikálně protože (pokud tedy věříme kauzalitě) všechno ovlivňuje všechno kolem sebe a čím déle a blíže je, tím více ovlivňuje... navíc telepatie a telekineze jsou už tak nějak prokázané (ikdyž neměřitelné) jevy, takže proč by vůle onoho člověka nemohla mít vliv na rostlinky? zjišťujeme o sobě stále nové a nečekané věci... například v poslední době se zjistilo, že člověk disponuje schopností echolokace... takže další věc, která byla v kategorii "magic" (tedy, že se slepí lidé jsou schopni orientovat v neznámém prostoru) dostala exaktní zdůvodnění... věřim, že i vnější projevy duševní síly budou jednoho dne měřitelné...
Tak jestli je aura záření nebo rastamani hovoří o good/bad vibration, tak by dávalo smysl, že to rastlinky pocítí
Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.
Ano, povaha se projeví na vstupních surovinách, použitých k výrobě ekosystému a následným technologickým postupu. Nic víc nic míň.
citace:
To je jako kdyby někdo nevěřil na magnetický pole.
Pokus s natočením magnetickejch domén u železnejch pilin je v jedný z prvních kapitol středoškoulský fyziky. Na druhou stranu ten obrázek o kterým někdo tvrdí že je důkaz aury zmákne ve photoshopu kdekdo.
citace:
Já si myslím, že pokud má člověk zářivost aury 400w, tak musí zákonitě vypěstovat míň, než člověk s aurou třeba 600w, ale možná se pletu...
Aby som trochu uviedol na pravu mieru nedorozumenie, ked tu vacsina ludi za "kvalitu vysledneho produktu" povazuje velke tvrde a mocne zhulujuce palice.. proti tomu urcite nic nenamietam ale napadla ma taka vec, raz mi jedna kamaratka povedala, ze su moje kytky "zmyselne". Nebolo to cielene na jeden konkretny model, tak mi to pride ako priklad vlastnosti, na ktoru ma vlpyv skor laskyplne prostredie mojho pribytku nez moje podpriemerne growerske schopnosti
Vsetko suvisi zo vsetkym a kto tvrdi ze nie (a rozdava za to este K- ) je podla mna zaslepeny ignorant :-P .
Erixon dufam nie, medzi nami vtej dobe nic nebolo, uz davno nie je, a ani nikdy nebude muhehe . Je to fuk, ako priklad to snad postacuje.. aby si ludia nemysleli ze sa tu niekto pokusa tvrdit, ze zenovy majstri pestuju palky diamantovej tvrdosti o sile LSD .
22-03-2009 v 16:36 PM
HorrigEn Stálý Člen
Re: Re: Re: Ovlivnuje charakter pěstitele vysledný produkt a účinky cannabisu ?
Původní příspěvek od Dude
No poustime se na tenky led spekulace, imaginace a diletizace , ale ja si na zaklade nekterych experimentu s vnimanim rostlin, dokazu predstavit, ze kytka vnejsi podnety nejakym zpusobem vstrebava a ze ji muzou ovlivnovat..
a ano, kdyz sklizim, tak kytkam podekuju
souhlas Dude!
prece jenom jde o zivot ktery se meni podle okolniho prostredi...at uz jde o silu myslenky nebo vetsi lasku a peci o kytku...nechapu kde se porad bere tolik skeptiku
mno... přinejmenšim karmickym přístupem ke kytkám nemůžeme nic zkazit, že? i kdyby to byly hovadiny, tak člověk má lepší pocit z toho, že nejde jenom o hulení, ale že si s tou kytkou rozumí...
muheheh ubozacci, tak vam dekuji za K- a verte, ze mate v hlave kurevsky nasrano, muhhehhe
a ano jsem zaslepeny ignorant... kluci kurva proberte se.... taky se dozajista nemodlite pred kazdym brkem aby vas pekne zhulilo....
Ona sice autosugesce je mocna, ale vetsinou si toho vsimne jenom ten clovek co o tom vi... ja pestil brka a nadavaljim..., pak jsem pestil a chvalil je, bo jsem tomu tez trosinku veril a vysledky byly takrka totozne.. toz tak.. vy praktici... muhehhe
a az tedy vy chytraci udelate neco podobneho, tak sem prosim vas napiste, diky, muhehehe
Demence to by znamenalo ze pokud nekdo trpi napr. cholerou puvodce bakterie Vibrio Cholerae (nejspise zivi organismus atd) tak kdyz budu na nej nadavat a kurvovat tak to ma v dusledku nejvetsi pozivtivni podil na lecbe?......rostlina ma prece jen jinej system (dalo by se rict ze je slozena s vice "organismu" v simbioze) a nejak moc ji to nemysli..ale co kdyz v tomhle pripade plati Sedlak blb ma nejvetsi brambory...tohle je teorie neco jako vysetreni rohovky pres rektum ....myslet je od slova idiot